Frågor och svar

Vanliga frågor

Varför ska jag välja ICA Försäkring?

Svar:

ICA Försäkring är en uppstickare på försäkringsmarknaden och vi vill utmana de stora bolagen så du ska få bättre försäkringar för dina pengar. Vi vill förnya och förändra branschen på många olika sätt, bland annat modernisera hur man köper försäkringar och hur du som kund upplever försäkringen under året.

Att vi är en del av ICA gör oss till ett tryggt val, och vi kommer se till att vara det bästa försäkringsbolaget för ICAs kunder. Bland annat får du ICA-bonus på din försäkring på samma sätt som när du köper mjölk.

Får man bonuspoäng på sina försäkringar?

Svar:

Ja. Är du stammis får du bonuspoäng på hela försäkringskostnaden på dina försäkringar hos ICA Försäkring, på samma sätt som när du handlar mjölk.

Vad gör jag om jag får en skada?

Svar:

Flera av våra försäkringar kan du göra en skadeanmälan direkt på webben och här hittar du information om hur du gör en skadeanmälan beroende på vilken försäkring det gäller.

Du kan också ringa in och göra en skadeanmälan på 033-435 98 00, vardagar vardagar 9-16.

Hur betalar jag månadsvis?

Svar:

Har du tecknat bilförsäkring, husbilsförsäkring, husvagnsförsäkring, släpvagnsförsäkring, barnförsäkring, olycksfallsförsäkring eller någon av våra hem- och husförsäkringar utom studenthemförsäkring kan du välja autogiro som alternativ. Här kan du ansöka om autogiro direkt online. Vi behöver få din autogiroansökan minst två arbetsdagar före din sista betalningsdag för att pengarna ska kunna dras.

Har du konto i ICA-banken kan du välja månadsvis betalning från ditt ICA-konto för de flesta av våra försäkringar. Kontakta kundtjänst för att byta till månadsbetalning från nästa årsförnyelse.

Har du tecknat djurförsäkring eller båtförsäkring anmäler du e-faktura i din internetbank.

Var ringer jag om jag behöver bilassistans efter kontorstid?

Svar:

Du ringer vår bilskadejour på telefon 033-78 60 569.

Var hittar jag servicekortet?

Svar:

Du kan läsa om hur servicekortet fungerar och ladda ner det här. Glöm inte att fylla i det inför resan!

› Servicekort – ditt resebevis vid utlandsresa

Hur fungerar Försäkringsutmanaren?

Svar:

Försäkringsutmanaren är vår digitala tjänst som samlar ihop och visar alla försäkringar du har hos olika försäkringsbolag på ett och samma ställe. Det ger dig en bättre överblick över dina befintliga försäkringar. Den hjälper dig också att jämföra och utmana dina försäkringar baserat på pris och betyg hos Konsumenternas Försäkringsbyrå för att se om det finns ICA-alternativ som är lika bra eller bättre och billigare för dig. Du identifierar dig säkert genom BankID för att hämta alla försäkringsuppgifter. Självklart gör vi inga förändringar i dina försäkringar om du inte uttryckligen bett oss om det.