Hundförsäkring

  Stammispoäng på försäkringskostnaden
  Fri flytträtt
  9 av 10 kunder ger högsta betyg

Bra hundförsäkring till ett schysst pris

Prisvärd försäkring för din hund – framförallt för blandraser – med ett omfattande innehåll redan från grunden. Dessutom får du bonus på kostnaden. 

Extra prisvärd för blandras

ICAs försäkring för hundar är en av marknadens mest prisvärda hundförsäkringar – framför allt för blandras. Det här är en hundförsäkring som ger dig den trygghet din hund förtjänar. Du kan köpa försäkringen från att hunden är valp, men minst sex veckor gammal.

Flytträtt utan karenstid

För att göra det enkelt för dig är vår försäkring karensfri vid flytt. Det betyder att din hund är försäkrad från dag ett, till det valda försäkringsbeloppet, om du flyttar en hundförsäkring till oss. Är din hund oförsäkrad när du köper försäkring hos oss gäller den utan karenstid för olycksfall, och med 15 dagars karens för sjukdom.

Detta ingår i försäkringen

Veterinärvårdsförsäkring

Detta är den del i försäkringen som du väljer till vilket försäkringsbelopp som din hund ska vara försäkrad till. Det är det försäkringsskydd som ersätter kostnader för veterinärvård och receptbelagd medicin om din hund blir sjuk eller skadas.

Du kan välja ett försäkringsbelopp på 30 000 kronor eller 60 000 kronor som då blir det maximala beloppet du kan få ersättning för under ett år från försäkringen.

Du har också tillgång till den digitala veterinärkliniken FirstVet – helt kostnadsfritt!

Rehabiliteringsförsäkring

Skulle din hund drabbas av en muskelskada eller få en fraktur är det bra att veta att rehabiliteringsförsäkringen kan ersätta kostnader för stretchning, hundsim och hundmassage. Den ingår utan extra kostnad.

Gör din hundförsäkring ännu bättre med en livförsäkring

Med detta tillval kan du få ersättning om din hund dör, måste avlivas, blir stulen eller springer bort. Om din hund är registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK) är försäkringsbeloppet 15 000 kronor och är den inte är registrerad i SKK är försäkringsbeloppet 9 000 kronor.

Hundförsäkring som kan ge extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Därför får du poäng på hela försäkringskostnaden om du är stammis på ICA.

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige Filial, org.nr: HRB 211924 (Tyskland) via Svedea, Box 3489, 103 69 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE. Läs mer om Svedea.

Vår hundförsäkring ersätter bland annat

 • Kejsarsnitt om tiken är äldre än 20 månader och inte blivit förlöst med kejsarsnitt tidigare
 • Korrigering av bett i medicinskt syfte*
 • Kastration som görs av vissa medicinska orsaker
 • Behandling av vissa ledsjukdomar**
 • Rehabilitering upp till 6 000 kronor
 • Diskbråck och korsbands- eller meniskskador***
 • Kostnader för receptbelagd medicin upp till ditt valda försäkringsbelopp
 • Plastikoperationer, det vill säga medicinsk betingad korrigering av hud och slemhinnor*
 • Magnetresonans- och datortomografiundersökningar (MR- och CT-undersökningar)
 • Dolda fel om hunden varit försäkrad sedan före fyra månaders ålder och veterinärbesiktigad utan anmärkning som valp, mellan 7 och 12 veckors ålder
 • Upp till 2 000 kronor för avlivning och kremering

*Hunden måste ha varit oavbrutet försäkrad sedan före 120 dagars ålder och ha ett besiktningsintyg som är utan anmärkning för tänder och bett.
**Hunden måste ha varit oavbrutet försäkrad sedan före 120 dagars ålder.
***Försäkringen har en karens på 180 dagar om hunden inte är införsäkrad sedan före 120 dagars ålder.

Tips

Med tillvalet livförsäkring kan du göra en bra hundförsäkring ännu bättre.

Livförsäkringen är till för alla hundar som är id-märkta och kan ersätta dig om din hund dör, måste avlivas, blir stulen eller springer bort. Om din hund är registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK) är försäkringsbeloppet 15 000 kronor. Är den inte är registrerad i SKK är försäkringsbeloppet 9 000 kronor.

Hela innehållet och mer information om varje del i vår hundförsäkring kan du läsa i våra fullständiga villkor (pdf).

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea, Sveavägen 38, 111 34 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE.

Självrisker hundförsäkring

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. För vår hundförsäkring har du en fast och en rörlig självrisk.

Den fasta självrisken betalar du en gång per självriskperiod (130 dagar) medan du betalar den rörliga självrisken vid varje skadetillfälle. Den rörliga självrisken betalar du på det belopp som överskrider den fasta självrisken.

 • Fast självrisk: 2 000 kr eller 3 000 kr
 • Rörlig självrisk: Välj 15 % eller 25 %

Både den fasta och den rörliga självrisken påverkar priset på försäkringen. Ju högre självrisk, desto lägre pris och tvärtom.

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea, Sveavägen 38, 111 34 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE.

Information om distans- och hemförsäljningslagen och försäkringsförmedlingslagen

För djurförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

ICA Försäkring har Finansinspektionens tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet och agerar förmedlare av djurförsäkring.

Försäkringsgivaren (HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea) och försäkringsförmedlaren (ICA Försäkring) står under Finansinspektionens tillsyn.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling (pdf)

Villkor och skadeanmälan

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Köp och sälj hundar tryggt

Skaffa Hund är en seriös och trygg mötesplats för dig som vill köpa eller sälja hund.

› Läs mer på skaffahund.se

9 av 10 ger oss högsta betyg

Det är när man får en skada som försäkringen verkligen sätts på prov. 9 av 10 kunder som haft en skada på sin hund ger oss högsta betyg. 

hundar

Vad sägs om att vi ringer dig?

Vi kan kontakta dig för en försäkringsgenomgång och se till att du är rätt försäkrad eller hjälpa dig att räkna fram ett pris på en ny försäkring.

› Fyll i dina kontaktuppgifter här

Mer om djurförsäkring