Mopedförsäkring

  Säsongsanpassad försäkring för lägre pris
  Ingen självrisk vid stöld med spårsändare
  Stammispoäng på hela försäkringskostnaden

Genom att klicka på "Se ditt pris" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

Känn dig trygg med vår mopedförsäkring

Med vår mopedförsäkring försäkrar du enkelt både vanlig, oregistrerad moped och EU-moppe, inklusive elmoped. Välj mellan hel-, halv- eller trafikförsäkring. Under fliken Innehåll kan du läsa mer om vad som ingår i de olika nivåerna.

Försäkring moped klass 1 – EU-moppe

Vilken moped har du? Moped klass 1, alltså EU-mopeder, har registreringsskylt och ska kunna köras i upp till 45 km/h. Vår mopedförsäkring gäller både elmoped och bensindrivna mopeder, oavsett klassificering.

Försäkring moped klass 2 – standardmoped

En klass 2 moped, alltså standardmoped, har en maxhastighet på 25 km/h. Den har ingen registreringsskylt men måste ändå ha trafikförsäkring. Även äldre mopeder som är tillverkade för att köras upp till 30 km/h räknas in i klass 2.

Stulen moped? Du slipper självrisk med spårsändare

Har du en godkänd spårsändare monterad? Härligt, då gäller försäkringen utan självrisk om mopeden skulle bli stulen.

Vad kostar en mopedförsäkring? 

Innehållet i försäkringen är i stort sett detsamma för både klass 1 och 2, förutom att räddningsförsäkring inte ingår för klass 2-mopeder. Däremot påverkas priset av vilken klass du har.

Årsförsäkring med säsongsanpassat pris

Vår mopedförsäkring är en så kallad årsförsäkring med säsongsanpassat pris. Det betyder att du betalar mindre under vintern när mopeden inte används så ofta. Försäkringen blir alltså billigare för dig, samtidigt som skyddet är lika omfattande året om. Eftersom det är en årsförsäkring gäller den under hela kalenderåret och du kan inte få tillbaka några pengar eller avsluta försäkringen om du ställer av mopeden. Däremot kan du såklart få tillbaka pengar om du säljer din moped under året, innan din försäkring löpt ut.

Grafen visar hur kostnaden för mopedförsäkringen fördelas över året.

Extra skydd för dig med ICA Försäkrings mopedförsäkring

När du köper vår mopedförsäkring ingår det utan extra kostnad Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka. Du kan använda dem i samband med en trafikskada som du får ersättning för från trafikförsäkringen. 

Extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA kan, förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden, även få en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

Betala som du vill, månads- eller årsvis

Du kan välja att betala försäkringen månadsvis via autogiro, eller betala för hela året på en gång.

Tänk på!

  • Skador på din moped ersätts inte om den har trimmats. Vår rekommendation är att aldrig köpa eller köra en trimmad moped. Förutom att det det räknas som olaglig körning förekommer trimmade mopeder också oftare i dödsolyckor.
  • För att försäkringen ska gälla behövs ett godkänt lås i minst klass 3/C.
  • Om den som ska köra mopen är under 18 år och ännu inte har förarbevis måste en vårdnadshavare stå som registrerad ägare av mopeden, läs mer om ägarbyten på Transportstyrelsens hemsida.

Jämför nivåerna i mopedförsäkringen

Trafikförsäkring moped

...är ett lagkrav för alla mopeder, både klass I och klass II. Den ersätter personskador för förare och passagerare och även skador på annans egendom. I vår trafikförsäkring ingår utan kostnad också Trafikolycksfall och Krishjälp. Så, hur mycket kostar trafikförsäkring för moped klass 1 och 2? Trafikförsäkring är den billigaste försäkringen, men priset beror bland annat på vilken klass din moped tillhör och vilket år den är tillverkad.

Halvförsäkring moped

...ger även skydd vid bland annat brand, stöld och skador vid stöldförsök. För klass I-mopeder ingår även räddning. Med en godkänd spårsändare inmonterad gäller din försäkring utan självrisk om din moped blir stulen.

Helförsäkring moped

...gäller dessutom för skador på själva mopeden efter trafikolycka, omkullkörning, skadegörelse eller annan yttre händelse, t. ex. att mopeden råkar välta.

Försäkringsvillkoren i sin helhet hittar du här.

Vad ingår i mopedförsäkringen?

  Trafik­försäkring Halv­försäkring Hel­försäkring

Trafikförsäkring

     

Trafikolycksfall

     

Krishjälp

     

Brand

 -    

Stöld

 -    

Glas

 -    

Räddning – endast klass I-moped

 -    

Rättsskydd

 -    

Vagnskada

 -  -  

Självrisker i mopedförsäkringen

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. Vid ersättning av en skada drar vi självrisken efter eventuella åldersavdrag men före eventuell nedsättning på grund av aktsamhetskrav.

Trafik

0 kr

Trafikolycksfall och krisförsäkring

0 kr

Brand

1 500 kr

Stöld

1 500 kr. Ingen självrisk om mopeden har godkänd spårsändare.

Glas

1 500 kr, eller 200 kr vid reparation.

Räddning

1 500 kr

Rättsskydd

20 procent, lägst 1 500 kr

Vagnskada (t. ex. skador på karossen)

Lägsta självrisk 3 500 kr. Du kan själv påverka priset på din försäkring genom att höja självrisken till 6 000 kr. Vid kollision med djur gäller försäkringen utan självrisk.*

* Gäller vid skadekostnad över 1 000 kr.

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För mopedförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

 

Villkor och blanketter

Läs igenom och spara informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Bilförsäkring

Bilförsäkring med fast pris

Med ICA Försäkrings bilförsäkring behåller du samma pris de första fem åren, så länge du är skadefri. Dessutom får du ett riktigt bra skydd för både dig och din bil.

› Läs mer om vår bilförsäkring

Är du rätt försäkrad?

Vi kan kontakta dig för en försäkringsgenomgång och se till att du är rätt försäkrad eller hjälpa dig att räkna fram ett pris på en ny försäkring.

› Fyll i dina kontaktuppgifter här