Bilförsäkring
– nu med fast pris

Fast pris i fem år om du är skadefri
4,4 av 5 i betyg på vårt pluspaket enligt Konsumenternas.se
ICA-bonus på försäkringskostnaden

Genom att klicka på "Se ditt pris" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

Vill du bli kontaktad för en försäkringsgenomgång?

Boka in dig för en försäkringsgenomgång så hjälper våra rådgivare dig att se över ditt försäkringsskydd.
› Kontakta mig

Bilförsäkring med bra pris och villkor

Vår bilförsäkring ger dig ett bra skydd till ett schysst pris. Ett pris som vi lovar att inte höja under de första fem åren, så länge du inte får någon skada. Fyll i dina uppgifter här ovanför, så ser du vad försäkringar i olika omfattning skulle kosta hos oss. Trafikolycksfall och krishjälp efter trafikolycka ingår alltid utan extra kostnad. Båda är utan självrisk.

Fast pris på bilförsäkringen i fem år

Så länge du är skadefri lovar vi att inte höja ditt pris på fem år från att du tecknar en ny bilförsäkring hos oss. Det är vi ensamma om i Sverige, men det är egentligen ganska självklart – vi tjänar på att du är skadefri och då ska ju du också tjäna på det. Det kostar alltså inget extra, och du förbinder dig inte att behålla försäkringen under de fem åren utan försäkringen gäller ett år i taget precis som vanligt. 

Vilken bilförsäkring ska jag välja?

I Sverige är det krav på att en bil måste ha minst trafikförsäkring för att du ska få köra med den. Om du har en fabriksny bil behövs vanligtvis bara en halvförsäkring under bilens tre första år. Efter det rekommenderar vi helförsäkring så länge du anser att bilen är värd att vara helförsäkrad. 

Helförsäkring

- Allt som ingår i halvförsäkringen plus ersättning för skador på plåt och lack

Halvförsäkring

- Gäller vid stöld, driftstopp, brand, inbrott, glasskada m.m.

Trafikförsäkring

- En obligatorisk grundförsäkring som skyddar dina medtrafikanter

Jämför bilförsäkringar

- Se vad som ingår i de olika nivåerna och hur de skiljer sig åt

Hur byter jag bilförsäkring?

Om du redan är kund hos oss och vill byta omfattning på din bilförsäkring kan du göra det i samband med huvudförfallodagen på din nuvarande försäkring. Vill du uppdatera till helförsäkring när din vagnskadegaranti går ut, kan du enkelt göra det från den dag garantin slutar att gälla. 

För att byta till vår bilförsäkring från ett annat försäkringsbolag behöver du först ta reda på vilken huvudförfallodag din nuvarande försäkring har. Därefter köper du önskad försäkring hos oss och anger förfallodagen som startdatum på din nya försäkring. Läs mer om hur det fungerar att byta bilförsäkring.

Bilförsäkringen som kan ge bonus på ICA

För att premiera dig som är en lojal ICA-kund får du som är stammis ICA-bonus på hela försäkringskostnaden. Har du dessutom fler försäkringar kan du få upp till 500 kronor i extra bonus utbetald i januari, varje år. Läs mer om hur det funkar.

Var gäller ICAs bilförsäkring?

ICA Försäkrings bilförsäkringar gäller i Sverige och de länder som är anslutna till Grönt kort-systemet. Ska du på bilsemester till något av dessa länder, kontakta kundservice minst en vecka innan du åker.

Allt runt bilen

Här har vi samlat svar på vanliga frågor, råd och tips som kretsar kring bilen.

Dags för däckbyte?

- Tips för dig som ska byta däck på bilen.

 

Barn i bil

- här hittar du allt du behöver veta om barn i bil.

Ställa på bilen

Allt du behöver veta när du ska ställa på din bil.

Ställa av bilen

Tips och råd för dig som ska ställa av din bil.

Besikta bilen

Är det dags att besikta din bil? Så funkar det.

Byta bilförsäkring

Läs mer om hur du byter bilförsäkring hos oss.