Husvagns­försäkring

Husvagnsförsäkring som ger dig som har en husvagn ett tryggare ägande.

Genom att klicka på "Beräkna pris" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

En trygg försäkring för din husvagn

Känn dig trygg med en riktigt bra husvagnsförsäkring. Hos oss kan du välja mellan helförsäkring och halvförsäkring till din husvagn. På så sätt får du den bästa husvagnsförsäkringen som är anpassad efter dig och just dina behov.

Helförsäkring för husvagn

Helförsäkring för husvagn är vårt bästa, mest omfattande skydd. Vill du känna dig riktigt säker på vägarna rekommenderar vi helförsäkring. Då ingår bland annat glasskada, rättsskydd och skada på grund av brand och stöld. Dessutom ingår vagnskada som kan ge ersättning om du till exempel backar på något eller om något ramlar ner på husvagnen.

Tecknar du vår helförsäkring ingår dessutom skydd för vattenläckage för fast monterad tank- eller ledningssystem. Och skulle du få skador på din husvagn och tvingas avbryta semestern i förtid kan du få ersättning för semesteravbrott.

Halvförsäkring för husvagn

Om du väljer halvförsäkring för din husvagn får du ett riktigt bra grundskydd för bland annat glas, rättsskydd och skada på grund av brand och stöld. Den främsta skillnaden mot helförsäkringen är att halvförsäkringen inte täcker vagnskada, semesteravbrott eller ovan nämnt läckage för tank- eller ledningssystem. 

Vilka krav gäller för försäkring av husvagn?

Det finns ingen trafikförsäkring att teckna för husvagn eftersom det är dragbilens trafikförsäkring som gäller om den skulle orsaka personskador eller skada någon annans egendom i en trafikolycka. Det finns med andra ord inget krav på försäkring av husvagnar. Vill du däremot skydda din husvagn, dina tillhörigheter eller få ersättning vid exempelvis brand, glasskada eller rättsskydd är en husvagnsförsäkring en väl värd investering för både dig och din husvagn.

Vad påverkar priset på husvagnsförsäkringen?

Priset på husvagnsförsäkringen påverkas av många faktorer. Det beror bland annat på hur gammal du är, vilken typ av husvagn du har, var du bor och vilken självrisk du väljer. Om du har specifika frågor, vill veta mer om priset eller teckna försäkring för husvagn kontaktar du oss enkelt på 033-47 47 90, så hjälper vi dig.

Husvagnsförsäkring som kan ge extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA kan, förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden, även få en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

Bra att tänka på

  • Försäkringen gäller i de länder som är anslutna till Gröna kort-systemet. Om du ska köra utomlands med din husvagn är det bra att kolla upp i förväg vilka länder som ingår där.
  • Det är du som äger och använder husvagnen som ska stå på försäkringen.
  • För att mobilt uterum/standbytält ska omfattas av din husvagnsförsäkring ska det framgå i ditt försäkringsbrev. Husvagnsförsäkringen täcker inte skador som uppstår när du hyrt ut din husvagn. 

Lästips för ett härligare husvagnsliv

Tips till dig som ska köpa husvagn

Saker att tänka på när du ska bila utomlands

Så vinterförvarar du din husvagn

Självrisker i husvagnsförsäkringen

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. Vid ersättning av en skada drar vi självrisken efter eventuella åldersavdrag men före eventuell nedsättning på grund av aktsamhetskrav.

Självrisken för vissa tilläggsförsäkringar kan skilja sig från grundsjälvrisk eller särskild självrisk. Vilken självrisk som gäller för en tilläggsförsäkring finner du i aktuellt avsnitt i villkoren för den specifika tilläggsförsäkringen.

Brand

1 500 kronor

Stöld

1 500 kr

Glas

1 500 kr

Rättsskydd

20 procent, minst 1 200 kronor

Ansvarsskydd

2 500 kronor

Vagnskada

2 500 kronor

Vattenläckage

2 500 kronor

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För husvagnsförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

Bilförsäkring

Bilförsäkring med fast pris

Med ICA Försäkrings bilförsäkring behåller du samma pris de första fem åren, så länge du är skadefri. Dessutom får du ett riktigt bra skydd för både dig och din bil.

› Läs mer om vår bilförsäkring

Är du rätt försäkrad?

Vi kan kontakta dig för en försäkringsgenomgång och se till att du är rätt försäkrad eller hjälpa dig att räkna fram ett pris på en ny försäkring.

› Fyll i dina kontaktuppgifter här

Dags att skaffa husvagn?

Räkna ut hur mycket du kan låna till en husvagn hos ICA Banken.