Semesterförsäkring

  Ersättning för förstörda semesterdagar
  Omfattande självriskskydd
  Hjälp dygnet runt

Reseförsäkring med bra skydd till ett schysst pris

Skaffa Reseförsäkring Semesterresa för att få ett omfattande skydd på resan. Har du sportutrustning med dig är Semesterresa Plus ett bra alternativ. Försäkringen erbjuds i samarbete med reseförsäkringsspecialisten Europeiska ERV.

Utökat reseskydd på semestern

Oavsett om du har ett reseskydd i din hemförsäkring kan du vilja förstärka det lite extra under resan. Reseförsäkring Semesterresa utökar ditt reseskydd och ger dig bland annat möjligheten att få en helt ny resa eller ersättning för förstörda semesterdagar. Vår semesterförsäkring passar för resor från 6 upp till 45 dagar. Ska du åka på en kortare eller längre resa? Vi har reseförsäkringar för flera olika sorters resor.

› Jämför våra reseförsäkringar
› Se alla våra reseförsäkringar

Extra skydd utöver hemförsäkringen

Reseskyddet i din hemförsäkring kan täcka olika saker som du, din familj och ert bagage kan råka ut för. Några exempel är sjuk- och olycksfallsförsäkring, extrakostnader för försenat bagage, eller ombokning av hemresa om du måste åka hem tidigare på grund av en oförutsedd händelse. Exakt vad som ingår i hemförsäkringens reseskydd skiljer sig beroende på om du har ICAs hemförsäkring, eller en helt annan hemförsäkring.

Här ser du exempel på sådant som ofta saknas i hemförsäkringen, men som täcks av Reseförsäkring Semesterresa:

Ersättning för förstörda semesterdagar

Om du till exempel stukar foten på vandringsresan, eller blir sängliggande i halsfluss på badsemestern, kan du få en ny resa eller ersättning per sjukdag. Det gör ICA Semesterresa till ett bra tillägg till de flesta hemförsäkringar, som ofta bara kan ge ersättningsresa om du vårdas på sjukhus. Kom bara ihåg att be läkaren på plats om intyg.

Hyrbilsförsäkring

Om din hyrda bil, båt, moped eller liknande skadas under resan ersätter försäkringen självrisken du blir skyldig att betala till uthyrningsfirman, eller kostnaderna för reparation upp till max 25 000 kr. Försäkringen gäller både i Sverige och utlandet.

Evakuering vid terrordåd eller naturkatastrof

Om din semesterort drabbas av naturkatastrof eller terrordåd kan du behöva ta dig till en säkrare ort och byta till nytt boende. Försäkringen kan ge ersättning för nödvändiga och skäliga merkostnader för detta, eller hemresa till Norden.

Missad hemresa

Reseförsäkring Semesterresa kan också täcka merkostnaderna om något skulle hända som gör att du missar din hemresa.

Semesterresa Plus – med extra skydd för sportutrustning

Tar du med skidutrustningen, golfbagen eller annan sportutrustning? Med Semesterresa Plus får du hela innehållet i Semesterresa och dessutom ett omfattande skydd för den sportutrustning du har med dig på resan. Skulle den bli försenad, stulen eller skadad kan du få ersättning på upp till 10 000 kronor för att hyra, eller 30 000 kronor för att köpa motsvarande utrustning. Försäkringen gäller både egen och hyrd sportutrustning.

Du slipper självrisken

Reseförsäkring Semesterresa kompletterar där din hemförsäkring saknar skydd. Och om din hemförsäkring ersätter skadan står semesterreseförsäkringen för självrisken. Om något skulle hända med din bostad eller bil medan du är bortrest, eller om du reser med egen bil som blir skadad, gäller självriskskyddet även där. Här ser du vad som ingår i försäkringen Semesterresa.

Vem kan köpa reseförsäkring?

Reseförsäkringen kan köpas av dig som är 18 år eller äldre och folkbokförd i Sverige eller Norge. Du kan också lägga till fler medresenärer i försäkringen, till exempel vänner eller barn. Försäkringen kan tecknas som ett komplement till reseskyddet i din hemförsäkring, oavsett om du har hemförsäkring hos oss eller hos ett annat försäkringsbolag.

Försäkringsgivare är Europeiske Rejseforsikring, AS CVR-nr 62940514 genom Europeiska ERV filial org nr 516410-9208.

Självrisker Reseförsäkring Semesterresa

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid skadetillfället. Reseförsäkring Semesterresa gäller utan självrisk. 

Rättsskydd

10 % av den totala skadekostnaden, dock lägst 2 500 kronor. Vid överklagan gäller självrisken för varje instans.

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För reseförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

ICA Försäkring har Finansinspektionens tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet och agerar förmedlare av reseförsäkring.

Försäkringsgivaren (Europeiske Rejseforsikring genom Europeiska ERV filial) och försäkringsförmedlaren (ICA Försäkring) står under Finansinspektionens tillsyn.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Villkor och blanketter

Europeiska ERV

ICAs reseförsäkringar erbjuds i samarbete med reseförsäkringsspecialisten Europeiska ERV.

100 kr i bonus på ICA när du köper reseförsäkring

Solhatt och sandalerNär du köper någon av våra reseförsäkringar för minst 300 kr får du automatiskt 100 kr insatta på ditt stammiskonto.*

› Läs mer om ICA-bonus på dina försäkringar

*) För att få ICA-bonus behöver du vara stammis på ICA. Är du inte det kan du bli ICA-stammis här eller ansöka om ICA Bankens kort här.

Tips för reseapoteket

Har du allt nödvändigt inför resan? Hitta produkterna du behöver i ditt reseapotek på Apotek Hjärtat.

Stammisrabatter

Som stammis på ICA får du fina rabatter på resor, nöjen, träning och underhållning. 

Se alla erbjudanden