MC-försäkring

  Säsongsanpassad försäkring ger lägre årspris
  Utan självrisk vid stöld med spårsändare
  Stammispoäng på hela försäkringskostnaden

Genom att klicka på "Beräkna pris" bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av ICA Försäkrings rutiner och villkor för behandling av personuppgifter.

Det bästa med vår MC-försäkring

Känn dig trygg med vår motorcykelförsäkring - en försäkring som ger dig bra villkor till schyssta priser. Du väljer mellan hel-, halv- eller trafikförsäkring för din MC. Läs mer om vad som ingår i de olika nivåerna under fliken Innehåll.

Försäkring för tung och lätt MC

Letar du efter en försäkring för lätt eller tung MC? Vår motorcykelförsäkring gäller för både lätt och tung MC om den är registrerad som motorcykel hos Transportstyrelsen.

Du slipper självrisken med spårsändare

Har din MC en godkänd spårsändare monterad? Härligt, då gäller försäkringen utan självrisk vid stöld. Försäkringen gäller även utan självrisk vid krock med djur.

Året runt-försäkring för MC

Försäkra din MC till ett schysst pris. Vår MC-försäkring är en så kallad årsförsäkring med säsongsanpassat pris. Det innebär att du betalar mindre under vintern när din MC inte används så ofta. Försäkringen blir alltså billigare för dig, samtidigt som skyddet är lika omfattande året om.

Grafen visar hur priset för vår MC-försäkring förändras över året.

Fördelning av kostnad per månad

Tänk på!

  • Årsförsäkringen gäller under hela kalenderåret. Du kan alltså inte få tillbaka några pengar eller avsluta försäkringen om du ställer av din MC. Däremot kan du få tillbaka pengar om du säljer den under året, innan försäkringen löpt ut.
  • För att försäkringen ska gälla ska din MC vara inlåst nattetid när du är hemma. Använd alltid två godkända lås i minst klass 3/C, varav det ena kan vara ett styrlås.

MC-försäkring som kan ge extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA får förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden även en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

 

Jämför nivåerna i MC-försäkringen

Vi har gjort det enkelt för dig att jämföra trafik-, halv- och helförsäkring för att du ska hitta den bästa MC-försäkringen för dig. Om du exempelvis väljer helförsäkring kan du själv påverka priset genom att välja mellan 3 500 kr eller 6 000 kr i självrisk för plåt- och lackskada (vagnskadesjälvrisk). Läs mer om vad som ingår i de olika försäkringsnivåerna:

Trafikförsäkring MC

Trafikförsäkring är ett lagkrav för alla motorcyklar i trafik. Den ger ersättning för personskador som drabbar förare och passagerare och även skador på andras egendom. I ICAs trafikförsäkring ingår utan kostnad Trafikolycksfall och Krishjälp.

Halvförsäkring MC

Halvförsäkring ger innehåller också försäkringsskydd vid till exempel brand, stöld och skador vid stöldförsök. Med en godkänd spårsändare inmonterad gäller din försäkring utan självrisk om din MC blir stulen.

Helförsäkring MC

Helförsäkring gäller dessutom för skador som motorcykeln får vid trafikolycka, omkullkörning, skadegörelse eller annan yttre händelse,som att din MC råkar välta.

Försäkringsvillkoren i sin helhet hittar du här.

  Trafik­försäkring Halv­försäkring Hel­försäkring

Trafikförsäkring

     

Trafikolycksfall

     

Krishjälp efter olycka

     

Brand

 -    

Stöld

 -    

Glas

 -    

Räddning

 -    

Rättsskydd

 -    

Maskinskada

 -    

Vagnskada

 -  -  

Självrisker motorcykelförsäkring

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv står för vid skadetillfället. Vid ersättning av en skada drar vi självrisken efter eventuella åldersavdrag men före eventuell nedsättning på grund av aktsamhetskrav.

Självrisken för vissa tilläggsförsäkringar kan skilja sig från grundsjälvrisk eller särskild självrisk. Vilken självrisk som gäller för en tilläggsförsäkring hittar du i villkoren.

Tänk på! Motorcykeln får endast köras av dig, din make/maka/sambo eller registrerad partner.

Trafik

1 000 kr

Trafikolycksfall och krisförsäkring

0 kr

Brand

1 500 kr

Stöld

1 500 kr

Glas

1 500 kr

Maskinskada*

1 500/3 000 kr

Räddning

1 500 kr

Rättsskydd

20 procent, lägst 1 500 kr

Plåt och lackskada
(vagnskada)

Beroende på vald självrisk. Minst 3 500 kr

* Maskinförsäkringen gäller för 2-hjulig motorcykel som är högst 5 år gammal och har körts högst 5 000 mil. Den högre självrisken gäller för motorcykel som körts mer än 2 500 mil.

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För motorcykelförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

Villkor och blanketter

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Bilförsäkring

Bilförsäkring med fast pris

Med ICA Försäkrings bilförsäkring behåller du samma pris de första fem åren, så länge du är skadefri. Dessutom får du ett riktigt bra skydd för både dig och din bil.

› Läs mer om vår bilförsäkring

Är du rätt försäkrad?

Vi kan kontakta dig för en försäkringsgenomgång och se till att du är rätt försäkrad eller hjälpa dig att räkna fram ett pris på en ny försäkring.

› Fyll i dina kontaktuppgifter här