Välj rätt belopp för veterinärvård och självrisk när du försäkrar din hund eller katt

Veterinärvård för hund och katt
Veterinärvård för hund och katt

Bra djurförsäkring till schysst pris

ICAs djurförsäkring för katt och hund är utan karenstid när du byter till oss. Dessutom ingår fria veterinärbesök på den digitala veterinärkliniken FirstVet.

› Läs mer och köp djurförsäkring

Köp hundmat på ICA Online

Veterinärvård för din hund eller katt kan kosta mycket. Hur stor del av kostnaden du behöver stå för själv beror på vilka val du gör när du tecknar försäkringen. Det kan vara ett svårt beslut – både känslomässigt och ekonomiskt. Vi hjälper dig på vägen och ger exempel på vad olika veterinärbesök kan kosta.

Veterinärvårdsbeloppet och självrisken påverkar priset

Om din hund eller katt behöver veterinärvård, kan försäkringen ersätta den kostnad som blir kvar efter att du betalat självrisken. Den maximala ersättning du kan få för veterinärvård varje år väljer du själv – 30 000 kronor eller 60 000 kronor.

Vilket belopp för veterinärvård och vilka självrisknivåer du väljer, påverkar försäkringens pris. Fundera därför på hur mycket pengar du har möjlighet att lägga på att vårda ditt husdjur, och hur mycket pengar du kan tänka dig att betala för försäkringen. Ju högre vårdbelopp och ju lägre självrisk, desto dyrare blir försäkringen.

Välj din självrisknivå

Självrisken har en fast och en rörlig del. När du köper försäkringen väljer du om du vill betala 2 000 eller 3 000 kronor i fast självrisk. Den fasta självrisken betalar du bara en gång under en så kallad självriskperiod, som är 130 dagar lång.

Den rörliga självrisken är en andel av ersättningen som du själv står för varje gång du får ersättning från försäkringen, oavsett vilken sjukdom eller skada som din hund eller katt har drabbats av. Du kan välja mellan att ha 15 eller 25 procent i rörlig självrisk.

Prisexempel hund

En kastrerad hanhund av blandras, kastrerad hane med lägsta veterinärvårdsbelopp och högsta självrisknivåer kostar 2 048 kronor per år*.

Samma hund, med högsta veterinärvårdsbelopp och lägsta självrisknivåer kostar 4 596 kronor per år*.

Prisexempel katt

En ID-märkt bondkatt som är hane, med lägsta veterinärvårdsbelopp och högsta självrisknivåer kostar 1 434 kronor per år*.

Samma katt, men med högsta veterinärvårdsbelopp och lägsta självrisknivåer kostar 2 630 kronor per år*.

Vad kostar veterinärbesök för hundar och katter?

Vad olika veterinärbehandlingar och operationer kostar kan förstås skilja sig från klinik till klinik.

En diskbråcksoperation eller behandling av en livmoderinflammation hos en hund kan kosta runt 25 000 kronor. Behandling av en benfraktur på en hund kan kosta runt 10 000 kronor. Att ta ut föremål ur magen som hunden råkat få i sig kan kosta runt 20 000 kronor.

Katter kostar generellt sett lite mindre att behandla än hundar. Att ta ut främmande föremål ur kattens mage kan kosta omkring 10 000 kronor medan en urinstensoperation kan gå på uppåt 25 000 kronor. Att behandla huggormsbett på en katt kostar mellan 5 000 och 10 000 kronor.

 

*Prisexempel på djurförsäkringarna är från 8 april 2021

Bra djurförsäkring till schysst pris

ICAs djurförsäkring för katt och hund är utan karenstid när du byter till oss. Dessutom ingår fria veterinärbesök på den digitala veterinärkliniken FirstVet.

› Läs mer och köp djurförsäkring

Köp hundmat på ICA Online

Artikeln publicerad 2021-04-13

Fler nyheter


Ledsen hund som ligger på golvet
Djur 2022-11-28

Så hjälper du din hund och katt att klara nyårsraketerna

Många djur blir skrämda av smällare och fyrverkerier. Ungefär trettio procent av alla hundar är skotträdda, men också många katter. Vi tipsar om hur du kan göra nyårsafton lättare för ditt husdjur.

› Läs våra tips
Hundar
Djur 2022-04-19

Vanliga hundsjukdomar

Nästan alla hundägare kan skriva under på att livet med sin fyrfotade bästis är toppen. Lika härligt som det är att ha hund är det tufft när den är sjuk. Du kanske inte kan skydda din pälskling mot allt, men det kan vara bra att ha koll på vilka sjukdomar din hund kan drabbas av. Här listar vi de vanligaste hundsjukdomarna, och vilka symptom du ska vara uppmärksam på. 

› Läs mer om de vanligaste hundsjukdomarna
Hund i bil
Djur 2022-03-07

Resa med hund

Funderar du på att ta med din pälskling på utlandssemestern? Idag blir det allt vanligare att ta med sin fyrfotade familjemedlem på resan. Men hur funkar det rent praktiskt? Och vad ska man tänka på? Vi har samlat tips för dig som vill resa med hund.  

› Läs våra tips om att resa med hund
Hund i bur, om smuggelhundar, ICA Försäkring
Djur 2020-04-27

Därför ska du aldrig köpa en smuggelhund

Varje år smugglas minst 600 hundar in i Sverige. De säljs ofta på några av våra vanligaste köp- och säljsajter, med annonser där hundarnas bakgrund inte avslöjas. Även om de här hundarna är lika söta som andra, innebär de en hälsofara för dig – men också för andra människor och djur. Du riskerar dessutom att stödja brottslig verksamhet med ditt köp. Fredrik Livijn och André Andersson på tjänsten Skaffa Hund berättar hur man avslöjar oseriösa säljare.

› Så avslöjas bedragare
Hund under filt
Djur 2019-06-12

Första hjälpen för hund och katt

Skärsår, förgiftning, ormbett och värmeslag är bara några av de saker som kan drabba din hund eller katt. Läs om hur du ska agera och vad du behöver ha hemma.

› Om olyckan är framme
Hundvalp i högt gräs
Djur 2019-05-17

Fästingar på hund och katt

Fästingar kan bli en sommarplåga för både dig som djurägare och ditt husdjur. Här får du veta vilka sjukdomar fästingarna kan sprida till hund och katt och hur du kan minska risken för fästingbett.

› Så förebygger du fästingbett
Valp nosar på kvinna
Djur 2019-02-14

Stora guiden inför hundköpet

Vilken hundras ska jag välja? Hur vet jag att valpen är frisk? Och vad ska en bra hundförsäkring innehålla? Detta och mycket mer får du svar på i vår guide till valpköpet.

› Råd till dig som ska välja och köpa valp
Katt och hund äter tillsammans
Djur 2018-05-08

Byta foder – vad ska man tänka på?

Att byta foder är något man normalt gör några gånger under hundens och kattens liv, inte minst för att näringsbehovet förändras efter ålder. En annan anledning kan vara att hunden inte verkar må helt bra av det den äter. Vi bad de ansvariga för ICAs djurmat om råd kring vad man ska tänka på vid foderbyte.

› Så gör du - steg för steg
Husse med kattunge
Djur 2018-01-25

ID-märkning – säkraste sättet att få tillbaka din katt

Varje år försvinner många katter hemifrån. En del av dem kan lyckligt återförenas med sina ägare, medan andra förblir olösta försvinnanden. För att inte drabbas av detta kan du ID-märka din katt, antingen med chip eller tatuering.

› Så funkar tatuering och chip
ICA Försäkrings hundförsäkring får höga betyg av Konsumenternas Försäkringsbyrå
Djur 2017-03-17

Konsumenternas höga betyg till vår hundförsäkring

ICA Försäkrings hundförsäkring placerade sig bland de topprankade i Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelse av försäkringar för hundar.

› Läs mer om jämförelsen av hundförsäkringar
Nu kan du köpa kattförsäkring hos ICA Försäkring
Djur 2017-02-08

Välj den bästa kattförsäkringen!

Med ICA Försäkrings kattförsäkring får du en prisvärd försäkring och precis som vår hundförsäkring har den ett omfattande innehåll redan från grunden.

› Läs mer om vår nya kattförsäkring
Fria digitala veterinärbesök ingår i ICAs djurförsäkringar
Djur 2017-02-07

Träffa veterinären online

När du köper en hund- eller kattförsäkring genom ICA Försäkring ingår digitala veterinärbesök kostnadsfritt i din försäkring. Men hur går egentligen ett besök till och vad kan man få hjälp med?

› Så träffar du veterinären direkt från soffan
Hundförsäkring till bra pris finns nu hos ICA Försäkring
Djur 2017-02-03

Välj den bästa hundförsäkringen!

Vi utökar nu vårt försäkringsutbud med djurförsäkringar och först ut är vår hundförsäkring. Tanken med vår hundförsäkring är att ge dig och din pälskling ett prisvärt alternativ där du redan från början får ett omfattande innehåll.

› Läs mer om vår nya hundförsäkring