Kattförsäkring

  Stammispoäng på försäkringskostnaden
  Fri flytträtt
  9 av 10 kunder ger högsta betyg

Bra kattförsäkring till ett schysst pris

Prisvärd försäkring för din katt med ett omfattande innehåll redan från grunden som är enkel att förstå och köpa.

Extra prisvärd för blandras eller bondkatt

Vår kattförsäkring är en av marknadens mest prisvärda – inte minst för dig som har blandras eller bondkatt. Med ICAs kattförsäkring får din katt den trygghet den förtjänar. Försäkringen kan köpas från och med att katten är sex veckor gammal.

Flytträtt utan karenstid

För göra det enkelt för dig är vår försäkring karensfri vid flytt. Detta innebär att din katt är försäkrad från dag ett till det valda försäkringsbeloppet om du flyttar en kattförsäkring till oss. Är din katt oförsäkrad när du köper försäkring hos oss gäller den utan karenstid för olycksfall, och med 15 dagars karens för sjukdom.

Detta ingår i försäkringen

Veterinärvårdsförsäkring

Detta är den del i försäkringen som du väljer till vilket försäkringsbelopp som din katt ska vara försäkrad till. Det är det försäkringsskydd som ersätter kostnader för veterinärvård och receptbelagd medicin om din katt blir sjuk eller skadas.

Du kan välja ett försäkringsbelopp på 30 000 kr eller 60 000 som då blir det maximala beloppet du kan få ersättning för under ett år från försäkringen.

Du kan också få rådgivning och hjälp hos den digitala veterinärkliniken FirstVet – helt kostnadsfritt.

Gör en bra kattförsäkring ännu bättre med en livförsäkring

Med detta tillval kan du få ersättning om din katt dör eller måste avlivas. En omeriterad katt som är stambokförd och registrerad i SVERAK kan du högst försäkra till 10 000 kr. Om du har en blandraskatt eller katt som är oregistrerad och utan meriter, så kan den högst försäkras till 1 000 kr. Livförsäkringsbeloppet sänks med 20 procent per år från det att katten fyller åtta år. Livförsäkringsbeloppet sänks aldrig under 1 000 kr.

Kattförsäkring som kan ge extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA får poäng på hela försäkringskostnaden.

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige Filial, org.nr: HRB 211924 (Tyskland) via Svedea, Box 3489, 103 69 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE. Läs mer om Svedea.

Kattförsäkringen ersätter bland annat

 • Kejsarsnitt om katten inte blivit förlöst med kejsarsnitt tidigare
 • Behandling av tandsjukdomen TR (tidigare kallad FORL) för upp till 12 000 kronor om katten varit försäkrad hos oss sedan före två års ålder
 • Korrigering av bett i medicinskt syfte*
 • Komplikationer till kastration
 • Behandling av vissa ledsjukdomar**
 • Kostnader för receptbelagd medicin upp till ditt valda försäkringsbelopp
 • Plastikoperationer, det vill säga medicinsk betingad korrigering av hud och slemhinnor*
 • Magnetresonans- och datortomografiundersökningar (MR- och CT-undersökningar)
 • Dolda fel om katten varit försäkrad hos oss sedan före fyra månaders ålder och veterinärbesiktigad utan anmärkning mellan 11 och 16 veckors ålder
 • Upp till 2 000 kr för avlivning och kremering

*Katten måste ha varit oavbrutet försäkrad sedan före 120 dagars ålder och ha ett besiktningsintyg som är utan anmärkning på tänder och bett. 
**För dessa delar gäller att katten måste ha varit oavbrutet försäkrad sedan före 120 dagars ålder

Tips

Med tillvalet livförsäkring kan du göra en bra kattförsäkring ännu bättre.

Livförsäkringen är till för alla katter som är id-märkta och gäller utan självrisk. Om din katt är registrerad i SVERAK kan du livförsäkra den för 10 000 kr. Om din katt är oregistrerad kan du livförsäkra den för 1 000 kr. Försäkringen kan ersätta dig om din katt dör eller måste avlivas.

Hela innehållet och mer information om varje del kan du läsa i våra fullständiga villkor (pdf).

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea, Sveavägen 38, 111 34 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE.

Självrisker kattförsäkring

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. För kattförsäkring har du en fast och en rörlig självrisk.

Den fasta självrisken betalar du en gång per självriskperiod (130 dagar) medan du betalar den rörliga självrisken vid varje skadetillfälle. Den rörliga självrisken betalar du på det belopp som överskrider den fasta självrisken.

 • Fast självrisk: 2 000 kr eller 3 000 kr
 • Rörlig självrisk: Välj 15 % eller 25 %

Både den fasta och den rörliga självrisken påverkar priset på försäkringen. Ju högre självrisk, desto lägre pris och tvärtom.

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea, Sveavägen 38, 111 34 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE.

Information om distans- och hemförsäljningslagen och försäkringsförmedlingslagen

För djurförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

ICA Försäkring har Finansinspektionens tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet och agerar förmedlare av djurförsäkring.

Försäkringsgivaren (HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea) och försäkringsförmedlaren (ICA Försäkring) står under Finansinspektionens tillsyn.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (pdf)

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling (pdf)

Villkor och skadeanmälan

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

9 av 10 ger oss högsta betyg

Det är när man får en skada som försäkringen verkligen sätts på prov. 9 av 10 kunder som haft en skada på sin katt ger oss högsta betyg.

Handla din kattmat på ICA Online

Hallå där kattägare!

Gör vardagen lite enklare och handla maten och allt annat din pälskling behöver i din ICA-butik på nätet.

› www.ica.se/handla

Vad sägs om att vi ringer dig?

Vi kan kontakta dig för en försäkringsgenomgång och se till att du är rätt försäkrad eller hjälpa dig att räkna fram ett pris på en ny försäkring.

› Fyll i dina kontaktuppgifter här

Mer om djurförsäkring