Låneskydd och amorteringsbefrielse

Kvinna räknar på försäkringar - ICA Försäkring
Kvinna räknar på försäkringar - ICA Försäkring

Corona och dina försäkringar

Vi följer noga utvecklingen och råden från myndigheterna. Samtidigt fortsätter vår verksamhet och dina försäkringar att fungera som vanligt.

› Här har vi samlat information kring Covid-19

Har du blivit arbetslös, eller känner du oro för att förlora jobbet? Här reder vi ut hur det fungerar med låneskydd och amorteringsbefrielse för privatlån hos ICA Banken.

För dig som oroar dig för att förlora jobbet

Om inkomsterna plötsligt minskar kan det vara svårt att få ihop ekonomin. Ofta är lånen en stor utgift i hushållsbudgeten. Har du många och dyra krediter och oroar dig för att bli arbetslös, se om du kan samla dem till ett enda privatlån med bättre villkor och månadskostnad hos ICA Banken.

När du tar privatlån hos ICA Banken kan du samtidigt teckna vår låneskyddsförsäkring, något som kan göra stor skillnad om privatekonomin plötsligt skulle försämras. ICAs Låneskydd Plus ersätter hela månadskostnaden för ditt privatlån hos ICA Banken och kan köpas så länge du har tillsvidareanställning och inte blivit varslad eller uppsagd. Hur mycket låneskyddet kostar styrs av storleken på ditt lån. Du hittar mer information på icabanken.se.

För dig som är arbetslös

Har du försäkringen Låneskydd Plus för ditt privatlån ersätter den månadskostnaden för ditt privatlån hos ICA Banken, både ränta och amortering, med upp till 20 000 kronor per månad i som mest 12 månader. Du gör skadeanmälan här.

Tyvärr kan du inte teckna låneskyddet om du redan är varslad eller uppsagd. Har du ingen låneskyddsförsäkring kan du istället ansöka om amorteringsfrihet hos ICA Banken. Då behöver du som förlorat jobbet bara betala räntekostnaden under en period.

För dig som är korttidspermitterad

I många fall påverkas inte din ekonomi så mycket, eftersom staten går in och betalar delar av din lön. Känner du att löneminskningen ändå gör att du får problem att klara månadsbetalningarna på privatlånet kan du ansöka om amorteringsfrihet hos ICA Banken. Skulle permitteringen leda till uppsägning och arbetslöshet kan du få ersättning via Låneskydd Plus, om du har tecknat försäkringen tidigare. Här gör du skadeanmälan.

När du blivit korttidspermitterad på grund av arbetsbrist räknas det som risk för kommande arbetslöshet. Därför kan du som är korttidspermitterad tyvärr inte teckna Låneskydd Plus om du inte redan har det.

Corona och dina försäkringar

Vi följer noga utvecklingen och råden från myndigheterna. Samtidigt fortsätter vår verksamhet och dina försäkringar att fungera som vanligt.

› Här har vi samlat information kring Covid-19

Artikeln publicerad 2020-05-25

Fler nyheter


Skidåkare som hoppar
Nyheter 2021-02-09

Coronapandemin – detta gäller för resor i vinter

Nu har vaccinationerna mot covid-19 börjat komma igång och förhoppningsvis lättar restriktionerna så småningom, men än så länge gäller strikta regler och att vi alla tar ansvar för att minska smittspridningen. Här reder vi ut vad som gäller för resor i Sverige och utomlands i vinter.

› Så funkar det
Tjej sitter i fönster, ICA Försäkring om att hantera oro
Nyheter 2020-03-31

Så kan du kontrollera din oro

Hur kan man hantera den oro och stress som många av oss känner just nu under coronapandemin? Vi har frågat Caroline Farberger, VD på ICA Försäkring, och Deborah Mühlrad, chefsterapeut på BlueCall, en app för alla som vill få samtalsstöd anonymt.

› 3 praktiska tips
Artikelbild
Nyheter 2020-03-19

Kostnadsfria stödsamtal genom BlueCall

Du visste väl att du som har låneskydd för privatlån hos ICA Banken eller låneskydd för bolån hos oss har möjlighet till coachande stödsamtal? Genom appen BlueCall kan du chatta eller prata med terapeut för att förebygga psykisk ohälsa.

› Läs mer
Resväska i samband med coronavirus och resor ICA Försäkring
Nyheter 2020-03-16

Corona och reseförsäkring – frågor och svar

Här hittar du aktuell information om hur ICAs hem- och reseförsäkringar gäller under coronapandemin.

› Så gäller våra försäkringar
Utsikt från ett flygplan
Nyheter 2019-09-23

Ving inblandat i konkurs – vad täcker försäkringen?

När ett flygbolag eller en researrangör plötsligt går i konkurs kan du som kund drabbas både praktiskt och ekonomiskt. Här kan du läsa om vad som gäller om du är försäkrad hos oss, om du betalat med ett ICA-bankkort och andra sätt att få ersättning.

› Detta gäller vid konkurs
turister på tåg
Nyheter 2019-04-23

Bombdåden i Sri Lanka – så gäller försäkringen

Efter bombattentaten i söndags avråder Utrikesdepartementet tills vidare från resor till Sri Lanka. Här kan du läsa om hur katastrofskyddet i ICAs hem- och reseförsäkringar gäller vid terrordåd.

› Läs om katastrofskyddet i hem- och reseförsäkring
EU-flagga
Nyheter 2018-04-13

Nu stärks skyddet kring personuppgifter

Den 25 maj 2018 träder den nya Dataskyddsförordningen i kraft, även kallad GDPR. Den nya förordningen gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.

› Läs mer
ICA Försäkring använder Kivra
Nyheter 2018-03-16

Har du skaffat digital brevlåda?

Allt fler upptäcker fördelen med en digital brevlåda. Du slipper hålla reda på pappersfakturor och kan nå dem var du än befinner dig. Dessutom är det mer miljösmart. Därför börjar ICA Försäkring inom några veckor att skicka en del av våra brev via den digitala tjänsten Kivra.

› Läs mer och anslut dig till Kivra
Lekande barn i hemmet
Nyheter 2017-09-21

ICAs hemförsäkring billigast i GP:s undersökning

Det kan vara svårt att jämföra hemförsäkringar från olika försäkringsbolag, då villkor och innehåll ofta skiljer sig åt. I dagens Göteborgs Posten finns en bra artikel där de olika försäkringsbolagen fått räkna på pris för en hemförsäkring som innehåller reseskydd, allriskförsäkring och lösöresbelopp på en miljon kronor. Den billigaste hemförsäkringen för GP:s tvårumslägenhet i Göteborg är ICA Försäkrings Plus hem.

› Läs om undersökningen
Kvinna på sighseeing utomlands
Nyheter 2017-09-20

ICA Försäkrings reseskydd topprankat i jämförelse

Svenskarna reser mer än någonsin. Därför är det kanske inte så förvånande att just försäkringsskador under resor har ökat till att hamna överst, eller näst överst, på listan över de största skadetyperna inom hemförsäkring, mätt i utbetalda ersättningar. Det betyder också att reseskyddet i hemförsäkringen blivit allt viktigare.

› Mer om jämförelsen
Vy över Barcelona
Nyheter 2017-08-18

Terrordåd i Barcelona

Med anledning av händelserna i Barcelona vill vi ge information till dig som befinner dig i området eller planerar att resa dit.

› Läs mer
Så eldar du säkert och effektivt
Nyheter 2016-11-10

Elda säkert därhemma

Att ha en kamin eller öppen spis är inte bara mysigt, det är också ett bra komplement till ditt befintliga värmesystem. Det är också något som gör din bostad mer attraktiv när du vill sälja den. Vi tipsar om hur du eldar säkert och effektivt.

› Läs våra tips för säker och effektiv eldning