Skaffa barn – vilka försäkringar behövs?

Babyhand i vuxen hand
Babyhand i vuxen hand En barnförsäkring gäller bara för sådant som hänt under tiden barnet varit försäkrat. Därför är det bra att skaffa försäkringen så tidigt som möjligt.

ICAs gravidförsäkring

Med Gravid Fri får du ett kostnadsfritt skydd för den gravida, bebisen och partnern från gravidvecka 22.

› Läs mer om vår gravidförsäkring

Så mycket kostar bebisen första året

Enligt Konsumentverket kostar babyn 42.000 kronor innan den ens lärt sig gå. ICA Banken listar vad pengarna går till.

› Så minskar du kostnaderna

Vad bör jag äta under graviditeten?

Måste jag lägga sushin och osten åt sidan när jag är gravid?

› Läs om mat och graviditet på ica.se

Försäkringar innebär ekonomisk trygghet om något skulle hända. När ni bildar familj kan den tryggheten kännas viktigare än tidigare. Här listar vi de viktigaste försäkringarna för den blivande barnfamiljen.

Hemförsäkring

I en hemförsäkring ingår inte bara skydd för ditt hem och dina saker, utan också för människorna som bor där. Tänk därför på att meddela försäkringsbolaget när du fått barn, så att den nya familjemedlemmen skrivs in som medförsäkrad. Se också över om familjen behöver komplettera med olycksfallstillägg eller liknande.

Gravidförsäkring

Hos ICA kan du utan kostnad teckna en gravidförsäkring som innehåller skydd för bebisen, den gravida och partnern. Till ett fast pris kan du också välja Gravid Plus, med ett utökat och omfattande skydd. Försäkringen gäller tidigast från graviditetsvecka 22, men du kan teckna den när som helst under graviditeten. Läs mer om ICAs gravidförsäkring.

Barnförsäkring

ICAs barnförsäkring får toppbetyg i en oberoende jämförelse gjord av Konsumenternas Försäkringsbyrå. Den visar till exempel att vår försäkring ger ett extra bra skydd vid svår sjukdom. Det beror på att vi vet att barn oftare får bestående skador och handikapp av sjukdomar än av olycksfallsskador. Skulle något sådant hända är det ovärderligt med en försäkring som ger barnet en ekonomisk grundplåt inför vuxenlivet. Vi rekommenderar att du ordnar en barnförsäkring så tidigt som möjligt, helst direkt efter hemkomsten från BB. Detta eftersom försäkringen bara gäller för sådant som hänt under tiden du varit försäkrad.

Låneskydd eller inkomstförsäkring

Som regel finns låneskydd i två försäkringsnivåer. Till ett lägre pris kan du köpa en livförsäkring på samma summa som hela, eller en del av, ditt lån. Skulle du gå bort löser försäkringen motsvarande del av lånet. Väljer du den högre försäkringsnivån kan försäkringen också gå in och betala månadskostnaden för lånet vid längre arbetslöshet och sjukskrivning, så att familjen kan bo kvar även under en period av sämre ekonomi. Låneskyddet kan ofta köpas fristående, så jämför gärna priser mellan olika banker och försäkringsbolag. ICA erbjuder låneskydd för dig som har blancolån hos ICA Banken.

Genom att vara medlem i en a-kassa får du rätt till ersättning om du blir arbetslös. Arbetslöshetsersättningen är 80 procent av din månadslön upp till maximalt 25 025 kronor. Det ger en maxersättning på 20 000 kronor per månad före skatt. En inkomstförsäkring är ett tillägg till a-kassan som kan tecknas genom fackförbund eller privat genom vissa försäkringsbolag.

Lycka till önskar vi på ICA Försäkring!

ICAs gravidförsäkring

Med Gravid Fri får du ett kostnadsfritt skydd för den gravida, bebisen och partnern från gravidvecka 22.

› Läs mer om vår gravidförsäkring

Så mycket kostar bebisen första året

Enligt Konsumentverket kostar babyn 42.000 kronor innan den ens lärt sig gå. ICA Banken listar vad pengarna går till.

› Så minskar du kostnaderna

Vad bör jag äta under graviditeten?

Måste jag lägga sushin och osten åt sidan när jag är gravid?

› Läs om mat och graviditet på ica.se

Artikeln publicerad 2020-02-10

Fler nyheter


Baby som håller i en vuxens finger - om ICA Försäkrings barnförsäkring
Familj 2020-12-10

5 vanliga frågor om att försäkra barn

Hur stor skillnad är det på olika barnförsäkringar? Och går det att byta barnförsäkring till ett annat bolag? Per Täckenström på ICA Försäkring ger svar på några vanliga frågor om att försäkra barn.

› Varför behöver man barnförsäkring?
Läkare och patient
Familj 2020-12-03

Vad är ekonomisk invaliditet?

Skulle du bli skadad eller sjuk så att du inte längre kan jobba fullt ut kan det få stor inverkan på din ekonomi, både under ditt arbetsliv och efter. Med rätt försäkring kan du få ersättning för ekonomisk invaliditet.

› Om skador och ersättningar
Magnus Hjelmér, vardagsekonom på ICA Banken
Familj 2019-10-04

5 försäkringar du inte ska vara utan

Vilka försäkringar behöver man för att ha ett bra skydd när något händer som slår hårt mot ekonomin, till exempel arbetslöshet eller långtidssjukskrivning? Här svarar Magnus Hjelmér, vardagsekonom på ICA Banken, på vilket grundskydd som är bra att ha.

› Dessa är de viktigaste försäkringarna
Person med jordglob under armen
Familj 2019-08-12

Tips till dig som vill studera utomlands

Att studera utomlands ger dig eller ditt vuxna barn en fantastisk möjlighet att lära känna en annan kultur, träna språk och knyta värdefulla kontakter. Men det är ofta mer jobb än man kan tro att ordna utlandsstudier. Vi ger dig bra tips för att komma igång.

› Så kommer du igång
Barn med flytväst på bräda
Familj 2019-06-12

Guide – välj rätt flytväst till barnen

Den bästa flytvästen för barn behöver inte vara den dyraste. Här får du veta vad du ska tänka på när du väljer flytväst till baby, småbarn och äldre barn.

› Livsviktiga råd
Små barn som leker på stranden
Familj 2019-05-22

Resa med barn på semestern

Här tipsar vi om hur du reser tryggt och säkert med barn. Du får veta vad du ska tänka på när du bokar resan, vad som gäller för vaccinationer och försäkringar samt hur du gör om barnet råkar ut för magsjuka eller behöver läkarvård.

› Smarta och säkra tips
Barn på skateboard
Familj 2018-08-24

Så får du barnen att släppa skärmen och röra sig mer

Det finns många stillasittande aktiviteter som lockar i barnens vardag. Samtidigt visar all forskning att barnen mår bättre både fysiskt och psykiskt av att röra på sig. Så här får du små och stora barn att hitta rörelseglädjen.

› Tjata mindre – aktivera mera
Gravidförsäkring box ICA Försäkring
Familj 2018-08-23

Gravidförsäkringen som skyddar både föräldrarna och bebisen

Det senaste tillskottet i ICAs försäkringsfamilj är vår gravidförsäkring. Den ger ett bra skydd för den gravida, bebisen och partnern från tidigast gravidvecka 22 och fram tills bebisen fyller sex månader.

› Så fungerar den
Barn som hjälper till att laga mat
Familj 2018-08-01

Hur försäkrar man bonusfamiljen?

Hur gäller försäkringarna när barn bor växelvis hos sina föräldrar? Och täcker de hela familjen med både mina och sambons barn och husdjur? Här reder vi ut vad som gäller för hemförsäkring, olycksfallsförsäkring och husdjursförsäkring när du har bonusfamilj eller bor med barnen varannan vecka.

› Läs vad som gäller för olika försäkringar
Julklappar vid granen
Familj 2017-12-05

Årets julklappstips – rimmade och klara!

För dig som känner att en elcykel inte är årets julklapp för dina nära och kära – eller för din ekonomi – kommer här några andra, bra tips. För att spara tid åt dig i julruschen bjuder vi dessutom på rimförslag.

› Fem säkra presenttips