Servicekort – ditt resebevis vid utlandsresa

Turist i stadsvimlet Om du eller någon i familjen skulle behöva söka vård på utlandssemestern kan du behöva visa upp ett servicekort. Det fungerar som intyg på att du har en försäkring med reseskydd.

Reseskyddet i din hemförsäkring täcker kostnader för akut sjukvård om du råkar ut för en olycksfallsskada eller blir svårt sjuk medan du är på semester i utlandet. Skyddet gäller också dina medförsäkrade.

När du söker vård kan du behöva visa upp ett intyg, servicekortet, som visar att du är försäkrad och att vårdräkningen ska betalas av försäkringsbolaget. Kom alltså ihåg att skriva ut och ta med servicekortet, särskilt på resa utanför Europa. På det sättet kan du slippa ligga ute med stora vårdkostnader i väntan på ersättning.

Reseskydd på långresan

Genom ICAs hemförsäkring har du reseskydd i 60 dagar. Ska du vara borta längre än så behöver du komplettera med en särskild reseförsäkring. Med reseförsäkring Långresa, Backpacker reseförsäkring och reseförsäkring Studera utomlands kan du få reseskydd i upp till ett år.

Du kan också komplettera din kortare resa med extra reseförsäkring. Läs mer om reseförsäkring Semesterresa

Europeiska sjukförsäkringskortet

När du reser, arbetar eller studerar i övriga Europa behöver du också ta med det europeiska sjukförsäkringskortet. Kortet gäller i tre år. Var gärna ute i god tid när du beställer det från Försäkringskassan.

Läs också vad som gäller för vård och vårdkostnader i EU-/EES-länder och Schweiz.

Tänk på!

Servicekortet är knutet till din hemförsäkring. Kolla därför att du har en aktiv hemförsäkring hos oss! Köper du en separat reseförsäkring ska du också ta med försäkringsbeviset som du får hem i brevlådan, så att du har det tillgängligt på resan.