Gravidförsäkringen som skyddar både föräldrarna och bebisen

Gravidförsäkring box ICA Försäkring
Gravidförsäkring box ICA Försäkring

Det senaste tillskottet i ICAs försäkringsfamilj är vår gravidförsäkring. Den ger ett bra skydd för den gravida, bebisen och partnern från tidigast gravidvecka 22 och fram tills bebisen fyller sex månader.

Vår gravidförsäkring finns i två varianter. Du kan antingen välja ett kostnadsfritt grundskydd eller vår utökade Plus-försäkring. Gravidförsäkringen börjar gälla tidigast graviditetsvecka 22, men du väljer så klart själv när under graviditeten du vill teckna den.

Gravid Fri – gravidförsäkring helt utan kostnad

Med Gravid Fri får den gravida, bebisen och partnern ett grundläggande skydd. Det innehåller bland annat medicinsk invaliditet vid olycksfall, som kan ge upp till 500.000 kronor om någon av er skulle få en bestående skada efter ett olycksfall. En dödsfallsersättning betalas ut om den gravida, partnern eller bebisen skulle avlida. Dessutom ingår upp till tio terapitillfällen för dig som är gravid eller din partner om något händer er bebis, om du råkar ut för förlossningsdepression eller om någon av er avlider under graviditeten.

Gravid Plus – utökad gravidförsäkring med omfattande skydd

Förutom grundskyddet i Gravid Fri innehåller Gravid Plus ett utökat skydd för den gravida och bebisen. Till exempel betalar vi ut diagnosersättning ifall bebisen skulle drabbas av ett allvarligt hjärtfel, CP-skada, downs syndrom, allvarlig synnedsättning eller någon av de andra diagnoserna som ingår i försäkringen. Skulle bebisen behöva sjukhusvård kan ni föräldrar få ersättning för sjukhusvistelse med 200 kronor per dag i upp till 180 dagar. Ni kan också få ett engångsbelopp om bebisen får framträdande ärr.

Du som är gravid kan få ett fast engångsbelopp på 3.000 kronor vid graviditets- och förlossningskomplikationer. Det kan bland annat gälla havandeskapsförgiftning, missfall, akut kejsarsnitt eller vissa andra allvarliga skador som kan uppstå vid förlossningen. Vid sjukhusvistelse på grund av komplikationer under graviditeten får du 200 kronor per dag i ersättning.

Om någon av er råkar ut för olycksfallsskada eller sjukdom kan försäkringen ge extra vårdersättning med upp till 9.000 kronor per månad utöver Försäkringskassans ersättning.

Vill du veta mer om vad som gäller för försäkringen och vilka undantag som finns? Eller vill du teckna gravidförsäkringen direkt?   

Läs mer och skaffa ICAs gravidförsäkring

 

Tips!

När ni kommer hem från BB rekommenderar vi att ni så snart som möjligt skaffar en barnförsäkring för att ge barnet ett komplett försäkringsskydd. ICAs barnförsäkring får toppbetyg i en oberoende jämförelse hos Konsumenternas Försäkringsbyrå. 

Artikeln publicerad 2018-08-23

Fler nyheter


blomma
Familj 2022-12-13

Livförsäkring eller bolåneskydd - vad är skillnaden?

Ibland tar livet nya, oplanerade vägar framåt. En försäkring kanske inte kan ändra på din livssituation, men den kanske kan underlätta den. Både livförsäkring och bolåneskydd är till för att hjälpa dig eller dina närstående ekonomiskt när det som mest behövs. Det kan handla om andra förutsättningar i vardagen som gör att ekonomin påverkas, som dödsfall, sjukdom, skada eller annat. Vi reder ut skillnaden mellan livförsäkring och bolåneskydd, och i vilka situationer försäkringarna är bra att ha.

› Så skiljer sig försäkringarna
barn som cyklar
Familj 2022-04-14

Lära barn cykla – så gör du

Nu tittar solen fram och gruset på gatorna sopas bort. Är det kanske dags att plocka fram cykeln? Att cykla är en viktig färdighet och ett stort steg för den som ska lära sig. Att se glädjen i sina barns ögon när de har lärt sig cykla är en målbild för många. Men hur lär man någon hur man gör egentligen? Här kommer några tips för dig som vill lära ditt barn cykla. 

› Läs mer om hur du lär ditt barn cykla
Artikelbild
Familj 2022-01-21

Varför ska man ha en livförsäkring?

Nu kan du skaffa en livförsäkring hos oss. Men när kan man egentligen behöva en livförsäkring? Med hjälp av vår produktansvarige Per Täckenström, reder vi ut när och varför det kan vara läge att skaffa en livförsäkring.

› Läs om när man kan behöva en livförsäkring
Milla Leskinen, chefspsykolog på BlueCall.
Familj 2021-10-15

Samtalsterapeut online via BlueCall – så kan du få hjälp

Om du har en försäkring hos oss har du möjlighet att få samtalsstöd via BlueCall – en app för digitala stödsamtal. Vi pratade med Milla Leskinen, chefspsykolog på BlueCall, om vad du som kund hos oss kan få hjälp med.

› Så fungerar samtalsstöd hos BlueCall
Baby som håller i en vuxens finger - om ICA Försäkrings barnförsäkring
Familj 2020-12-10

5 vanliga frågor om att försäkra barn

Hur stor skillnad är det på olika barnförsäkringar? Och går det att byta barnförsäkring till ett annat bolag? Per Täckenström på ICA Försäkring ger svar på några vanliga frågor om att försäkra barn.

› Varför behöver man barnförsäkring?
Läkare och patient
Familj 2020-12-03

Vad är ekonomisk invaliditet?

Skulle du bli skadad eller sjuk så att du inte längre kan jobba fullt ut kan det få stor inverkan på din ekonomi, både under ditt arbetsliv och efter. Med rätt försäkring kan du få ersättning för ekonomisk invaliditet.

› Om skador och ersättningar
Babyhand i vuxen hand
Familj 2020-02-10

Skaffa barn – vilka försäkringar behövs?

Försäkringar innebär ekonomisk trygghet om något skulle hända. När ni bildar familj kan den tryggheten kännas viktigare än tidigare. Här listar vi de viktigaste försäkringarna för den blivande barnfamiljen.

› Från gravidförsäkring till låneskydd
Magnus Hjelmér, vardagsekonom på ICA Banken
Familj 2019-10-04

5 försäkringar du inte ska vara utan

Vilka försäkringar behöver man för att ha ett bra skydd när något händer som slår hårt mot ekonomin, till exempel arbetslöshet eller långtidssjukskrivning? Här svarar Magnus Hjelmér, vardagsekonom på ICA Banken, på vilket grundskydd som är bra att ha.

› Dessa är de viktigaste försäkringarna
Person med jordglob under armen
Familj 2019-08-12

Tips till dig som vill studera utomlands

Att studera utomlands ger dig eller ditt vuxna barn en fantastisk möjlighet att lära känna en annan kultur, träna språk och knyta värdefulla kontakter. Men det är ofta mer jobb än man kan tro att ordna utlandsstudier. Vi ger dig bra tips för att komma igång.

› Så kommer du igång
Barn med flytväst på bräda
Familj 2019-06-12

Guide – välj rätt flytväst till barnen

Den bästa flytvästen för barn behöver inte vara den dyraste. Här får du veta vad du ska tänka på när du väljer flytväst till baby, småbarn och äldre barn.

› Livsviktiga råd
Små barn som leker på stranden
Familj 2019-05-22

Tips för dig som ska resa utomlands med barn

Här tipsar vi om hur du reser utomlands tryggt och säkert med barn. Du får veta vad du ska tänka på när du bokar resan, vilka vaccinationer och försäkringar som kan vara bra och hur du gör om barnet råkar ut för magsjuka eller behöver läkarvård.

› Läs våra tips inför utlandsresan med barnen
Barn på skateboard
Familj 2018-08-24

Så får du barnen att släppa skärmen och röra sig mer

Det finns många stillasittande aktiviteter som lockar i barnens vardag. Samtidigt visar all forskning att barnen mår bättre både fysiskt och psykiskt av att röra på sig. Så här får du små och stora barn att hitta rörelseglädjen.

› Tjata mindre – aktivera mera
Barn som hjälper till att laga mat
Familj 2018-08-01

Hur försäkrar man bonusfamiljen?

Hur gäller försäkringarna när barn bor växelvis hos sina föräldrar? Och täcker de hela familjen med både mina och sambons barn och husdjur? Här reder vi ut vad som gäller för hemförsäkring, olycksfallsförsäkring och husdjursförsäkring när du har bonusfamilj eller bor med barnen varannan vecka.

› Läs vad som gäller för olika försäkringar
Julklappar vid granen
Familj 2017-12-05

Årets julklappstips – rimmade och klara!

För dig som känner att en elcykel inte är årets julklapp för dina nära och kära – eller för din ekonomi – kommer här några andra, bra tips. För att spara tid åt dig i julruschen bjuder vi dessutom på rimförslag.

› Fem säkra presenttips