Kattförsäkring

  Stammispoäng på försäkringskostnaden
  Fri flytträtt
  9 av 10 kunder ger högsta betyg

Räkna ut ditt pris på kattförsäkring

Få en kattförsäkring med ett bra skydd, som dessutom är enkel att förstå och köpa. Räkna ut ditt pris här.

Försäkra katt eller inte?

Genom att ha en kattförsäkring ökar chansen att du kan ge din katt den vård den behöver om den skulle bli sjuk eller skadad. Veterinärvård kan vara kostsamt, och försäkringen minskar kostnaderna ordentligt.

Om du försäkrar din katt hos oss har du dessutom tillgång till digital rådgivning, som kan hjälpa dig förstå hur din katt mår och vad du kan göra vid olika symptom.

I vår kattförsäkring ingår:

 • Veterinärvård
 • Receptbelagd medicin om din katt blir sjuk eller skadad
 • Digital rådgivning via FirstVet
 • Tandsjukdomen Tooth resorption – TR (FORL), om katten varit försäkrad hos oss sedan 2 års ålder.
 • Dolt fel, om katten är veterinärbesiktigad utan anmärkning och varit försäkrad sedan 4 månaders ålder.

Kattförsäkring utan karens – när du byter till oss

Vår kattförsäkring är karensfri om du byter till oss. Det betyder att din katt är försäkrad från dag ett, till det försäkringsbelopp du valt, om du flyttar en kattförsäkring till oss. Är din katt oförsäkrad när du köper försäkring hos oss gäller den utan karenstid för olycksfall, och med 15 dagars karens för sjukdom.

Kattförsäkring pris

Du hittar du en av marknadens mest prisvärda kattförsäkringar hos oss – inte minst för dig som har blandras eller bondkatt. Med ICAs kattförsäkring får din katt den trygghet den förtjänar.

Vilket pris du får beror bland annat på rasen, baserat på veterinärmedicinsk erfarenhet och skadestatistik för respektive ras. Priset påverkas också av din katts ålder och kön. Har du en hankatt ger kastrering rabatt på försäkringen.

Veterinärvårdsbelopp och självrisk väljer du själv

Du kan välja själv vilket veterinärvårdsbelopp du vill att din försäkring ska täcka, alltså det maximala beloppet du kan få i ersättning för veterinärvård och receptbelagd medicin, om din katt blir sjuk eller skadas. Du väljer mellan 30 000 och 60 000 kronor som maxbelopp per år.

Du väljer också hur stor självrisk du vill betala när det händer något – 2 000 eller 3 000 kronor. Ju lägre veterinärvårdbelopp och ju högre självrisk du väljer, desto lägre blir priset på kattförsäkringen.

Läs vår guide: Välj rätt belopp för veterinärvård och självrisk när du försäkrar din hund eller katt

Försäkra kattunge

Du kan köpa försäkringen från och med att katten är sex veckor gammal.

För att din katt ska ha bästa möjliga försäkringsskydd, rekommenderar vi att katten är yngre än fyra månader när du köper kattförsäkringen.

Försäkra en gammal katt

Du kan också köpa försäkringen efter att katten blivit äldre, även om skyddet kan påverkas. Från att katten har fyllt sju år behöver vi ett veterinärintyg om katten inte redan är försäkrad i ett annat bolag.

För att kunna teckna försäkringen för en katt som är sju år eller äldre, behöver du höra av dig till oss.

Livförsäkring för katt

Om du lägger till en livförsäkring kan du få ersättning om din katt dör eller måste avlivas. En omeriterad katt som är stambokförd och registrerad i SVERAK kan du försäkra till högst 10 000 kronor.

Om du har en blandraskatt eller katt som är oregistrerad och utan meriter, så kan den högst försäkras till 5 000 kronor. Livförsäkringsbeloppet sänks med 20 procent per år från det att katten fyller åtta år. Livförsäkringsbeloppet sänks aldrig under 1 000 kronor.

Kattförsäkring som kan ge extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA får poäng på hela försäkringskostnaden.

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige Filial, org.nr: HRB 211924 (Tyskland) via Svedea, Box 3489, 103 69 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE. Läs mer om Svedea.

Kattförsäkringen ersätter bland annat

 • Kejsarsnitt om katten inte blivit förlöst med kejsarsnitt tidigare
 • Behandling av tandsjukdomen TR (tidigare kallad FORL) för upp till 12 000 kronor om katten varit försäkrad hos oss sedan före två års ålder
 • Korrigering av bett i medicinskt syfte*
 • Komplikationer till kastration
 • Behandling av vissa ledsjukdomar**
 • Kostnader för receptbelagd medicin upp till ditt valda försäkringsbelopp
 • Plastikoperationer, det vill säga medicinsk betingad korrigering av hud och slemhinnor*
 • Magnetresonans- och datortomografiundersökningar (MR- och CT-undersökningar)
 • Dolda fel om katten varit försäkrad hos oss sedan före fyra månaders ålder och veterinärbesiktigad utan anmärkning mellan 11 och 16 veckors ålder
 • Upp till 2 000 kr för avlivning och kremering

*Katten måste ha varit oavbrutet försäkrad sedan före 120 dagars ålder och ha ett besiktningsintyg som är utan anmärkning på tänder och bett. 
**För dessa delar gäller att katten måste ha varit oavbrutet försäkrad sedan före 120 dagars ålder

Tips

Med tillvalet livförsäkring kan du göra en bra kattförsäkring ännu bättre.

Livförsäkringen är till för alla katter som är id-märkta och gäller utan självrisk. Om din katt är registrerad i SVERAK kan du livförsäkra den för 10 000 kr. Om din katt är oregistrerad kan du livförsäkra den för 1 000 kr. Försäkringen kan ersätta dig om din katt dör eller måste avlivas.

Hela innehållet och mer information om varje del kan du läsa i våra fullständiga villkor (pdf).

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea, Sveavägen 38, 111 34 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE.

Självrisker kattförsäkring

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. För kattförsäkring har du en fast och en rörlig självrisk.

Den fasta självrisken betalar du en gång per självriskperiod (130 dagar) medan du betalar den rörliga självrisken vid varje skadetillfälle. Den rörliga självrisken betalar du på det belopp som överskrider den fasta självrisken.

 • Fast självrisk: 2 000 kr eller 3 000 kr
 • Rörlig självrisk: Välj 15 % eller 25 %

Både den fasta och den rörliga självrisken påverkar priset på försäkringen. Ju högre självrisk, desto lägre pris och tvärtom.

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea, Sveavägen 38, 111 34 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE.

Information om distans- och hemförsäljningslagen och försäkringsförmedlingslagen

För djurförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

ICA Försäkring har Finansinspektionens tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet och agerar förmedlare av djurförsäkring.

Försäkringsgivaren (HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea) och försäkringsförmedlaren (ICA Försäkring) står under Finansinspektionens tillsyn.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (pdf)

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling (pdf)

Villkor och skadeanmälan

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

9 av 10 ger oss högsta betyg

Det är när man får en skada som försäkringen verkligen sätts på prov. 9 av 10 kunder som haft en skada på sin katt ger oss högsta betyg.

Handla din kattmat på ICA Online

Hallå där kattägare!

Gör vardagen lite enklare och handla maten och allt annat din pälskling behöver i din ICA-butik på nätet.

› www.ica.se/handla

Vad sägs om att vi ringer dig?

Vi kan kontakta dig för en försäkringsgenomgång och se till att du är rätt försäkrad eller hjälpa dig att räkna fram ett pris på en ny försäkring.

› Fyll i dina kontaktuppgifter här

Mer om djurförsäkring