På icaforsakring.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-04-28

Skydd mot olyckor

Vad är olycksfallsskada
Vad är olycksfallsskada

Det är inte en försäkring som skyddar dig mot olyckor, men den kan ge dig ekonomisk ersättning oavsett om det är en stor eller liten olycka. Vi på ICA vill hjälpa dig till en tryggare, enklare och billigare vardag, både vid matbordet, ute i skogen eller var du än är.

Som en del av det erbjuder vi en bra och prisvärd olycksfallsförsäkring. En olycksfallsförsäkring ska inte förväxlas med en sjuk- och olycksfallsförsäkring. Den senare ger skydd både vid sjukdom och olycksfall, men kostar i gengäld betydligt mer. En olycksfallsförsäkring är att se som ett grundskydd, en försäkring som alla i familjen bör ha. Trygghet i livet är viktigt.

När kan jag få ersättning från försäkringen?

-  Jo, först och främst ska olycksfallet medfört en kroppsskada som i sin tur orsakats av en plötslig oförutsedd yttre händelse, med efterföljande läkarbesök, sjukhusvistelse, medicinsk- eller förvärvsmässig invaliditet utan att den försäkrade önskat det. Det kan låta svårt och komplicerat, man ska ha råkat ut för en oplanerad olycka helt enkelt. Vad som ersätts beror lite på vad som hänt, det kan både vara saker du har på dig, sveda och värk eller ersättning för invaliditet om det skulle gå så pass illa.

Några exempel på vad ICAs olycksfallsförsäkring kan ersätta:

  • Tandskador
  • Sveda och värk
  • Kläder, skor och glasögon
  • Väska och klocka
  • Rehabilitering och terapi
  • Invaliditet
  • Sjukhusvistelse ersätts med dagsbelopp

› I våra försäkringsvillkor kan läsa mer detaljerat vad försäkringen ersätter

Ett olycksfall är naturligtvis aldrig roligt att råka ut för, men tyvärr händer det ibland. Då gör vi vad vi kan för att hjälpa dig. Men var rädd om dig!

Om vi övertygat dig att en olycksfallsförsäkring är något som alla borde ha, kan du läsa mer och köpa en här:

Köp olycksfallsförsäkring

Fler nyheter


Artikelbild
Person 2017-09-19

Vad täcker en drulleförsäkring?

Drulleförsäkring, eller otursförsäkring som det ibland kallas, heter egentligen allriskförsäkring. Oftast är den ett tillägg till den vanliga hemförsäkringen, men det finns även drulleförsäkring för bil. Allrisktillägget är tänkt att gälla för oväntade och vardagliga situationer, till exempel när en olycka inträffar eller om du råkar göra sönder någon av dina egna saker.

› Exempel på när drulleförsäkringen gäller
Cyklist med cykelhjälm
Person 2017-09-11

Guide – så väljer du rätt cykelhjälm

Vid en cykelolycka är det ofta huvudet som får ta största smällen. Tar du på dig en hjälm minskar du risken att skadas allvarligt med mer än hälften. Här är några saker som är viktiga att tänka på när du väljer hjälm.

› Tips när du ska köpa hjälm
Barnsäkerhet
Person 2017-05-22

Hur barnsäkrar jag mitt hem?

Många barn skadar sig i hemmet varje år helt i onödan, olycksfall som ganska enkelt skulle kunna undvikas. Små olyckor kommer att hända oavsett hur väl förberedd man än är, det är så livet är med barn. Däremot gäller det att se till att inte de små olyckorna blir allvarliga.

› Så barnsäkrar du ditt hem