Så kan du få hjälp med bolånet om något oförutsett händer

Maria Hållander
Maria Hållander Maria Hållander, produktspecialist på ICA Försäkring.

Har du stora lån på din bostad oroar du dig säkert för din ekonomi då och då. Vi kan nu erbjuda ett sätt skydda din och familjens ekonomi om någon av er skulle bli sjuk, skadad eller arbetslös på grund av arbetsbrist.

– Hos oss kan du försäkra månadskostnaden för ditt bolån, oavsett vilken bank du har lånet i. Blir du ofrivilligt arbetslös, sjuk eller skadad i en olycka kan vi hjälpa dig med månadskostnaden, säger Maria Hållander, produktspecialist på ICA Försäkring.

Kostnaden för skyddet beror på vilken kostnad du har för ditt bolån varje månad, men landar på några hundralappar per månad för de flesta. Det är hundralappar som ger dig och familjen en extra trygghet om något oförutsett skulle hända dig.

Försäkringen hjälper till med månadsbetalningarna

Den här försäkringen kan alltså hjälpa dig med både dina räntekostnader och din amortering när du behöver det som allra mest.

För att skyddet ska kunna träda in behöver du ha haft försäkringen under en viss period, så kallad kvalificeringstid. Kvalificeringstiden är sex månader om du blir arbetslös, och en månad om du drabbas av en olycka.

Ett exempel

Om du inte har vår försäkring och till exempel blir uppsagd från ditt jobb på grund av arbetsbrist, behöver du fortsätta betala dina amorteringar och räntekostnader. Trots att dina ekonomiska förutsättningar har förändrats rejält.

Om du har vår försäkring bolåneskydd, och har haft den i minst 150 dagar innan du blir uppsagd, kan den täcka månadskostnaden för ditt bolån efter 30 dagar, upp till en angiven andel av försäkringsbeloppet. Du kan få hjälp från försäkringen i upp till 12 månader.

Vem kan teckna försäkringen?

Försäkringen gäller för dig som är tillsvidareanställd och har ditt bolån hos ett av de 16 bolåneinstitut som är godkända av oss på ICA Försäkring.

Maria Hållander, produktspecialist, berättar att det också finns andra begränsningar när det gäller vad och vem försäkringen täcker.

– Som med alla försäkringar finns det vissa begränsningar i skyddet och vem som kan omfattas av det. Den ersätter till exempel inte psykisk sjukdom eller utbrändhet. Om du tidigare har drabbats av psykisk sjukdom eller utbrändhet behöver du höra av dig till oss innan du tecknar försäkringen. Då slipper det komma som en överraskning om försäkringen inte skulle gälla i ett senare skede, säger Maria.

Så tecknar du försäkringen

Om du vill säkra upp din ekonomi för oförutsedda händelser kan du teckna bolåneskydd här. Det kan vara det som avgör om du kan behålla ditt boende i en svår period.

– I dag är det bara vi på ICA Försäkring som erbjuder det här skyddet på det sätt som vi gör – att vi försäkrar lån från många olika banker, avslutar Maria Hållander, produktspecialist på ICA Försäkring.

Artikeln publicerad 2021-03-17

Fler nyheter


Artikelbild
Nyheter 2023-08-28

Vi lanserar hund- och kattförsäkring i egen regi den 4 oktober

Den 1 oktober avslutas samarbetet mellan ICA Försäkring och Svedea i den djurförsäkring du har kunnat köpa hos oss. Istället lanserar vi en egen djurförsäkring den 4 oktober där vi själva står för hela innehållet! 

› Läs mer
Artikelbild
Nyheter 2022-10-10

Rosa Bandet – vi tar en rosa månad

Oktober är rosa för oss på ICA, och för många andra som vill uppmärksamma och stötta Cancerfondens viktiga kamp mot cancer. Vi på ICA Försäkring bidrar med 150 kronor för varje såld olycksfallsförsäkring mellan 10-31 oktober.

› Läs mer om vad vi och övriga ICA gör
Artikelbild
Nyheter 2021-11-03

Rosa Bandet – vi har ett resultat!

Under oktober har hela ICA kraftsamlat för att bidra till cancerforskningen och Rosa Bandet-kampanjen 2021. Nu kan vi stolt presentera resultatet.

› Läs om reslutatet av årets Rosa Bandet-kampanj
Kollar Kivra i telefonen
Nyheter 2021-06-14

Nu kan du få fakturor från oss via Kivra

Vi har länge skickat en stor del av våra försäkringsbrev via Kivra, till dig som är ansluten dit. Det sparar förstås papper, och du har ditt försäkringsbrev i tryggt förvar bland andra viktiga handlingar och brev. Nu skickar vi också fakturorna via Kivra.

› Läs mer om förändringen
Resväska i samband med coronavirus och resor ICA Försäkring
Nyheter 2021-03-26

Corona och reseförsäkring – frågor och svar

Här hittar du aktuell information om hur ICAs hem- och reseförsäkringar gäller under coronapandemin.

› Så gäller våra försäkringar
Artikelbild
Nyheter 2021-03-10

Maxa dina ICA Stammis-poäng

Du som är kund hos oss kan få stor nytta av att vi är en del av en familj – ICA-familjen. Som ICA Stammis får du poäng, bonus och unika erbjudanden när du väljer andra inom familjen, eller någon av våra samarbetspartners.

För att du inte ska missa alla dina möjligheter, har vi samlat dem här.

› Så maxar du ICA Stammis-poängen
Skidåkare som hoppar
Nyheter 2021-02-09

Coronapandemin – detta gäller för resor i vinter

Nu har vaccinationerna mot covid-19 börjat komma igång och förhoppningsvis lättar restriktionerna så småningom, men än så länge gäller strikta regler och att vi alla tar ansvar för att minska smittspridningen. Här reder vi ut vad som gäller för resor i Sverige och utomlands i vinter.

› Så funkar det
Artikelbild
Nyheter 2020-06-15

Stödsamtal genom BlueCall

Vet du om att du som är försäkrad hos oss har möjlighet till coachande stödsamtal? Genom appen BlueCall kan du chatta eller prata med en terapeut, helt anonymt, för att förebygga psykisk ohälsa.

› Läs mer
Kvinna räknar på försäkringar - ICA Försäkring
Nyheter 2020-05-25

Låneskydd och amorteringsbefrielse

Har du blivit arbetslös, eller känner du oro för att förlora jobbet? Här reder vi ut hur det fungerar med låneskydd och amorteringsbefrielse för privatlån hos ICA Banken.

› Så här fungerar det
Tjej sitter i fönster, ICA Försäkring om att hantera oro
Nyheter 2020-03-31

Så kan du kontrollera din oro

Hur kan man hantera den oro och stress som många av oss känner just nu under coronapandemin? Vi har frågat Caroline Farberger, VD på ICA Försäkring, och Deborah Mühlrad, chefsterapeut på BlueCall, en app för alla som vill få samtalsstöd anonymt.

› 3 praktiska tips
Utsikt från ett flygplan
Nyheter 2019-09-23

Ving inblandat i konkurs – vad täcker försäkringen?

När ett flygbolag eller en researrangör plötsligt går i konkurs kan du som kund drabbas både praktiskt och ekonomiskt. Här kan du läsa om vad som gäller om du är försäkrad hos oss, om du betalat med ett ICA-bankkort och andra sätt att få ersättning.

› Detta gäller vid konkurs
turister på tåg
Nyheter 2019-04-23

Bombdåden i Sri Lanka – så gäller försäkringen

Efter bombattentaten i söndags avråder Utrikesdepartementet tills vidare från resor till Sri Lanka. Här kan du läsa om hur katastrofskyddet i ICAs hem- och reseförsäkringar gäller vid terrordåd.

› Läs om katastrofskyddet i hem- och reseförsäkring
EU-flagga
Nyheter 2018-04-13

Nu stärks skyddet kring personuppgifter

Den 25 maj 2018 träder den nya Dataskyddsförordningen i kraft, även kallad GDPR. Den nya förordningen gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.

› Läs mer
ICA Försäkring använder Kivra
Nyheter 2018-03-16

Har du skaffat digital brevlåda?

Allt fler upptäcker fördelen med en digital brevlåda. Du slipper hålla reda på pappersfakturor och kan nå dem var du än befinner dig. Dessutom är det mer miljösmart. Därför börjar ICA Försäkring inom några veckor att skicka en del av våra brev via den digitala tjänsten Kivra.

› Läs mer och anslut dig till Kivra
Lekande barn i hemmet
Nyheter 2017-09-21

ICA Försäkring billigast i GP:s undersökning

Det kan vara svårt att jämföra hemförsäkringar från olika försäkringsbolag, då villkor och innehåll ofta skiljer sig åt. I dagens Göteborgs Posten finns en bra artikel där de olika försäkringsbolagen fått räkna på pris för en hemförsäkring som innehåller reseskydd, allriskförsäkring och lösöresbelopp på en miljon kronor. Den billigaste hemförsäkringen för GP:s tvårumslägenhet i Göteborg är ICA Försäkrings Plus hem.

› Läs om undersökningen
Kvinna på sighseeing utomlands
Nyheter 2017-09-20

ICA Försäkrings reseskydd topprankat i jämförelse

Svenskarna reser mer än någonsin. Därför är det kanske inte så förvånande att just försäkringsskador under resor har ökat till att hamna överst, eller näst överst, på listan över de största skadetyperna inom hemförsäkring, mätt i utbetalda ersättningar. Det betyder också att reseskyddet i hemförsäkringen blivit allt viktigare.

› Mer om jämförelsen
Vy över Barcelona
Nyheter 2017-08-18

Terrordåd i Barcelona

Med anledning av händelserna i Barcelona vill vi ge information till dig som befinner dig i området eller planerar att resa dit.

› Läs mer
Så eldar du säkert och effektivt
Nyheter 2016-11-10

Elda säkert därhemma

Att ha en kamin eller öppen spis är inte bara mysigt, det är också ett bra komplement till ditt befintliga värmesystem. Det är också något som gör din bostad mer attraktiv när du vill sälja den. Vi tipsar om hur du eldar säkert och effektivt.

› Läs våra tips för säker och effektiv eldning