Helförsäkring för bil med bra pris och villkor

Fast pris i fem år om du är skadefri
Högt rankat grundskydd enligt Konsumenternas.se
ICA-bonus på försäkringskostnaden

Genom att klicka på "Se ditt pris" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

Vad är en helförsäkring?

En helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen där du är ordentligt skyddad om något skulle hända. I försäkringen ingår nämligen allt: trafikförsäkring, halvförsäkring och vagnskadeskydd som täcker plåt- och glasskador. Med andra ord är det en heltäckande bilförsäkring som gör att du kan känna dig trygg ute på vägarna.

När bör man välja helförsäkring?

Helförsäkringen passar dig som har en bil där vagnskadegarantin inte längre gäller, det vill säga när bilen är äldre än tre år – framför allt om du har köpt en dyrare bil. Eftersom bilen minskar i värde med tiden lönar det sig oftast inte att ha en helförsäkring efter att bilen är äldre än tio år, men det beror helt på bilens värde i jämförelse med försäkringskostnaden. Helförsäkring är den vanligaste bilförsäkringen och det optimala skyddet för dig, dina medtrafikanter och din bil. 

Har du en fabriksny bil? Då har du sannolikt vagnskadegaranti på bilen, vilket motsvarar vagnskadeförsäkringen som ingår i en helförsäkring. Därför rekommenderar vi istället halvförsäkring om du har en bil som är 0–3 år.

Är du osäker på vilken bilförsäkring som passar bäst för dig? Läs mer och jämför våra bilförsäkringar, där hittar du vad som ingår i de olika nivåerna. 

Fast pris på helförsäkring

Det pris du får när du tecknar en ny helförsäkring har du kvar de fem första åren om du är skadefri. Det påverkar inte prisberäkningen eller dina möjligheter att säga upp helförsäkringen.

Vad ingår i helförsäkring?

Vad täcker egentligen en helförsäkring? Med helförsäkring är du ordentligt skyddad vid olika typer av skador, till exempel om din blir stulen och om du får oförutsedda fel på växellåda eller motor. Dessutom gäller försäkringen vid vagnskada, det vill säga plåt- eller glasskador vid en olycka – även om du skulle ha orsakat den själv. Vid krock med djur gäller försäkringen utan självrisk. Allriskförsäkring ingår utan extra kostnad. Den ger till exempel ersättning vid feltankning, om du tappar bort bilnyckeln eller får oväntade skador på bilens inredning.

Helförsäkringen skyddar också mot skadegörelse och andra yttre olyckshändelser. Med pluspaket försvinner i de flesta fall självrisken vid skadegörelse och olyckor utomlands. Då ingår också assistansförsäkring plus att du kan få ersättning för hyrbil. 

Förutom en riktigt bra försäkring får du också tillgång till tre stödsamtal via vår samarbetspartner BlueCall. Mer om hur BlueCall funkar och hur du nyttjar erbjudandet kan du läsa om här.

Extra skydd för dig med ICA Försäkrings bilförsäkringar

När du köper en bilförsäkring hos oss ingår det utan extra kostnad en Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som båda är helt utan självrisk.

Extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA kan, förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden, även få en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

Hitta den bästa bilförsäkringen

Jämför bilförsäkring för att hitta den försäkringsnivå som passar dig bäst. Genom vår tjänst Försäkringsutmanaren kan du också jämföra din nuvarande bilförsäkring med vår och se om du kan få ett bättre erbjudande hos oss. 

Helförsäkringen innehåller:

Trafikförsäkring

Trafikolycksfall

Krishjälp

Stöld och inbrott

Brand

Glas

Räddning

Maskinskada
- Fel på motor, växellåda, klimatanläggning m.m.

Rättsskydd

Allrisk
- Skador på bilens inredning, förlust av nycklar och sanering av tank efter feltankning

Plåt och lackskador
- Trafikolycka, skadegörelse, krock med djur och annan yttre händelse

Pluspaket (tillval)
- Hyrbil, assistans och självriskskydd

Helförsäkring för bil - självrisk

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. När du får ersättning för en skada drar vi av självrisken efter eventuella åldersavdrag. I speciella fall kan det också bli avdrag på ersättningen på grund av oaktsamhet.

 

Trafik

0 kr

Trafikolycksfall och krishjälp

0 kr

Brand

1 500 kr

Stöld

1 500 kr

Glas

1 500 kr

Maskinskada*

1 500/5 000 kr

Räddning

1 500 kr

Rättsskydd

20 procent, lägst 1 500 kr

Allrisk bil

1 500 kr

Plåt och lackskada
(vagnskada)

Beroende på vald självrisk. Minst 3 500 kr

*Maskinförsäkringen gäller för bil som är högst 8 år gammal räknat från första registreringsdag, och som körts högst 12 000 mil. Den högre självrisken gäller för bil och lätt lastbil som är äldre än 2 år.

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För försäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

 

Villkor och skadeanmälan

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Skadeanmälan

till skadehanteringen

Skadeblankett att ha i bilen

Skadeblankett

Glasskada

Instruktion vid glasskada

Bärgningsservice

033-78 60 569

Information till dig som tänkt köra till Ukraina eller Iran

På grund av de sanktioner som råder just nu kan du som kör från Sverige till Ukraina eller Iran inte få hjälp på plats av oss om det skulle hända något med din bil. Sanktionerna innebär att försäkringsbolag varken får beställa tjänster eller ersätta kunders utlägg i dessa länder. 

Stödsamtal via BlueCall ingår

När du har någon av våra försäkringar ingår stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med en terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Jämför dina försäkringar med våra

Få koll på dina försäkringar och jämför pris och villkor med våra.

Dags för en ny bil?

DoftgranHar familjen vuxit ur den gamla bilen, eller håller den på att passera bäst före-datum? ICA Banken har billån med bra villkor.

›Till ICA Bankens billån