På icaforsakring.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

Resestartskydd – om du missade utresan …

Kom du inte i tid till din bokade utresa från Norden? Om du reste med ett allmänt färdmedel, till exempel lokaltrafik, flyg eller tåg, kan du få möjlighet till en ersättningsresa genom hemförsäkringen.

  • Skaffa ett skriftligt intyg på varför anslutningsflyget, tåget eller liknande blev försenat så att du missade utresan från Norden.
  • Leta reda på resehandlingar, både för den missade resan och den nya ersättningsresan. Alla resenärerna ska finns med, tillsammans med resans pris.
  • Fyll i skadeanmälan (pdf) och beskriv händelseförloppet så tydligt du kan. Om du inte kan fylla i blanketten i din webbläsare, prova en annan webbläsare eller öppna filen i en pdf-läsare – installera en pdf-läsare gratis.
  • Skicka skadeanmälan plus bilder på intyg och resehandlingar till den missade resan och ersättningsresan till civilskador@ica.se. Glöm inte att ange ditt försäkringsnummer eller försäkringstagarens personnummer i rubriken på mejlet!