Försäkring för släpvagn

Släpvagnsförsäkring som ger dig ett tryggt ägande.

Genom att klicka på "Beräkna pris" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

En trygg försäkring för din släpvagn

Vi erbjuder en riktigt bra släpvagnsförsäkring med bra villkor till schyssta priser. Du kan välja mellan att teckna en halvförsäkring eller helförsäkring för din släpvagn. I halvförsäkringen ingår glasskada, rättsskydd och skada på grund av brand och stöld.

I helförsäkringen ingår samma delar som i halvförsäkringen. Dessutom ingår vagnskada, till exempel om du backar på något eller om något ramlar ner på din släpvagn.

Trafikförsäkring för släpvagn behövs inte

Det finns ingen trafikförsäkring att teckna för släpvagn eftersom det är dragbilens trafikförsäkring som gäller om den skulle orsaka personskador eller skada någon annans egendom i en trafikolycka. Det finns med andra ord inget krav på försäkring av släpvagnar.

Vill du däremot skydda din släpvagn, dina tillhörigheter eller få ersättning vid exempelvis brand eller rättsskydd, är en försäkring en värd investering för både dig och din släpvagn.

Vad kostar släpvagnsförsäkringen?

Vad priset på släpvagnsförsäkringen blir för just dig påverkas av många faktorer. Det beror bland annat på hur gammal du är, vilken typ av släpvagn du har, var du bor och vilken självrisk du väljer. Priset du får fram i beräkningsverktyget ovan är giltigt i 30 dagar. 

Släpvagnsförsäkring som kan ge extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA kan, förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden, även få en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

Självrisker i släpvagnsförsäkringen

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. Vid ersättning av en skada drar vi självrisken efter eventuella åldersavdrag men före eventuell nedsättning på grund av aktsamhetskrav.

Självrisken för vissa tilläggsförsäkringar kan skilja sig från grundsjälvrisk eller särskild självrisk. Vilken självrisk som gäller för en tilläggsförsäkring finner du i aktuellt avsnitt i villkoren för den specifika tilläggsförsäkringen.

Brand

1 200 kronor

Stöld

1 500 kronor

Glas

35 procent av skadekostnaden, minst 1 200 kronor

Rättsskydd

20 procent, minst 1 200 kronor

Ansvarsskydd

1 500 kronor

Vagnskada

1 500 kronor

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För släpvagnsförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

Bilförsäkring

Bilförsäkring med fast pris

Med ICA Försäkrings bilförsäkring behåller du samma pris de första fem åren, så länge du är skadefri. Dessutom får du ett riktigt bra skydd för både dig och din bil.

› Läs mer om vår bilförsäkring

Är du rätt försäkrad?

Vi kan kontakta dig för en försäkringsgenomgång och se till att du är rätt försäkrad eller hjälpa dig att räkna fram ett pris på en ny försäkring.

› Fyll i dina kontaktuppgifter här