Rosa Bandet – vi har ett resultat!

Artikelbild
Artikelbild

Under oktober månad kraftsamlade hela ICA för tjugonde året i rad för att bidra till Cancerfondens Rosa Bandet-insamling. Vi vill tacka alla kunder som har varit med och bidragit genom att köpa vår olycksfallsförsäkring. Nedan presenterar vi resultatet både från oss och hela ICA-familjen.

ICA Försäkrings bidrag 2023

För varje såld olycksfallsförsäkring under oktober månad har vi på ICA Försäkring skänkt 150 kronor till Cancerfonden. Det har totalt genererat 111 750 kronor i bidrag till cancerforskningen.

– Vi är väldigt glada över att våra kunder återigen har slutit upp och varit med och bidragit till den livsviktiga cancerforskningen tillsammans med oss. Det här är tredje året som vi på ICA Försäkring är med och bidrar, och jag hoppas att vi har möjlighet att göra det många år framöver, säger Per Widemar, vd på ICA Försäkring.

Hela ICA-familjens bidrag

ICA är huvudpartner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och har bidragit sedan 2003. Tillsammans har vi inom ICA och våra kunder bidragit med 51 miljoner kronor till årets insamling. Totalt fick Cancerfonden in 100 miljoner kronor till cancerforskningen. 

Bidrag från ICA Bankens kunder

ICA Bankens kampanj gick ut på att skänka 100 kronor för varje nystartat fondsparande om minst 300 kronor per månad eller varje höjt befintligt månadssparande i fonder med 300 kronor. Det genererade totalt 40 300 kronor till Cancerfonden.

Utöver fondsparande har ICA Bankens kunder också kunna skänka valfri gåva genom en gåvoknapp i ICA Bankens app. Genom den har kunderna skänkt totalt 146 426 kronor. 

› Läs ICA Bankens tack till kunderna för deras bidrag

Artikeln publicerad 2023-11-17

Fler nyheter


Artikelbild
Nyheter 2024-01-01

Fördelar med Enkla paketet hos ICA Banken

När du har något av ICA Bankens kort ingår en rad fördelar för dig som kund. Dessa fördelar blir i år ännu bättre tack vare en spännande nyhet. Läs mer om vad som redan ingår och vad som är nytt för dig som kortkund nedan.

› Läs mer
Artikelbild
Nyheter 2023-10-01

Rosa Bandet – vi tar en rosa månad

Oktober är rosa för oss på ICA, och för många andra som vill uppmärksamma och stötta Cancerfondens viktiga kamp mot cancer. Vi på ICA Försäkring bidrar med 150 kronor för varje såld olycksfallsförsäkring mellan 1–31 oktober.

› Läs mer om vad vi och övriga ICA gör
Artikelbild
Nyheter 2023-08-28

Vi lanserar hund- och kattförsäkring i egen regi den 1 oktober

Den 1 oktober avslutas samarbetet mellan ICA Försäkring och Svedea i den djurförsäkring du har kunnat köpa hos oss. Istället lanserar vi en egen djurförsäkring där vi själva står för hela innehållet! 

› Läs mer
Kollar Kivra i telefonen
Nyheter 2021-06-14

Nu kan du få fakturor från oss via Kivra

Vi har länge skickat en stor del av våra försäkringsbrev via Kivra, till dig som är ansluten dit. Det sparar förstås papper, och du har ditt försäkringsbrev i tryggt förvar bland andra viktiga handlingar och brev. Nu skickar vi också fakturorna via Kivra.

› Läs mer om förändringen
Resväska i samband med coronavirus och resor ICA Försäkring
Nyheter 2021-03-26

Corona och reseförsäkring – frågor och svar

Här hittar du aktuell information om hur ICAs hem- och reseförsäkringar gäller under coronapandemin.

› Så gäller våra försäkringar
Maria Hållander
Nyheter 2021-03-17

Så kan du få hjälp med bolånet om något oförutsett händer

Har du stora lån på din bostad oroar du dig säkert för din ekonomi då och då. Vi kan nu erbjuda ett sätt skydda din och familjens ekonomi om någon av er skulle bli sjuk, skadad eller arbetslös på grund av arbetsbrist.

› Läs mer om hur du skyddar din ekonomi
Artikelbild
Nyheter 2021-03-10

Maxa dina ICA Stammis-poäng

Du som är kund hos oss kan få stor nytta av att vi är en del av en familj – ICA-familjen. Som ICA Stammis får du poäng, bonus och unika erbjudanden när du väljer andra inom familjen, eller någon av våra samarbetspartners.

För att du inte ska missa alla dina möjligheter, har vi samlat dem här.

› Så maxar du ICA Stammis-poängen
Skidåkare som hoppar
Nyheter 2021-02-09

Coronapandemin – detta gäller för resor i vinter

Nu har vaccinationerna mot covid-19 börjat komma igång och förhoppningsvis lättar restriktionerna så småningom, men än så länge gäller strikta regler och att vi alla tar ansvar för att minska smittspridningen. Här reder vi ut vad som gäller för resor i Sverige och utomlands i vinter.

› Så funkar det
Artikelbild
Nyheter 2020-06-15

Stödsamtal genom BlueCall

Vet du om att du som är försäkrad hos oss har möjlighet till coachande stödsamtal? Genom appen BlueCall kan du chatta eller prata med en terapeut, helt anonymt, för att förebygga psykisk ohälsa.

› Läs mer
Kvinna räknar på försäkringar - ICA Försäkring
Nyheter 2020-05-25

Så funkar vårt låneskydd för privatlån

Har du blivit arbetslös, eller känner du oro för att förlora jobbet? Här reder vi ut hur det fungerar med låneskydd för privatlån hos ICA Banken.

› Så här fungerar det
Tjej sitter i fönster, ICA Försäkring om att hantera oro
Nyheter 2020-03-31

Så kan du kontrollera din oro

Med stigande räntor, skenanade priser och hög inflation är det många som känner oro över sin ekonomi. Hur kan man hantera den oron och stressen? Vi har pratat med John Eloff som är chefspsykolog på BlueCall, en app som bland annat erbjuder anonymt samtalsstöd.

› 3 praktiska tips
Utsikt från ett flygplan
Nyheter 2019-09-23

Ving inblandat i konkurs – vad täcker försäkringen?

När ett flygbolag eller en researrangör plötsligt går i konkurs kan du som kund drabbas både praktiskt och ekonomiskt. Här kan du läsa om vad som gäller om du är försäkrad hos oss, om du betalat med ett ICA-bankkort och andra sätt att få ersättning.

› Detta gäller vid konkurs
turister på tåg
Nyheter 2019-04-23

Bombdåden i Sri Lanka – så gäller försäkringen

Efter bombattentaten i söndags avråder Utrikesdepartementet tills vidare från resor till Sri Lanka. Här kan du läsa om hur katastrofskyddet i ICAs hem- och reseförsäkringar gäller vid terrordåd.

› Läs om katastrofskyddet i hem- och reseförsäkring
EU-flagga
Nyheter 2018-04-13

Nu stärks skyddet kring personuppgifter

Den 25 maj 2018 träder den nya Dataskyddsförordningen i kraft, även kallad GDPR. Den nya förordningen gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.

› Läs mer
ICA Försäkring använder Kivra
Nyheter 2018-03-16

Har du skaffat digital brevlåda?

Allt fler upptäcker fördelen med en digital brevlåda. Du slipper hålla reda på pappersfakturor och kan nå dem var du än befinner dig. Dessutom är det mer miljösmart. Därför börjar ICA Försäkring inom några veckor att skicka en del av våra brev via den digitala tjänsten Kivra.

› Läs mer och anslut dig till Kivra
Lekande barn i hemmet
Nyheter 2017-09-21

ICA Försäkring billigast i GP:s undersökning

Det kan vara svårt att jämföra hemförsäkringar från olika försäkringsbolag, då villkor och innehåll ofta skiljer sig åt. I dagens Göteborgs Posten finns en bra artikel där de olika försäkringsbolagen fått räkna på pris för en hemförsäkring som innehåller reseskydd, allriskförsäkring och lösöresbelopp på en miljon kronor. Den billigaste hemförsäkringen för GP:s tvårumslägenhet i Göteborg är ICA Försäkrings Plus hem.

› Läs om undersökningen
Kvinna på sighseeing utomlands
Nyheter 2017-09-20

ICA Försäkrings reseskydd topprankat i jämförelse

Svenskarna reser mer än någonsin. Därför är det kanske inte så förvånande att just försäkringsskador under resor har ökat till att hamna överst, eller näst överst, på listan över de största skadetyperna inom hemförsäkring, mätt i utbetalda ersättningar. Det betyder också att reseskyddet i hemförsäkringen blivit allt viktigare.

› Mer om jämförelsen
Vy över Barcelona
Nyheter 2017-08-18

Terrordåd i Barcelona

Med anledning av händelserna i Barcelona vill vi ge information till dig som befinner dig i området eller planerar att resa dit.

› Läs mer
Så eldar du säkert och effektivt
Nyheter 2016-11-10

Elda säkert därhemma

Att ha en kamin eller öppen spis är inte bara mysigt, det är också ett bra komplement till ditt befintliga värmesystem. Det är också något som gör din bostad mer attraktiv när du vill sälja den. Vi tipsar om hur du eldar säkert och effektivt.

› Läs våra tips för säker och effektiv eldning