Halvförsäkring för bil med bra pris och villkor

Fast pris i fem år om du är skadefri
Högt rankat grundskydd enligt Konsumenternas.se
ICA-bonus på försäkringskostnaden

Genom att klicka på "Se ditt pris" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

Vad är en halvförsäkring?

En halvförsäkring för bil är den vanligaste formen av bilförsäkring. Förutom den obligatoriska trafikförsäkringen ger en halvförsäkring ett utökat skydd mot exempelvis stöld, brand eller glasskador. Den delen av försäkringen kallas också för delkasko eller delkaskoförsäkring. En halvförsäkring består alltså av en trafikförsäkring och en delkaskoförsäkring. 

Vad ingår i en halvförsäkring? 

En halvförsäkring täcker till exempel kostnader för oförutsedda fel på motordelar, växellåda och klimatanläggning under de första åtta åren eller tills den har körts 12 000 mil. Även bärgning och hemtransport ingår i försäkringen, liksom reparation eller byte av glasruta. Allriskskydd ingår alltid utan extra kostnad. Det innebär att du får ersättning vid feltankning, om du förlorar bilnyckeln eller får oväntade skador på inredningen. 

Vad ingår inte i en halvförsäkring?

Det som inte ingår i en halvförsäkring är så kallat vagnskadeskydd, det vill säga ersättning för skador på själva bilen vid trafikolycka, skadegörelse eller andra olyckshändelser. Skulle du krocka med din bil ersätts alltså inte eventuella skador såsom bucklor, repor eller andra plåtskador på ditt eget fordon. 

För vem passar en halvförsäkring?

En halvförsäkring kan vara ett alternativ om du har en äldre bil, där värdet hunnit bli så lågt att du kan klara dig utan vagnskadeskyddet. Men framför allt passar halvförsäkringen dig som har en fabriksny bil, där vagnskadegarantin täcker eventuella reparationskostnader om du skulle råka ut för en plåtskada. Den garantin gäller vanligtvis i tre år, så har du en bil som är mellan tre och tio år rekommenderar vi att du har en helförsäkring.

OBS! Vagnskadegarantin gäller endast bilar som är köpta i Sverige, så om du importerar en bil till Sverige behöver du ha en helförsäkring för att få vagnskadeskyddet.

Extra skydd för dig med ICA Försäkrings bilförsäkringar

När du köper en bilförsäkring hos oss ingår det alltid Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka utan extra kostnad. Båda är helt utan självrisk.

Fast pris på halvförsäkring

Det pris du får när du köper en ny halvförsäkring är det som kommer gälla de fem första åren, så länge du är skadefri. Det påverkar inte prisberäkningen eller dina möjligheter att säga upp halvförsäkringen.

Halvförsäkring med pluspaket

Om du väljer till pluspaketet till din halvförsäkring ingår assistansförsäkring och du kan få kompensation för hyrbilkostnader när din bil gått sönder. Pluspaketet har dessutom självriskskydd, som bland annat ersätter reparation med upp till 3 500 kr. 

Extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA kan, förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden, även få en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

Osäker på vilken bilförsäkring du ska välja?

Lite förenklat kan man säga att en trafikförsäkring skyddar personer och andras egendom medan en halvförsäkring skyddar personer, andras egendom och till viss del även din egen bil. En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för dig och din bil. Läs mer och jämför bilförsäkring för att se exakt vad som ingår i de olika nivåerna.

Genom att använda vår tjänst Försäkringsutmanaren kan du enkelt jämföra våra bilförsäkringar med din nuvarande och se om du kan få ett bättre erbjudande hos oss. 

Vill du byta försäkringsnivå hos oss eller byta försäkringsbolag?

För att byta omfattning på din bilförsäkring hos oss eller byta till ett annat försäkringsbolag behöver du som regel först ta reda på vilken huvudförfallodag din nuvarande försäkring har. Läs mer om hur du gör ett byte.

Halvförsäkringen innehåller:

Trafikförsäkring

Trafikolycksfall

Krishjälp

Stöld och inbrott

Brand

Glas

Räddning

Maskinskada
- Fel på motor, växellåda, klimatanläggning m.m.

Rättsskydd

Allrisk
- Skador på bilens inredning, förlust av nycklar och sanering av tank efter feltankning

Pluspaket (tillval)
- Hyrbil, assistans och självriskskydd

Självrisker bilförsäkring

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. När du får ersättning för en skada drar vi av självrisken efter eventuella åldersavdrag. I speciella fall kan det också bli avdrag på ersättningen på grund av oaktsamhet.

 

Trafik

0 kr

Trafikolycksfall och krisförsäkring

0 kr

Brand

1 500 kr

Stöld

1 500 kr

Glas

1 500 kr

Maskinskada*

1 500/5 000 kr

Räddning

1 500 kr

Rättsskydd

20 procent, lägst 1 500 kr

Allrisk bil

1 500 kr

 

*Maskinförsäkringen gäller för bil som är högst 8 år gammal räknat från första registreringsdag, och som körts högst 12 000 mil. Den högre självrisken gäller för bil och lätt lastbil som är äldre än 2 år.

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För försäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

 

Villkor och skadeanmälan

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Skadeanmälan

till skadehanteringen

Skadeblankett att ha i bilen

Skadeblankett

Glasskada

Instruktion vid glasskada

Bärgningsservice

033-78 60 569

Information till dig som tänkt köra till Ukraina eller Iran

På grund av de sanktioner som råder just nu kan du som kör från Sverige till Ukraina eller Iran inte få hjälp på plats av oss om det skulle hända något med din bil. Sanktionerna innebär att försäkringsbolag varken får beställa tjänster eller ersätta kunders utlägg i dessa länder. 

Stödsamtal via BlueCall ingår

När du har någon av våra försäkringar ingår stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med en terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Jämför dina försäkringar med våra

Få koll på dina försäkringar och jämför pris och villkor med våra.

Dags för en ny bil?

DoftgranHar familjen vuxit ur den gamla bilen, eller håller den på att passera bäst före-datum? ICA Banken har billån med bra villkor.

›Till ICA Bankens billån