På icaforsakring.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2016-05-27

Barnvakta din grill

Barnvakta din grill
Barnvakta din grill

När sommaren och grillfester med nära och kära, stora och små, kommer, är det alltid bra att vara förberedd. Här kommer lite curlingtips till dig. Saker som är bra att tänka på.

Du ska aldrig, aldrig lämna grillen utan bevakning. Ha uppsyn! Tänk på grillen som ditt lilla barn. Har du grillat färdigt slacker du grillen genom att sätta på locket. Låt grillen stå till nästa gång den ska användas, men förvara den inte i ett förråd nära innerväggen, utan ha den på en öppen plats där inget kan fatta eld i närheten.

Ska du tömma grillen får du vänta tills kolen har svalnat. Det funkar bra att hälla vatten över kolresterna också, för att sedan slänga dem.

Källa: Kristianstadsbladet, svensk kolgrill, Storstockholms brandförsvar

Fler nyheter


Om det börjar brinna
Grilla lugnt 2017-05-27

Om det börjar brinna

Har du otur och det ändå börjar brinna, trots att du vidtagit alla åtgärder du kan för att förhindra en eld så kan du oftast släcka mindre bränder själv.

› Läs mer om hur du gör om det börjar brinna
Grilla säkrare i naturen
Grilla lugnt 2016-05-27

Grilla säkrare i naturen

Sommarkvällar inbjuder såklart till grillning, oavsett väder, men det förutsätter också ansvar. Kolla så att det inte råder eldningsförbud, det innebär att all öppen eld är förbjuden.

› Läs mer om hur du grillar i det fria
Grilla säkrare med en gasolgrill
Grilla lugnt 2016-05-27

Grilla säkrare med gasolgrill

Det finns mycket att tänka på när du ska använda din gasolgrill i sommar. Självklart ska grillen placeras fritt, utan något som kan fatta eld i närheten.

› Mer om gasolgrill får du här