På icaforsakring.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-03-13

Därför bör du kolla att reseförsäkringen gäller

Kolla att reseförsäkringen gäller om du är eller varit sjuk
Kolla att reseförsäkringen gäller om du är eller varit sjuk Kolla att din reseförsäkring gäller om du är eller varit allvarligt sjuk innan du reser iväg.

Visst är det härligt att resa? Och om drömresan hägrar så kanske du inte låter något stoppa dig, särskilt inte lite sjukdom. Men det kan ändå vara bra att kontrollera vissa saker innan du köper biljetten och ger dig ut på drömresan.

Om du är sjuk, har haft en allvarligare sjukdom som medfört att du fått uppsöka vården eller har ett dåligt  allmäntillstånd ska du alltid konsultera en läkare innan du ger dig ut och reser. De kan bedöma hur du kommer att klara din resa.

Det är även viktigt att prata även med ditt försäkringsbolag för att se till att du har en gällande reseförsäkring. Be också försäkringsbolaget att titta på läkarutlåtandet och ge dig ett besked om huruvida din reseförsäkring gäller, då du är eller har varit sjuk tidigare. Sjukvård utomlands och särskilt utanför EU är väldigt dyr i jämförelse med vården i Sverige, därför är det extra viktigt att du kontrollerar att försäkringen gäller även för tidigare känd sjukdom.

Även om man känner sig i bra form är det viktigt att få en läkares bedömning. Lågt tryck och lägre syrehalt vid flygplansfärder kan utlösa eller förvärra en del tillstånd. Stillasittande under lång restid kan också vara ansträngande oaktat om det sker på flyg, buss eller i en bil. Väl framme på resmålet kan hög temperatur, särskilt ansträngande aktiviteter (som t.ex. dykning) eller mycket aktivitet under många dagar i följd utgöra en stor ansträngning om du redan är lite dålig.

En läkare kan också ge dig tips som hjälper dig att klara resan lättare och titta på om det är något moment under resan som du kanske ska undvika om du varit sjuk, för det kanske är så att du klarar resan galant om du bara bör skippar ett extra ansträngande moment.

Ha en nu en riktigt trevlig resa och ta vara på dig!

Fler nyheter


Artikelbild
Nyheter 2017-02-22

Helgöppet på telefon

Om du har funderingar på byta till ICA Försäkring eller kanske vill köpa fler försäkringar och vill prata med någon om det? Passa på helgen 25-26 februari. Då har vi nämligen helgöppet!

› Mer om helgöppet
Fortsätt njuta av att vara ute på vintern med rätt halkskydd
Nyheter 2017-01-03

Undvik att stå på öronen när det blir halt

Med vintern och snön, ökar halkolyckorna och de som oftast drabbas allra värst är äldre, som inte har samma möjlighet att ta emot sig i ett fall. Vi går igenom några hjälpmedel som kan minska risken att halka både till vardags och om du tränar ute om vintern.

› Så minskar du risken att halka
Spisen är det vanligaste stället där en brand uppstår hemma
Nyheter 2016-12-12

Nu är eld uti var spis

Precis som en av refrängerna antyder i den traditionella Staffansvisan, så är det på spisen de flesta bränder startar i våra hem. Detta kan lätt undvikas genom att man inte lämnar spisen obevakad när man lagar mar eller installerar en spisvakt.

› Mer hur du undviker och släcker en spisbrand
Du halkar väl inte runt där ute utan att ha en olycksfallsförsäkring
Nyheter 2016-11-17

Lätt som en plätt att skaffa en olyckfallsförsäkring

Du halkar väl inte runt där ute utan att ha en olycksfallsförsäkring? Det är försäkringen som alla borde ha efter att man försäkrat sitt hem eller sin bil. För en låg månadskostnad har du ett skydd som är ovärderligt om du skulle råka ut för ett plötsligt oförutsett olycksfall.

› Mer om varför du ska skaffa en olycksfallsförsäkring
Så eldar du säkert och effektivt
Nyheter 2016-11-10

Elda säkert därhemma

Att ha en kamin eller öppen spis är inte bara mysigt, det är också ett bra komplement till ditt befintliga värmesystem. Det är också något som gör din bostad mer attraktiv när du vill sälja den. Vi tipsar om hur du eldar säkert och effektivt.

› Läs våra tips för säker och effektiv eldning
Vinterförvara husvagnen
Nyheter 2016-10-21

Vinterförvaring av husvagn

Nu är det dags att förbereda din husvagn för vintern om du inte ska använda den. Vi ger dig tipsen som gör att du kommer fortare ut på vägarna till våren och sommaren.

› Bästa tipsen inför vinterförvaringen av husvagnen
Tänk att synas när du tränar ute när det är mörkt
Nyheter 2016-09-13

Träning i mörker

Kvällarna blir sakta mörkare, men det ska inte hindra dig från att träna ute. Här kommer lite tips som gör träningen säkrare både för dig och dina medtrafikanter.

› Våra tips för säkrare träning i mörker
Artikelbild
Nyheter 2016-09-06

Det där händer inte mig

Fortfarande tänker ganska många så. Skulle man nu mot förmodan ändå råka ut för en olycka, inser man snabbt vad mycket hjälp man kunnat få från en olycksfallsförsäkring.

› Mer om värdet av att ha en olycksfallsförsäkring
Artikelbild
Nyheter 2016-09-01

Vad händer om robotgräsklipparen blir stulen?

Har du en robotgräsklippare eller funderar du på att skaffa en? De är fortfarande relativt dyra och då kan man ju fundera på vad som gäller rent försäkringsmässigt om den mot förmodan skulle bli stulen?

› Bra att veta om du har en robotgräsklippare
Så bevarar du bäst dina digitala bilder
Nyheter 2016-08-10

Så bevarar du bäst dina digitala bilder

Varje år fotograferaras det flera hundra miljarder bilder världen över och det är inte helt ovanligt att man knäpper några hundra bilder under semestern. Vi tipsar dig därför hur du bevarar dina digitala bilder och minskar risken att förlora dem vid en brand eller inbrott.

› Till våra tips hur du bäst bevarar dina digitala bilder
Nu är det högsäsong för cyklar
Nyheter 2016-05-16

Nu är det högsäsong för cyklar

Intresset för cykling har skjutit i höjden de senaste åren, då fler och fler väljer att använda cykeln som transportmedel och som träningsform. Cyklar är därför ett attraktivt byte för tjuvar.

› Så kan du försvåra för cykeltjuven
Lämna aldrig djur i bilen
Nyheter 2016-04-25

Lämna inte djur eller små barn i bilen

Även om vintern kommit på kort besök lite här och var i Sverige är det ändå viktigt påminna om att snart är sommaren här med sol och värme. Det innebär att många ger sig ut på vägarna med familj och husdjur.

› Mer om varför du inte ska lämna djur och små barn i bilen
Studenthemförsäkring
Nyheter 2016-02-16

Därför ska du som student ha en hemförsäkring

Att stå utan en hemförsäkring när olyckan slår till kan leda till en ekonomisk katastrof. Du behöver inte äga massor av dyra prylar för att motivera kostnaden för en hemförsäkring.

› Mer om vikten av att ha en hemförsäkring
ICA Banken
Nyheter 2016-02-09

Har du försäkring genom ICA Banken idag?

Då kan du ta det lugnt. Din försäkring gäller som vanligt fram till det datum som står på ditt försäkringsbesked. I god tid innan förfallodagen kommer ICA Banken att erbjuda dig en ny försäkring hos ICA Försäkring. 

› Mer information för dig med försäkring hos ICA Banken