Trafikförsäkring

Fast pris i fem år om du är skadefri
Högt rankat grundskydd enligt Konsumenternas.se
ICA-bonus på försäkringskostnaden

Genom att klicka på "Se ditt pris" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

Vad är en trafikförsäkring?

Trafikförsäkring är en obligatorisk försäkring för alla bilar i trafik. Trafikförsäkringen ingår alltid när du köper vår helförsäkring bil eller halvförsäkring bil, men du kan också köpa den separat.

Trafikförsäkring – lagar och regler

Trafikförsäkring är ett krav enligt lag för alla bilar, även de som har körförbud eller inte är i körbart skick. När du köper en bil behöver du ha trafikförsäkring redan från första dagen. Om en trafikförsäkring inte tecknas rapporteras det automatiskt till Trafikförsäkringsföreningen och en straffavgift måste betalas för varje dag som bilen är oförsäkrad. Straffavgiften skiljer sig beroende på vilken typ av fordon det handlar om, men är alltid dyrare än en försäkringspremie. 

Läs mer om hur stor avgiften för exempelvis en privat personbil är i Trafikförsäkringsföreningens avgiftstabell

Vad täcker trafikförsäkringen?

Trafikförsäkringen är framför allt till för att skydda dina medtrafikanter. Om du kör på en människa, en annan bil eller ett staket är det alltså din trafikförsäkring som täcker kostnaderna. Är det däremot du eller din bil som blir påkörd är det den andra förarens försäkring som betalar. Din trafikförsäkring ger också ersättning till dig och dina medpassagerare om ni skadas i en trafikolycka.

Vad täcker inte trafikförsäkringen?

Tänk på att trafikförsäkringen inte ersätter några som helst skador på din egen bil om du själv har orsakat en olycka. Du har heller inget försäkringsskydd vid stöld, skadegörelse och andra olyckshändelser, till exempel om ett träd faller över bilen. För att täcka dessa skador behöver du en hel- eller halvförsäkring.

Jämför bilförsäkring och de olika nivåerna.

Måste jag ha trafikförsäkring för en avställd bil?

Om bilen är registrerad som avställd finns inget lagkrav på att du måste ha trafikförsäkring. Däremot kan en avställd bil fortfarande råka ut för till exempel stöld, skadegörelse eller brand. Om du har ICA Försäkrings halv- eller helförsäkring och ställer av bilen i Vägtrafikregistret ändras försäkringen automatiskt till en avställningsförsäkring, som täcker bland annat brand, glasskada, stöld och rättsskydd. Avställningsförsäkringen gäller under resten av försäkringsperioden och förnyas sedan automatiskt. Läs mer om att ställa av bil.

Extra skydd för dig med ICA Försäkrings bilförsäkringar

När du köper en bilförsäkring hos oss får du, utan extra kostnad, Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som båda är helt utan självrisk.

Fast pris på trafikförsäkring

Det pris du får när du köper en ny trafikförsäkring hos oss gäller för de fem första åren, så länge du är skadefri. Det påverkar inte prisberäkningen eller dina möjligheter att säga upp trafikförsäkringen.

Extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA kan, förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden, även få en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

Vad ingår i trafikförsäkring?

 Trafikförsäkringen innehåller:

Trafikförsäkring

Trafikolycksfall

Krishjälp efter trafikolycka

Självrisk bilförsäkring

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. När du får ersättning för en skada drar vi av självrisken efter eventuella åldersavdrag. I speciella fall kan det också bli avdrag på ersättningen på grund av oaktsamhet.

Självrisken för vissa tilläggsförsäkringar kan skilja sig från grundsjälvrisk eller särskild självrisk. Vilken självrisk som gäller för en tilläggsförsäkring hittar du i villkoren under den del som gäller den specifika tilläggsförsäkringen.

 

Trafik

0 kr

Trafikolycksfall och krisförsäkring

0 kr

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För hemförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

 

Villkor och skadeanmälan

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Skadeanmälan

till skadehanteringen

Skadeblankett att ha i bilen

Skadeblankett

Glasskada

Instruktion vid glasskada

Bärgningsservice

033-78 60 569

Information till dig som tänkt köra till Ukraina eller Iran

På grund av de sanktioner som råder just nu kan du som kör från Sverige till Ukraina eller Iran inte få hjälp på plats av oss om det skulle hända något med din bil. Sanktionerna innebär att försäkringsbolag varken får beställa tjänster eller ersätta kunders utlägg i dessa länder. 

Stödsamtal via BlueCall ingår

När du har någon av våra försäkringar ingår stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med en terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Jämför dina försäkringar med våra

Få koll på dina försäkringar och jämför pris och villkor med våra.

Dags för en ny bil?

DoftgranHar familjen vuxit ur den gamla bilen, eller håller den på att passera bäst före-datum? ICA Banken har billån med bra villkor.

›Till ICA Bankens billån