Reseförsäkring

Ska du åka på weekendresa eller vara borta ett år? Här hittar du bra reseskydd till schyssta priser.

Reseförsäkring för korta och långa resor

Ska du ut och resa? Då kan du behöva en reseförsäkring som hjälper dig vid plötsliga, oförutsedda händelser. Vi har reseförsäkringar för olika typer av resor – från Weekend som gäller upp till fem dagar, till reseförsäkring för långresa och Backpacker reseförsäkring som kan köpas för resor på upp till ett år.

Semesterresa kan ge dig ersättning för förstörda semesterdagar om du blir sjuk eller skadad, till exempel om du stukar foten på vandringsresan eller blir sängliggande i halsfluss på badsemestern.

För utlandsstudier har vi reseförsäkring Studera utomlands. I den ingår till exempel ersättning för outnyttjade studieavgifter ifall du tvingas åka hem tidigare än beräknat. 

Semesterresa

– En omfattande reseförsäkring till ett schysst pris

Weekend

– Utökat reseskydd för resor på upp till 5 dagar

Långresa

– Extra trygghet när du är borta länge

Studera utomlands

– Skräddarsydd försäkring för utlandsstudier

100 kr i extra ICA-bonus

När du köper reseförsäkring för minst 300 kronor får du automatiskt 100 kronor i ICA-bonus insatta på ditt stammiskonto*.

Trevlig resa!

Backpacker

– För dig som är ung, på resor i upp till 1 år

Jämför reseförsäkringar

– Se vad som ingår och vad som skiljer dem åt

För dig som är 70+

– Restips och reseförsäkringar för seniorer

När behöver man en reseförsäkring?

Du kan behöva en extra reseförsäkring om du vill ha ett skydd utöver det som ingår i din hemförsäkring. Det kan handla om att du ska vara borta längre än de 45–60 dagar som ingår i hemförsäkringens reseskydd, eller att du vill ha lägre självrisk vid sjukdom, bättre villkor vid förseningar eller ersättning för förstörda semesterdagar. 

Vad kostar en reseförsäkring?

Priset på din reseförsäkring beror på vilken typ av försäkring du väljer, vart du ska resa, hur länge du ska vara borta och hur många personer som ska omfattas. Du får ditt pris efter att du klickat på "Köp reseförsäkring" och fyllt i uppgifter om din resa. 

*För att få ICA-bonus behöver du vara stammis på ICA. Är du inte det kan du enkelt skaffa ICA-kort här eller ansöka om ICA Bankens kort här.