Jämför hemförsäkring

Här får du både tips om vilken slags hemförsäkring som passar bäst för dig, och kan enkelt jämföra din hemförsäkring idag med vår.

Jämför hemförsäkring

Med Försäkringsutmanaren kan du jämföra det pris du betalar för din försäkring idag, med det pris du skulle betala hos oss. Så gör du:

  1. Hämta dina uppgifter automatiskt med BankID
  2. Jämför hemförsäkring – se vilken försäkring som är billigast och bäst
  3. Var vår försäkring bättre? Vi hjälper dig med bytet

Jämför och byt hemförsäkring

Bästa hemförsäkringen – så hittar du rätt

Alla som har ett eget hem behöver också en hemförsäkring för att kunna få hjälp vid oförutsedda händelser. Det kan gälla allt från att dina glasögon går sönder till fuktskador i källararen. Det finns olika hemförsäkringar för olika typer av boenden – hyresrätt, bostadsrätt, hus och fritidshus.

Bor du i hyresrätt är det framförallt drulle, försäkrat lösöre och reseskydd du kan jämföra eftersom fastighetsägaren står för stora delar av ansvaret för byggnaden. Läs mer om varför det är bra att försäkra din hyresrätt:

› Därför är det viktigt med hyresrättsförsäkring

Bor du i bostadsrätt behöver du en hemförsäkring som täcker lite mer. Då behöver du utöver delarna som finns i en hyresrättsförsäkring även en försäkring för skador där du har ett ansvar mot bostadsrättsföreningen, till exempel i ytskikten på lägenhetens tak, väggar och, golv och på den fasta inredningen. 

Är du husägare behöver du också ett skydd som gäller hela byggnaden och tomten. Det är vanligt att man köper en försäkring där den vanliga hemförsäkringen och huset är paketerat till en försäkring. I många försäkringsbolag kan du också försäkra villan separat från hemförsäkringen. Nackdelen med att ha försäkringarna uppdelade är att du kan behöva betala dubbla självrisker om du vill utnyttja båda försäkringarna vid samma skada, till exempel om både lösöre och byggnaden blir skadade vid samma tillfälle.

Hemförsäkring – bäst i test

För att ta reda på vilken hemförsäkring som är bäst i test just nu, kan du ta hjälp av Konsumenternas Försäkringsbyrå. De sätter betyg på de olika delarna i de hemförsäkringar som finns på den svenska marknaden. Där hittar du snabbt vilken som är den bästa hemförsäkringen för bostadsrätt, hyresrätt eller villa – just nu. Läs mer om hur du byter hemförsäkring

Du kan filtrera topplistan utifrån ”grundprodukter” respektive ”stor- och tilläggsförsäkringar”, beroende på vad du som är mest relevant för dig. Du kan också få en ”hel översikt”, där du kan jämföra del för del vad olika försäkringsbolag ersätter och till vilka belopp.

ICAs hemförsäkring är bäst i test just nu när det gäller grundskyddet, det som de allra flesta väljer.

Stödsamtal via BlueCall ingår

När du har någon av våra försäkringar ingår stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med en terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Bonus på ICA Försäkring

Samlingsbonus på dina försäkringar

Du som har flera försäkringar hos oss kan få en extra bonusutbetalning i januari varje år, på upp till 500 kr. Härligt va?

› Läs mer om hur det funkar