Gravidförsäkring

  Välj Gravid Fri kostnadsfritt, eller Gravid Plus
  Skydd för den gravida, bebisen och partnern
  Gäller från gravidvecka 22

Genom att klicka på "Välj omfattning" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

Vad är en gravidförsäkring? 

En gravidförsäkring ger ett bra skydd för den gravida, bebisen och partnern från tidigast gravidvecka 22 och fram tills bebisen fyller sex månader. Den kan ge ekonomisk ersättning och hjälp om det skulle hända något under graviditeten eller förlossningen, till exempel komplikationer, olycksfall, sjukdom eller dödsfall. 

Vår gravidförsäkring finns i två varianter. Du kan antingen välja ett kostnadsfritt grundskydd eller vår utökade Plus-försäkring. Gravidförsäkringen börjar gälla tidigast graviditetsvecka 22, men du väljer så klart själv när under graviditeten du vill teckna den.

Gratis gravidförsäkring från gravidvecka 22  

Med Gravid Fri får den gravida, bebisen och partnern ett grundläggande skydd. Det innehåller bland annat medicinsk invaliditet vid olycksfall, som kan ge upp till 500.000 kronor om någon av er skulle få en bestående skada efter ett olycksfall. En dödsfallsersättning betalas ut om den gravida, partnern eller bebisen skulle avlida. Dessutom ingår upp till tio terapitillfällen för dig som är gravid eller din partner om något händer er bebis, om du råkar ut för förlossningsdepression eller om någon av er avlider under graviditeten. 

Gravidförsäkring Plus – ett komplett skydd för dig och din bebis 

Gravid Plus ger ett mer omfattande skydd för dig och din bebis än Gravid Fri.

Om din bebis till exempel drabbas av ett allvarligt hjärtfel, CP-skada, gomspalt, Downs syndrom eller en allvarlig synnedsättning får ni 50 000 kronor i ersättning. Skulle bebisen få en bestående fysisk eller psykisk funktionsnedsättning till följd av sjukdom, kan ni få en ersättning baserad på den medicinska invaliditetsgraden. Den högsta ersättningsnivån är 500 000 kronor.

Ni kan också få ersättning med 200 kronor per dag, i upp till 180 dagar, om bebisen behöver vårdas på sjukhus. Dessutom kan ni få vårdersättning månadsvis, om ni blir beviljade vårdnadsbidrag från Försäkringskassan i samband med olycksfallsskada eller sjukdom.

Gravidförsäkringen ersätter också framträdande ärr med ett engångsbelopp. I de fullständiga villkoren hittar du alla tillstånd och sjukdomar som ersätts och inte.

Graviditetskomplikationer – så gäller vår gravidförsäkring 

Du som är gravid får ersättning vid ett antal olika komplikationer som kan uppstå under graviditeten och förlossningen. Ersättningen är 3 000 kronor. Om du blir inskriven på sjukhus för vård eller behandling på grund av komplikationer under graviditeten, får du 200 kronor per dag i ersättning.
Exempel på komplikationer du kan få ersättning för:

  • Havandeskapsförgiftning

  • Missfall

  • Akut kejsarsnitt

  • Svåra förlossningsskador och svår blodförlust

När ska man teckna gravidförsäkring? 

Du kan aktivera din gratis gravidförsäkring eller köpa Gravid Plus när du vill under graviditeten, men den börjar gälla tidigast i gravidvecka 22. Så snart du och din bebis kommit hem från BB kan det vara dags att komplettera med en barnförsäkring, även om gravidförsäkringen ger ett visst skydd för barnet i ytterligare 6 månader. 

Gravidförsäkring vid tvillingar – vad gäller? 

Om du är gravid med fler än ett barn, gäller försäkringen på samma sätt och omfattar alla barnen. Du behöver alltså inte en försäkring per barn du väntar. 

Vad kostar Gravidförsäkring Plus och hur länge gäller den?

Gravid Plus kostar 1 295 kronor, och försäkringen gäller från gravidvecka 22 fram tills barnet fyllt sex månader. Den kan alltså vara giltig i upp till totalt tio månader. 

Extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA kan, förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden, även få en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För gravidförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

Villkor och blanketter

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Vi erbjuder Sveriges bästa barnförsäkring

Ditt barn är värt ett bra skydd redan från start. Vi erbjuder Sveriges bästa barnförsäkring enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå. Läs mer om barnförsäkring.

Stödsamtal via BlueCall ingår

När du har någon av våra försäkringar ingår stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med en terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Bonus på ICA Försäkring

Samlingsbonus på dina försäkringar

Du som har flera försäkringar hos oss kan få en extra bonusutbetalning i januari varje år, på upp till 500 kr. Härligt va?

› Läs mer om hur det funkar