Djurförsäkring för ditt husdjur

Digitala veterinärbesök ingår
10 % rabatt på ICAs egna djursortiment
Fri flytträtt*

Hundförsäkring

En riktigt bra hundförsäkring till ett schysst pris

Kattförsäkring

En riktigt bra försäkring för din katt till ett schysst pris

Tack vare ett fint samarbete med Svedea har vi sedan 2018 kunnat erbjuda våra kunder bra och prisvärda försäkringar för hundar och katter. Från och med den 1 oktober 2023 väljer vi att stå på egna ben och har därför tagit fram en egen djurförsäkring med samma omfattande grundskydd för veterinärvård med möjlighet att teckna till en livförsäkring.

Med vår egen försäkring har vi dessutom passat på att göra den ännu bättre för dig som hund- eller kattägare: 

  • Fler val av veterinärvårdsbelopp – ända upp till 150 000 kr
  • Fler val av fast självrisk den lägsta börjar redan på 1 500 kr
  • Större möjlighet att välja livbelopp som motsvarar hundens eller kattens värde

Vi erbjuder fortfarande en av marknadens bästa djurförsäkring där det mesta ingår. Förutom veterinärvård är till exempel receptbelagd medicin och rehabilitering standard, liksom dolt fel, kejsarsnitt, MR- och CT-undersökningar och tandsjukdomen tandresorption (TR).   

Läs mer om vår nya hundförsäkring och kattförsäkring och passa på att köpa en redan idag! 

Veterinär online ingår i din djurförsäkring hos oss

I ICAs hundförsäkring och kattförsäkring ingår veterinärbesök hos den digitala veterinärkliniken FirstVet. Där kan du få rådgivning om skador och sjukdomar som kräkningar, diarré, klåda, hosta och nysningar eller problem med hud, ögon och öron. FirstVet har generösa öppettider på både vardagar och helger. Läs mer om hur ett veterinärbesök online går till.

Byta djurförsäkring

Har du redan en försäkring för ditt husdjur men funderar på att byta djurförsäkring till vår? Då är det bra att veta att även tidigare skadade och sjuka djur som nu är friska, oftast kan flytta till oss utan karens och utan att riskera att stå utan skydd för de tidigare besvären. Din pälskling är alltså tryggt försäkrad från första dagen när du byter till vår djurförsäkring. 

Djurförsäkring pris

Priset på djurförsäkringen beror bland annat på ditt husdjurs ras, ålder och kön. Du kan också påverka ditt pris själv när du väljer veterinärvårdsbelopp och självrisk. Ditt pris ser du när du fyllt i uppgifter om ditt djur och vilka belopp du valt.

Tydlig och enkel djurförsäkring

Vårt mål har ända från start varit att erbjuda en djurförsäkring som är tydlig och enkel att förstå, med så få undantag och begränsningar som möjligt. En prisvärd och klok försäkring, helt enkelt!

Extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA får förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden även en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

10% på ICAs egna djursortiment

Du som har vår katt- eller hundförsäkring får 10% rabatt på ICAs egna djursortiment. Gäller i alla butiker, vid alla köp. Du kan alltså njuta av rabatten utan något maxtak. Så funkar det:

  • Är du stammis behöver du inte göra någonting. Rabatten dras av automatiskt i kassan
  • Gäller ICAs egna djursortiment
  • Har du hundförsäkring gäller rabatten för hundprodukter och har du kattförsäkring gäller rabatten för kattprodukter

Gäller för dig som är stammis och har vår djurförsäkring. Inte stammis än? Det blir du enkelt och kostnadsfritt här

*) Fri flytträtt: Om du haft din katt eller hund oavbrutet försäkrad i ett annat försäkringsbolag fram till dess att du byter till oss kan den omfattas av den fria flytträtten. Den fria flytträtten innebär att din katt eller hund inte nödvändigtvis får ett undantag för tidigare kända eller behandlade sjukdomar eller skador i sin nya försäkring hos oss. Din katt eller hund måste vara återställd och helt frisk och inte stå under pågående veterinärvård, rehabilitering eller annan behandling den dag försäkringen börjar gälla. För mer information, se sida 3 i villkoren för vår hund- och kattförsäkring