Hundförsäkring

  Stammispoäng på försäkringskostnaden
  Fri flytträtt
  8 av 10 skadekunder ger oss toppbetyg*

Räkna ut ditt pris på hundförsäkring

Få ett omfattande skydd för din hund – redan från grunden. Dessutom får du bonus på kostnaden. Räkna ut ditt pris här.

Vårt samarbete med Svedea kommer att avslutas den 1 oktober, och kort därefter lanserar vi en ny djurförsäkring i helt egen regi. 

Välkommen att läsa mer efter säljstart den 4 oktober! 

I vår hundförsäkring ingår:

 • Veterinärvård
 • Receptbelagd medicin om din hund blir sjuk eller skadad
 • Digital rådgivning via FirstVet
 • Rehabilitering, till exempel hundsim, stretchning och massage
 • Dolda fel
 • Kejsarsnitt

Du kan också lägga till en livförsäkring för hunden.

Valpförsäkring

Vi rekommenderar dig att försäkra din valp tidigt för att ha bästa möjliga skydd i din hundförsäkring. Du kan köpa vår hundförsäkring från att valpen fyllt sex veckor, och det är bra om hunden är försäkrad från före fyra månaders ålder. Då har hunden till exempel ett mer omfattande skydd när det gäller vissa ledsjukdomar.

Dolda fel-försäkring för valpar

Både vår veterinärvårdsförsäkring och vår livförsäkring för hund gäller vid dolda fel, om hunden försäkrades innan fyra månaders ålder . Valpen ska också vara besiktigad utan anmärkning av en veterinär i Sverige, vid sju till tolv veckors ålder, och inte ha haft några symptom på sjukdom innan du köper försäkringen.

Om du försäkrar hunden efter att den fyllt fyra månader, gäller dolda fel-försäkringen efter en karens på ett år – förutsatt att hunden inte visat några symptom på sjukdom under karenstiden.

Försäkring för gammal hund

Du kan också köpa försäkringen efter att hunden blivit äldre, även om skyddet kan påverkas. Från att hunden har fyllt sju år behöver vi ett veterinärintyg om hunden inte redan är försäkrad i ett annat bolag.

För att kunna teckna försäkringen för en hund som är sju år eller äldre, behöver du höra av dig till oss.

Livförsäkring för hund kan tecknas upp till olika åldrar för olika raser.

Livförsäkring för hund

Du kan lägga till en livförsäkring för hunden. Den kan ge ersättning om din hund dör, eller blir så sjuk att en veterinär rekommenderar avlivning. Maxersättningen är 15 000 kronor. Beroende på vilken ras din hund är, upphör livförsäkringen det år din hund fyller 8, 10 eller 12 år.

Byta hundförsäkring – utan karenstid

För att göra det enkelt för dig är vår hundförsäkring karensfri när du byter till oss. Det betyder att din hund är försäkrad från dag ett, till det valda försäkringsbeloppet, om du byter till vår hundförsäkring.

Är din hund oförsäkrad när du köper försäkring hos oss gäller den utan karenstid för olycksfall, och med 15 dagars karens för sjukdom.

Försäkra importerad hund

För att kunna försäkra en importerad hund från ett land utanför Norden, behöver du ha ett svenskt veterinärintyg utfärdat i Sverige. Intyget får inte vara äldre än 30 dagar när du köper vår hundförsäkring. Innan intyget kommit till oss gäller din hundförsäkring som en olycksfallsförsäkring.

Vad kostar en hundförsäkring och vad påverkar priset?

ICAs försäkring för hund är en av marknadens mest prisvärda hundförsäkringar – framför allt för blandras. Vilket pris du får betala för din hundförsäkring beror bland annat på rasen, baserat på veterinärmedicinsk erfarenhet och skadestatistik för respektive ras. Priset påverkas också av hundens ålder och kön.

Veterinärvårdsbelopp och självrisk väljer du själv

Du kan välja själv vilket veterinärvårdsbelopp du vill att din hundförsäkring ska täcka, alltså det maximala beloppet du kan få i ersättning för veterinärvård och receptbelagd medicin, om din hund blir sjuk eller skadas. Du väljer mellan 30 000 och 60 000 kronor som maxbelopp per år.

Du väljer också hur stor självrisk du vill betala när det händer något – 2 000 eller 3 000 kronor. Ju lägre veterinärvårdbelopp och ju högre självrisk du väljer, desto lägre blir priset på hundförsäkringen.

Läs vår guide: Välj rätt belopp för veterinärvård och självrisk när du försäkrar din hund eller katt

Hundförsäkring som kan ge extra ICA-bonus

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA får förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden även en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

 

*8 av 10 kunder ger oss betyg 9–10 på en tiogradig skala i våra undersökningar bland kunder som haft en skada.

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige Filial, org.nr: HRB 211924 (Tyskland) via Svedea, Box 3489, 103 69 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE. Läs mer om Svedea.

Vår hundförsäkring ersätter bland annat

 • Kejsarsnitt om tiken är äldre än 20 månader och inte blivit förlöst med kejsarsnitt tidigare
 • Korrigering av bett i medicinskt syfte*
 • Kastrering som görs av vissa medicinska orsaker
 • Behandling av vissa ledsjukdomar**
 • Rehabilitering upp till 6 000 kronor
 • Diskbråck och korsbands- eller meniskskador***
 • Kostnader för receptbelagd medicin upp till ditt valda försäkringsbelopp
 • Plastikoperationer, det vill säga medicinsk betingad korrigering av hud och slemhinnor*
 • Magnetresonans- och datortomografiundersökningar (MR- och CT-undersökningar)
 • Dolda fel om hunden varit försäkrad sedan före fyra månaders ålder och veterinärbesiktigad utan anmärkning som valp, mellan 7 och 12 veckors ålder
 • Upp till 2 000 kronor för avlivning och kremering

*Hunden måste ha varit oavbrutet försäkrad sedan före 120 dagars ålder och ha ett besiktningsintyg som är utan anmärkning för tänder och bett.
**Hunden måste ha varit oavbrutet försäkrad sedan före 120 dagars ålder.
***Försäkringen har en karens på 180 dagar om hunden inte är införsäkrad sedan före 120 dagars ålder.

Tips

Med tillvalet livförsäkring kan du göra en bra hundförsäkring ännu bättre.

Livförsäkringen är till för alla hundar som är id-märkta och kan ersätta dig om din hund dör, måste avlivas, blir stulen eller springer bort. Om din hund är registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK) är försäkringsbeloppet 15 000 kronor. Är den inte är registrerad i SKK är försäkringsbeloppet 9 000 kronor.

Hela innehållet och mer information om varje del i vår hundförsäkring kan du läsa i våra fullständiga villkor (pdf).

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea, Sveavägen 38, 111 34 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE.

Självrisker i vår hundförsäkring

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid varje skadetillfälle. För vår hundförsäkring har du en fast och en rörlig självrisk.

Den fasta självrisken betalar du en gång per självriskperiod (130 dagar) medan du betalar den rörliga självrisken vid varje skadetillfälle. Den rörliga självrisken betalar du på det belopp som överskrider den fasta självrisken.

 • Fast självrisk: 2 000 kr eller 3 000 kr
 • Rörlig självrisk: Välj 15 % eller 25 %

Både den fasta och den rörliga självrisken påverkar priset på försäkringen. Ju högre självrisk, desto lägre pris och tvärtom.

Försäkringsgivare är HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea, Sveavägen 38, 111 34 Stockholm, www.svedea.se, Orgnr: 556786-1678. Svedea är en del av HDI Global Specialty SE.

Information om distansavtal och lagen om försäkringsdistribution

För djurförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

ICA Försäkring har Finansinspektionens tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet.

Försäkringsgivaren (HDI Global Specialty SE, Sverige filial via Svedea) och distributören (ICA Försäkring) står under Finansinspektionens tillsyn.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling (pdf)

 

Villkor och skadeanmälan

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

8 av 10 ger oss toppbetyg

Det är när man får en skada som försäkringen verkligen sätts på prov. 8 av 10 kunder som haft en skada på sin hund ger oss toppbetyg*.

hundar

Är du rätt försäkrad?

Vi kan kontakta dig för en försäkringsgenomgång och se till att du är rätt försäkrad eller hjälpa dig att räkna fram ett pris på en ny försäkring.

› Fyll i dina kontaktuppgifter här

Stödsamtal via BlueCall ingår

När du har någon av våra försäkringar ingår stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Bonus på ICA Försäkring

Nu lanserar vi samlingsbonus!

Du som har flera försäkringar får en extra bonusutbetalning i januari varje år, på upp till 500 kr. Härligt va?

› Läs mer om hur det funkar