Så kan du kontrollera din oro

Tjej sitter i fönster, ICA Försäkring om att hantera oro
Tjej sitter i fönster, ICA Försäkring om att hantera oro Bryt ältandet genom att göra något annat, till exempel ta en promenad, lyssna på musik eller ringa en vän

Kostnadsfria stödsamtal via BlueCall

Du som har någon av våra försäkringar har tillgång till kostnadsfria stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Hur kan man hantera den oro och stress som många av oss känner just nu under coronapandemin? Vi har frågat Caroline Farberger, VD på ICA Försäkring, och Deborah Mühlrad, chefsterapeut på BlueCall, en app för alla som vill få samtalsstöd anonymt.

I coronavirusets fotspår sprider sig ovisshet och oro. Det kan gälla allt från sjukdom och arbetslöshet till mer vardagliga saker, som problem med att jobba hemma. Det här är något ICA Försäkring märkt av i kontakten med kunderna.

– Vi märker tydligt att det finns en ökad oro hos våra kunder, både kring praktiska saker som inställda resor till vad som kommer ske i samhället och vilka effekter coronaviruset kommer att få på ekonomin, säger Caroline Farberger, VD på ICA Försäkring.

BlueCall erbjuder samtalsstöd via sin app till ICA Försäkrings försäkringskunder, till exempel för att hantera ekonomisk stress eller andra orosmoment i vardagen. BlueCall har omfattande erfarenhet att hjälpa människor som mår dåligt på grund av stress och oro. Där tycker man att det är naturligt att många känner sig oroliga just nu.

– Oroskänslor i tider av kris och ovisshet uppkommer ofta på grund av att vi är rädda för att tappa kontrollen. Istället för att fokusera på det du inte har någon kontroll över, tänk över vad du faktiskt kan kontrollera! Genom att använda några enkla knep kan du faktiskt ta kontrollen över oron och hantera  den på ett bättre sätt, säger Deborah Mühlrad, chefsterapeut på BlueCall.

På ICA Försäkring tar man coronaviruset på största allvar, följer noga informationen från myndigheter och har satt in olika åtgärder för att hindra smittspridning på jobbet. Samtidigt är det viktigt att fortsätta arbetet ”som vanligt”.

– För både mina medarbetares och våra kunders skull är det viktigt att vi håller igång verksamheten som vanligt, så gott det går. I min egen vardag ägnar jag mycket tid åt att hålla kontakten med alla kollegor så mycket som möjligt, så att vi kan behålla den sociala gemenskapen även när vi inte kan träffas fysiskt lika ofta, resonerar Caroline Farberger.

Om du känner att stressen för coronakrisen gör det svårare att fungera i vardagen kan du prova Deborah Mühlrads verktyg för att hantera din oro.

Deborahs 3 bästa tips för att återfå kontrollen över oron

1. Begränsa nyhetskonsumtionen

Exponera dig inte för överflödig nyhetskonsumtion. Ett riktmärke kan vara att endast kolla nyheterna eller information från myndigheterna 30 minuter per dag (morgon, eftermiddag, kväll).

2. Avbryt oro och ältande

Testa tvåminutersregeln. Om du har lagt två minuter på att fundera över corona så kan du fråga dig själv om du har kommit till någon ny insikt eller löst ett problem. Om svaret är nej är det dags att bryta ältandet genom att göra något annat, till exempel ta en promenad, lyssna på musik eller ringa en vän.

3. Rutiner är A och O

Tänk på att fortsätta med dina dagliga rutiner även om du kanske arbetar hemma eller på annat sätt. Att upprätthålla rutiner är otroligt viktigt för att vi inte ska bli nedstämda. Det hjälper mot stress och ångest. Fortsätt att göra det som du mår bra av, till exempel äta, träna och sova på regelbundna tider.

Kostnadsfria stödsamtal via BlueCall

Du som har någon av våra försäkringar har tillgång till kostnadsfria stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Artikeln publicerad 2020-03-31

Fler nyheter


Artikelbild
Nyheter 2022-10-10

Rosa Bandet – vi tar en rosa månad

Oktober är rosa för oss på ICA, och för många andra som vill uppmärksamma och stötta Cancerfondens viktiga kamp mot cancer. Vi på ICA Försäkring bidrar med 150 kronor för varje såld olycksfallsförsäkring mellan 10-31 oktober.

› Läs mer om vad vi och övriga ICA gör
Artikelbild
Nyheter 2022-06-15

Kostnadsfria stödsamtal genom BlueCall

Vet du om att du som är försäkrad hos oss har möjlighet till coachande stödsamtal? Genom appen BlueCall kan du chatta eller prata med en terapeut, helt anonymt, för att förebygga psykisk ohälsa.

› Läs mer
Artikelbild
Nyheter 2021-11-03

Rosa Bandet – vi har ett resultat!

Under oktober har hela ICA kraftsamlat för att bidra till cancerforskningen och Rosa Bandet-kampanjen 2021. Nu kan vi stolt presentera resultatet.

› Läs om reslutatet av årets Rosa Bandet-kampanj
Kollar Kivra i telefonen
Nyheter 2021-06-14

Nu kan du få fakturor från oss via Kivra

Vi har länge skickat en stor del av våra försäkringsbrev via Kivra, till dig som är ansluten dit. Det sparar förstås papper, och du har ditt försäkringsbrev i tryggt förvar bland andra viktiga handlingar och brev. Nu skickar vi också fakturorna via Kivra.

› Läs mer om förändringen
Resväska i samband med coronavirus och resor ICA Försäkring
Nyheter 2021-03-26

Corona och reseförsäkring – frågor och svar

Här hittar du aktuell information om hur ICAs hem- och reseförsäkringar gäller under coronapandemin.

› Så gäller våra försäkringar
Maria Hållander
Nyheter 2021-03-17

Så kan du få hjälp med bolånet om något oförutsett händer

Har du stora lån på din bostad oroar du dig säkert för din ekonomi då och då. Vi kan nu erbjuda ett sätt skydda din och familjens ekonomi om någon av er skulle bli sjuk, skadad eller arbetslös på grund av arbetsbrist.

› Läs mer om hur du skyddar din ekonomi
Artikelbild
Nyheter 2021-03-10

Maxa dina ICA Stammis-poäng

Du som är kund hos oss kan få stor nytta av att vi är en del av en familj – ICA-familjen. Som ICA Stammis får du poäng, bonus och unika erbjudanden när du väljer andra inom familjen, eller någon av våra samarbetspartners.

För att du inte ska missa alla dina möjligheter, har vi samlat dem här.

› Så maxar du ICA Stammis-poängen
Skidåkare som hoppar
Nyheter 2021-02-09

Coronapandemin – detta gäller för resor i vinter

Nu har vaccinationerna mot covid-19 börjat komma igång och förhoppningsvis lättar restriktionerna så småningom, men än så länge gäller strikta regler och att vi alla tar ansvar för att minska smittspridningen. Här reder vi ut vad som gäller för resor i Sverige och utomlands i vinter.

› Så funkar det
Kvinna räknar på försäkringar - ICA Försäkring
Nyheter 2020-05-25

Låneskydd och amorteringsbefrielse

Har du blivit arbetslös, eller känner du oro för att förlora jobbet? Här reder vi ut hur det fungerar med låneskydd och amorteringsbefrielse för privatlån hos ICA Banken.

› Så här fungerar det
Utsikt från ett flygplan
Nyheter 2019-09-23

Ving inblandat i konkurs – vad täcker försäkringen?

När ett flygbolag eller en researrangör plötsligt går i konkurs kan du som kund drabbas både praktiskt och ekonomiskt. Här kan du läsa om vad som gäller om du är försäkrad hos oss, om du betalat med ett ICA-bankkort och andra sätt att få ersättning.

› Detta gäller vid konkurs
turister på tåg
Nyheter 2019-04-23

Bombdåden i Sri Lanka – så gäller försäkringen

Efter bombattentaten i söndags avråder Utrikesdepartementet tills vidare från resor till Sri Lanka. Här kan du läsa om hur katastrofskyddet i ICAs hem- och reseförsäkringar gäller vid terrordåd.

› Läs om katastrofskyddet i hem- och reseförsäkring
EU-flagga
Nyheter 2018-04-13

Nu stärks skyddet kring personuppgifter

Den 25 maj 2018 träder den nya Dataskyddsförordningen i kraft, även kallad GDPR. Den nya förordningen gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.

› Läs mer
ICA Försäkring använder Kivra
Nyheter 2018-03-16

Har du skaffat digital brevlåda?

Allt fler upptäcker fördelen med en digital brevlåda. Du slipper hålla reda på pappersfakturor och kan nå dem var du än befinner dig. Dessutom är det mer miljösmart. Därför börjar ICA Försäkring inom några veckor att skicka en del av våra brev via den digitala tjänsten Kivra.

› Läs mer och anslut dig till Kivra
Lekande barn i hemmet
Nyheter 2017-09-21

ICA Försäkring billigast i GP:s undersökning

Det kan vara svårt att jämföra hemförsäkringar från olika försäkringsbolag, då villkor och innehåll ofta skiljer sig åt. I dagens Göteborgs Posten finns en bra artikel där de olika försäkringsbolagen fått räkna på pris för en hemförsäkring som innehåller reseskydd, allriskförsäkring och lösöresbelopp på en miljon kronor. Den billigaste hemförsäkringen för GP:s tvårumslägenhet i Göteborg är ICA Försäkrings Plus hem.

› Läs om undersökningen
Kvinna på sighseeing utomlands
Nyheter 2017-09-20

ICA Försäkrings reseskydd topprankat i jämförelse

Svenskarna reser mer än någonsin. Därför är det kanske inte så förvånande att just försäkringsskador under resor har ökat till att hamna överst, eller näst överst, på listan över de största skadetyperna inom hemförsäkring, mätt i utbetalda ersättningar. Det betyder också att reseskyddet i hemförsäkringen blivit allt viktigare.

› Mer om jämförelsen
Vy över Barcelona
Nyheter 2017-08-18

Terrordåd i Barcelona

Med anledning av händelserna i Barcelona vill vi ge information till dig som befinner dig i området eller planerar att resa dit.

› Läs mer
Så eldar du säkert och effektivt
Nyheter 2016-11-10

Elda säkert därhemma

Att ha en kamin eller öppen spis är inte bara mysigt, det är också ett bra komplement till ditt befintliga värmesystem. Det är också något som gör din bostad mer attraktiv när du vill sälja den. Vi tipsar om hur du eldar säkert och effektivt.

› Läs våra tips för säker och effektiv eldning