Hem­försäkring för alla typer av boenden

Topprankad hos Konsumenternas Försäkringsbyrå
Extra bra reseskydd i 60 dagar
Drulle ingår alltid!

Vad är en hemförsäkring? 

En hemförsäkring är en av de viktigaste försäkringarna du kan ha. Den kan ge ersättning om ditt hem eller dina saker blir skadade eller om du eller någon annan i ditt hushåll skulle råka illa ut på resan. Du kan anpassa din hemförsäkring efter såväl vilken typ av boende du har som vilken period i livet du befinner dig i, exempelvis om du studerar. 

Vad ingår i en hemförsäkring?

Förutom skydd för ditt hem och dina saker ingår ofta reseskydd, rättsskydd, ansvarsskydd och överfallsskydd i en hemförsäkring. Det innebär att du kan få ersättning för alltifrån inbrott och brand till om din tvättmaskin skulle gå sönder eller någon kräver dig på skadestånd. 

Med ICAs hemförsäkringar får du ett omfattande skydd till ett schysst pris. Teckna hemförsäkring hyresrättbostadsrättsförsäkringvillaförsäkring, försäkring för fritidshus eller hemförsäkring student. Drulleförsäkring och ett bra reseskydd ingår utan extra kostnad. Du kan också få upp till 5 000 kronor i presentkort på ICA om din kyl eller frys går sönder. Läs mer om vad som ingår i de olika hemförsäkringarna nedan. 

Du som är stammis på ICA får bonuspoäng på hela försäkringskostnaden när du har någon av våra försäkringar. Har du fler försäkringar hos oss kan du dessutom få upp till 500 kronor i extra bonus utbetald i januari varje år. Läs mer om hur det funkar.

Måste man ha en hemförsäkring? 

Det finns ingen lag som säger att alla i Sverige måste ha en hemförsäkring. Däremot kan det vara så att din hyresvärd, bostadsrättsförening eller bank kräver att du har det för att du ska få hyra eller köpa en bostad. Oavsett hur din boendesituation ser ut rekommenderar vi starkt att ha en boendeförsäkring eftersom den skyddar så mycket mer än din bostad. 

Hemförsäkring bostadsrätt

- För dig som har en bostadsrätt

Hemförsäkring hyresrätt

- För dig som bor i en hyresrätt

Villaförsäkring

- För dig med villa eller annat slags hus

 

Fritidshus­­försäkring

- För sommarstugan, fritidshuset eller torpet

Studenthem­försäkring

- Extra förmånligt pris på hemförsäkring för dig som studerar

Bolåneskydd

- Kan hjälpa dig med boendekostnaden om du blir sjuk eller arbetslös

ICAs hemförsäkring får bra betyg

I Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelse får ICAs Hemförsäkring Plus högt betyg, särskilt reseskyddet och delarna inbrott, stöld, brand- och vattenskada. I Göteborgs Postens undersökning fick olika försäkringsbolag räkna på pris för en hemförsäkring med reseskydd, allriskförsäkring och lösöresbelopp på en miljon kronor. Den billigaste hemförsäkringen för GP:s tvårumslägenhet i Göteborg blev ICA Försäkrings Hemförsäkring Plus.

Pluspaketet – en ännu tryggare hemförsäkring

Med vårt pluspaket får du tilläggen Hem Plus och Rese Plus. Pluspaketet kan köpas till alla ICAs hemförsäkringar.

Hem Plus fördubblar maxersättningen till 200 000 kr för de saker du har med dig utanför din bostad, till exempel när familjen är på resa eller i sommarstugan. Dessutom sänks självrisken med 1 200 kronor vid brand eller inbrott hemma. Det ingår också ett elektronikskydd som minskar självrisken och åldersavdraget för din fasta elektronik, som exempelvis tvättmaskin eller tv.

Rese Plus innehåller avbeställningsskydd och kan ge ersättningsresa om du eller en medförsäkrad till exempel råkar ut för en skada eller akut sjukdom. Du kan också få ersättning om du behöver ligga på sjukhus eller om hemresan blir försenad. Med Rese Plus slipper du alla självrisker inom reseskyddet.

Självrisk

Självrisk är den kostnad du själv måste betala när du ska nyttja din försäkring vid exempelvis en skada. Hur hög självrisken är beror på vilken typ av försäkring det gäller, och även vilken typ av skada du råkat ut för. Grundsjälvrisken för ICAs hemförsäkringar är 1 500 kronor. 

Läs mer:

Har du vuxit ur din hemförsäkring? 

Inneboende och hemförsäkring – vad gäller?

Vad täcker en drulleförsäkring?

Så byter du hemförsäkring