Halvförsäkring för bil med bra pris och villkor

Fast pris i fem år om du är skadefri
Topprankat grundskydd enligt Konsumenternas.se
ICA-bonus på försäkringskostnaden

Genom att klicka på "Se ditt pris" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

Bra halvförsäkring för din bil som ger bonuspoäng på ICA

Vad är halvförsäkring för bil? Halvförsäkringen, även kallad delkasko, ger ett bra skydd för en fabriksny bil, där garantin täcker kostnaderna om du skulle råka ut för en plåtskada. Den kan också vara ett alternativ om du har en äldre bil, där värdet hunnit bli så lågt att du kan klara dig utan vagnskadeskyddet. Har du en bil som är mellan tre och minst tio år rekommenderar vi en helförsäkring bil.

Vad ingår i halvförsäkringen?

Vad täcker vår halvförsäkring? Halvförsäkringen täcker till exempel kostnader för oförutsedda fel på motordelar, växellåda och klimatanläggning under de första åtta åren, eller 12 000 milen. Även bärgning och hemtransport ingår i försäkringen, liksom reparation eller byte av glasruta. Allriskskydd ingår alltid utan extra kostnad. Det innebär att du får ersättning vid feltankning, om du förlorar bilnyckeln eller får oväntade skador på inredningen. Däremot saknas vagnskadeskydd, det vill säga ersättning för skador på bilen vid trafikolycka, skadegörelse eller andra olyckshändelser. Väljer du till pluspaketet ingår också assistansförsäkring och du kan få kompensation för hyrbilkostnader när din bil gått sönder. Pluspaketet har dessutom självriskskydd, som bland annat ersätter reparation med upp till 3 500 kr. Läs mer och jämför bilförsäkring – till exempel vad som ingår i de olika nivåerna.

Extra skydd för dig med ICA Försäkrings bilförsäkringar

När du köper en bilförsäkring hos oss ingår det alltid Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka utan extra kostnad. Båda är helt utan självrisk.

Fast pris på halvförsäkring

Det pris du får när du köper en ny halvförsäkring är det som kommer gälla de fem första åren, så länge du är skadefri. Det påverkar inte prisberäkningen eller dina möjligheter att säga upp halvförsäkringen.

Extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA får förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden även en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

Hitta den bästa bilförsäkringen

Hitta den bästa bilförsäkringen för dig. Genom Försäkringsutmanaren jämför du enkelt bilförsäkring. Se vilken som är bäst - din eller vår. 

Halvförsäkringen innehåller:

Trafikförsäkring

Trafikolycksfall

Krishjälp efter trafikolycka

Stöld och inbrott

Brand

Glas

Räddning

Maskinskada
- Fel på motor, växellåda, klimatanläggning m.m.

Rättsskydd

Allrisk
- Skador på bilens inredning, förlust av nycklar och sanering av tank efter feltankning

Pluspaket (tillval)
- Hyrbil, assistans och självriskskydd

Självrisker bilförsäkring

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. När du får ersättning för en skada drar vi av självrisken efter eventuella åldersavdrag. I speciella fall kan det också bli avdrag på ersättningen på grund av oaktsamhet.

 

Trafik

1 000 kr

Trafikolycksfall och krisförsäkring

0 kr

Brand

1 500 kr

Stöld

1 500 kr

Glas

1 500 kr

Maskinskada*

1 500/5 000 kr

Räddning

1 500 kr

Rättsskydd

20 procent, lägst 1 500 kr

Allrisk bil

1 500 kr

 

*Maskinförsäkringen gäller för bil som är högst 8 år gammal räknat från första registreringsdag, och som körts högst 12 000 mil. Den högre självrisken gäller för bil och lätt lastbil som är äldre än 2 år.

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För försäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

 

Villkor och skadeanmälan

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Skadeanmälan

till skadehanteringen

Skadeblankett att ha i bilen

Skadeblankett

Glasskada

Instruktion vid glasskada

Bärgningsservice

033-78 60 569

Kostnadsfria stödsamtal via BlueCall

Du som har någon av våra försäkringar har tillgång till kostnadsfria stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Jämför dina försäkringar med våra

Få koll på dina försäkringar och jämför pris och villkor med våra.

Dags för en ny bil?

DoftgranHar familjen vuxit ur den gamla bilen, eller håller den på att passera bäst före-datum? ICA Banken har billån med bra villkor.

›Till ICA Bankens billån