Samtalsterapeut online via BlueCall – så kan du få hjälp

Milla Leskinen, chefspsykolog på BlueCall.
Milla Leskinen, chefspsykolog på BlueCall. Milla Leskinen, chefspsykolog på BlueCall.

Om du har en försäkring hos oss har du möjlighet att få samtalsstöd via BlueCall – en app för digitala stödsamtal. Vi pratade med Milla Leskinen, chefspsykolog på BlueCall, om vad du som kund hos oss kan få hjälp med.

Stödsamtal – digitalt alla dagar i veckan

BlueCall är en tjänst som erbjuder digitala stödsamtal med en samtalsterapeut, helt anonymt, via chatt eller röstsamtal. Tjänsten har öppet alla dagar i veckan, klockan 7–23.

Om du har en försäkring hos oss har du tillgång till tre stödsamtal via BlueCall per år. Dessutom får du tillgång till en digital verktygslåda i form av kurser och artiklar, framtagna för att du ska kunna hjälpa dig själv till en bättre psykisk hälsa.

– Vårt mål är att skapa en positiv förändring för människor och öka deras kunskap kring sin psykiska hälsa, säger Milla Leskinen, chefspsykolog på BlueCall.

Vänta inte – ta hjälp så tidigt som möjligt

Samtalen behöver inte vara kopplade till försäkringsskadan, även om det många gånger kan finnas ett sådant behov.

– När det händer saker i livet som skapar stress och ovisshet, ökar risken att vi utvecklar stress och psykisk ohälsa. Det bästa är om du kan ligga steget före, och ta hjälp så tidigt som möjligt. Vi kan hjälpa dig förhindra att ett litet problem växer och blir svårt att hantera, fortsätter Milla.

Ett exempel:
Anders har varit med om en trafikolycka där han skadade ryggen, och är nu sjukskriven i tre månader. Han sover sämre än vanligt på grund av smärtan, och kan inte träna innebandy med kompisarna som han brukar. Dessutom har husläkaren inte skickat in intyget i tid, så sjukersättningen dröjer.

Dålig sömn, mindre träning, mindre socialt umgänge och dessutom ekonomisk oro är saker du kan få hjälp med – innan de försämrar din psykiska hälsa.

– Vänta inte med att söka stöd tills problem har uppstått, utan hör av dig direkt när något i livet börjar skava, om du behöver tips och råd kring din situation eller bara behöver hjälp att bolla det som hänt med en utomstående, understryker Milla.

Samtalsterapeuterna hos BlueCall

Hos BlueCall får du prata med professionella samtalsterapeuter, som är utbildade inom psykoterapi och motiverande samtal. Visar det sig att du har symptom på allvarligare tillstånd som utmattning eller depression, kan de guida dig vidare för att du ska få rätt vård och behandling.

Ett samarbete kring gemensamma mål

I ICA Försäkring ser BlueCall en samarbetspartner som också vill verka för ökad psykisk hälsa i samhället.

– Vi ser samarbetet som en stor möjlighet för oss att komma närmare vår vision om minskad psykisk ohälsa i samhället. ICA Försäkring tänker i samma banor som vi, och vill tillgängliggöra verktyg för sina kunder för att ta hand om sin psykiska hälsa, säger Milla.

Så får du tillgång till tjänsten

För att använda dig av BlueCalls samtalsstöd loggar du in på Mina sidor och går till din försäkring. Där väljer du "Samtalsstöd via BlueCall". Du använder en länk som du får från oss och kan börja chatta med en matchningsagent hos BlueCall direkt. Matchningsagenten fångar upp dina önskemål och matchar dig med en terapeut som du bokar in dina samtal med.

Du har tillgång till tre samtal per kalenderår. Räcker inte det kan du i samråd med din matchningsagent på BlueCall begära ytterligare tre samtal.

Artikeln publicerad 2021-10-15

Fler nyheter


blomma
Familj 2022-12-13

Livförsäkring eller bolåneskydd - vad är skillnaden?

Ibland tar livet nya, oplanerade vägar framåt. En försäkring kanske inte kan ändra på din livssituation, men den kanske kan underlätta den. Både livförsäkring och bolåneskydd är till för att hjälpa dig eller dina närstående ekonomiskt när det som mest behövs. Det kan handla om andra förutsättningar i vardagen som gör att ekonomin påverkas, som dödsfall, sjukdom, skada eller annat. Vi reder ut skillnaden mellan livförsäkring och bolåneskydd, och i vilka situationer försäkringarna är bra att ha.

› Så skiljer sig försäkringarna
barn som cyklar
Familj 2022-04-14

Lära barn cykla – så gör du

Nu tittar solen fram och gruset på gatorna sopas bort. Är det kanske dags att plocka fram cykeln? Att cykla är en viktig färdighet och ett stort steg för den som ska lära sig. Att se glädjen i sina barns ögon när de har lärt sig cykla är en målbild för många. Men hur lär man någon hur man gör egentligen? Här kommer några tips för dig som vill lära ditt barn cykla. 

› Läs mer om hur du lär ditt barn cykla
Artikelbild
Familj 2022-01-21

Varför ska man ha en livförsäkring?

Nu kan du skaffa en livförsäkring hos oss. Men när kan man egentligen behöva en livförsäkring? Med hjälp av vår produktansvarige Per Täckenström, reder vi ut när och varför det kan vara läge att skaffa en livförsäkring.

› Läs om när man kan behöva en livförsäkring
Baby som håller i en vuxens finger - om ICA Försäkrings barnförsäkring
Familj 2020-12-10

5 vanliga frågor om att försäkra barn

Hur stor skillnad är det på olika barnförsäkringar? Och går det att byta barnförsäkring till ett annat bolag? Per Täckenström på ICA Försäkring ger svar på några vanliga frågor om att försäkra barn.

› Varför behöver man barnförsäkring?
Läkare och patient
Familj 2020-12-03

Vad är ekonomisk invaliditet?

Skulle du bli skadad eller sjuk så att du inte längre kan jobba fullt ut kan det få stor inverkan på din ekonomi, både under ditt arbetsliv och efter. Med rätt försäkring kan du få ersättning för ekonomisk invaliditet.

› Om skador och ersättningar
Babyhand i vuxen hand
Familj 2020-02-10

Skaffa barn – vilka försäkringar behövs?

Försäkringar innebär ekonomisk trygghet om något skulle hända. När ni bildar familj kan den tryggheten kännas viktigare än tidigare. Här listar vi de viktigaste försäkringarna för den blivande barnfamiljen.

› Från gravidförsäkring till låneskydd
Magnus Hjelmér, vardagsekonom på ICA Banken
Familj 2019-10-04

5 försäkringar du inte ska vara utan

Vilka försäkringar behöver man för att ha ett bra skydd när något händer som slår hårt mot ekonomin, till exempel arbetslöshet eller långtidssjukskrivning? Här svarar Magnus Hjelmér, vardagsekonom på ICA Banken, på vilket grundskydd som är bra att ha.

› Dessa är de viktigaste försäkringarna
Person med jordglob under armen
Familj 2019-08-12

Tips till dig som vill studera utomlands

Att studera utomlands ger dig eller ditt vuxna barn en fantastisk möjlighet att lära känna en annan kultur, träna språk och knyta värdefulla kontakter. Men det är ofta mer jobb än man kan tro att ordna utlandsstudier. Vi ger dig bra tips för att komma igång.

› Så kommer du igång
Barn med flytväst på bräda
Familj 2019-06-12

Guide – välj rätt flytväst till barnen

Den bästa flytvästen för barn behöver inte vara den dyraste. Här får du veta vad du ska tänka på när du väljer flytväst till baby, småbarn och äldre barn.

› Livsviktiga råd
Små barn som leker på stranden
Familj 2019-05-22

Tips för dig som ska resa utomlands med barn

Här tipsar vi om hur du reser utomlands tryggt och säkert med barn. Du får veta vad du ska tänka på när du bokar resan, vilka vaccinationer och försäkringar som kan vara bra och hur du gör om barnet råkar ut för magsjuka eller behöver läkarvård.

› Läs våra tips inför utlandsresan med barnen
Barn på skateboard
Familj 2018-08-24

Så får du barnen att släppa skärmen och röra sig mer

Det finns många stillasittande aktiviteter som lockar i barnens vardag. Samtidigt visar all forskning att barnen mår bättre både fysiskt och psykiskt av att röra på sig. Så här får du små och stora barn att hitta rörelseglädjen.

› Tjata mindre – aktivera mera
Gravidförsäkring box ICA Försäkring
Familj 2018-08-23

Gravidförsäkringen som skyddar både föräldrarna och bebisen

Det senaste tillskottet i ICAs försäkringsfamilj är vår gravidförsäkring. Den ger ett bra skydd för den gravida, bebisen och partnern från tidigast gravidvecka 22 och fram tills bebisen fyller sex månader.

› Så fungerar den
Barn som hjälper till att laga mat
Familj 2018-08-01

Hur försäkrar man bonusfamiljen?

Hur gäller försäkringarna när barn bor växelvis hos sina föräldrar? Och täcker de hela familjen med både mina och sambons barn och husdjur? Här reder vi ut vad som gäller för hemförsäkring, olycksfallsförsäkring och husdjursförsäkring när du har bonusfamilj eller bor med barnen varannan vecka.

› Läs vad som gäller för olika försäkringar
Julklappar vid granen
Familj 2017-12-05

Årets julklappstips – rimmade och klara!

För dig som känner att en elcykel inte är årets julklapp för dina nära och kära – eller för din ekonomi – kommer här några andra, bra tips. För att spara tid åt dig i julruschen bjuder vi dessutom på rimförslag.

› Fem säkra presenttips