Barnförsäkring

 Sveriges bästa barnförsäkring på marknaden
 ICA-bonus på hela försäkringskostnaden
 Gör hälsodeklarationen enkelt online

Sveriges bästa barnförsäkring på marknaden

Bara det bästa är gott nog åt ditt barn.Vi erbjuder Sveriges bästa barnförsäkring som går att köpa på marknaden. Bland annat för att vi erbjuder en av de högsta ersättningarna om ditt barn skulle råka ut för något. Vi vet nämligen hur avgörande det kan vara.

Tänk på att barnet ska vara utskrivet från BB.
*Försäkringsbeloppet påverkar vilken ersättning barnet får vid invaliditet och vissa diagnoser
Välj försäkringsbelopp*

Varför ska man ha barnförsäkring? 

Att vara förälder kan kännas oroligt många gånger. En barnförsäkring kanske inte minskar oron, men kan göra enorm skillnad om något faktiskt skulle hända.

En barnförsäkring kan ge ersättning och hjälp vid sjukdom och olycksfall, till exempel om barnet behöver vårdas på sjukhus eller hemma. Ni kan också få hjälp med rehabilitering och hjälpmedel, och invaliditetsersättning om barnet skulle få en bestående nedsättning. Kristerapi, både för barnet och övriga familjen, ingår också.

Barnförsäkring ålder – när kan man teckna? 

Vi rekommenderar att du tecknar en barnförsäkring så tidigt som möjligt, helst direkt efter hemkomsten från BB. På det sättet får barnet ett bra skydd vid många av de sjukdomar och skador som det kan råka ut för under hela uppväxten.

Du kan förstås teckna barnförsäkring till ett äldre barn också, faktiskt hela vägen upp till 18-års dagen. Barnförsäkringen gäller sedan fram till barnet fyllet 25 år.

Barnförsäkring innan födsel 

För att en barnförsäkring ska gälla behöver det försäkrade barnet vara fött. En gravidförsäkring däremot gäller för både barnet och den gravida, innan födseln och under förlossningen. 

Sveriges bästa barnförsäkring på marknaden 

Enligt Konsumenternas Försäkringsbyrås oberoende jämförelse har vi Sveriges bästa barnförsäkring som går att köpa på marknaden. En av anledningarna till det är att vi är extra måna om att du ska ha ett bra skydd vid svår sjukdom, och har en av de högsta ersättningarna vid sjukhusvistelse. Läs hela jämförelsen på konsumenternas.se.

Vad skiljer sig mellan olika barnförsäkringar?

Vad som ersätts skiljer i princip inte mellan olika barnförsäkringar. Däremot kan det vara en enorm skillnad på hur stor ersättningen är. Skälet till att ICAs barnförsäkring får så hög placering i jämförelsen på konsumenternas.se är att vi ger mer än dubbelt så mycket i ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet jämfört med många andra stora, etablerade bolag. Vi vet hur avgörande de delarna kan vara för barnet och familjen.

Diagnosersättning

I vår barnförsäkring ingår en diagnosersättning. Det betyder att ni kan få en engångsersättning som motsvarar 10 procent av försäkringsbeloppet om barnet drabbas av en allvarlig sjukdom. Exempel på sjukdomar och tillstånd som diagnosersättningen täcker är MS, barnreumatism och allvarlig brännskada. Se hela listan och förutsättningarna i de fullständiga villkoren.

Gäller barnförsäkring vid autism och ADHD?

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som exempelvis ADHD och autism, har begränsat skydd i vår barnförsäkring. Samma sak gäller psykisk sjukdom och beteendestörningar.

Dessa diagnoser kan däremot täckas in av den diagnosersättning som ingår i försäkringen, om de till exempel leder till att ni får omvårdnadsbidrag via Försäkringskassan.

Byta barnförsäkring, hur funkar det?

Rent tekniskt går det bra att byta barnförsäkring. Se bara till att du får en motsvarande försäkring godkänd i det nya bolaget, så att du inte får sämre villkor. Skulle ni upptäcka en sjukdom kan det ibland bli lite bökigt att reda ut vilket bolag som ska betala, eftersom det beror på när de allra första symtomen visade sig. Om ditt barn har en sjukdomshistoria kan det vara bra att tänka till en extra gång innan du byter.

Barnförsäkring – pris

Vilket pris du betalar för din barnförsäkring beror på hur högt försäkringsbelopp du vill ha, vilket i sin tur styr hur stor ersättningen kan bli om det händer något. Hos oss kan du välja mellan fyra olika försäkringsbelopp, från 700 000 kronor till 2 500 000 kronor.

Du ser dina prisalternativ genom att först ange barnets ålder, högre upp på sidan.

Barnförsäkring med extra bonus på ICA

Vi vill belöna dig som är en trogen ICA-kund! Du som är stammis på ICA får förutom stammispoäng på hela försäkringskostnaden även en extra bonusutbetalning i januari varje år på upp till 500 kronor om du har tre eller fler försäkringar hos oss. Läs mer om hur samlingsbonus och bonus på ICA Försäkring funkar.

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För barnförsäkring som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 30 dagar från det att försäkringen tecknats.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

Villkor och skadeanmälan

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Skadeanmälan

Till skadehanteringen

Bra att veta

Rätten att ansöka om barnförsäkring

Jämför dina försäkringar med våra

Få koll på dina försäkringar och jämför pris och villkor med våra.

Kostnadsfria stödsamtal via BlueCall

Du som har någon av våra försäkringar har tillgång till kostnadsfria stödsamtal via BlueCall. Genom appen kan du chatta eller ringa och prata med terapeut för att öka välmåendet och förebygga psykisk ohälsa.

› Mer om samtalsstödet

Bonus på ICA Försäkring

Nu lanserar vi samlingsbonus!

Du som har flera försäkringar får en extra bonusutbetalning i januari varje år, på upp till 500 kr. Härligt va?

› Läs mer om hur det funkar