På icaforsakring.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-05-27

Om det börjar brinna

Om det börjar brinna
Om det börjar brinna

Har du otur och det ändå börjar brinna, trots att du vidtagit alla åtgärder du kan för att förhindra en eld så kan du oftast släcka mindre bränder själv.

Hur du ska släcka branden beror på vad som brinner. Du ska alltid ha både en brandsläckare och en brandfilt nära till hands.

Med en brandfilt kan du släcka mindre bränder och den fungerar också bra på plana ytor som spisen. Kväv elden bestämt med brandfilten, tryck med händerna ovanpå filten. Har du ingen brandfilt kan du ta en vanlig filt så länge som det inte är fleecematerial (det är brandfarligt). Om det brinner i dina eller någon annans kläder, lägg dig eller hen ner och kväv branden mot marken ansiktet ska skyddas med händerna.

En brandsläckare går bara att använda en gång, är den använd lämnar du in den för påfyllning direkt.

Källa: dinsakerhet.se

 

Fler nyheter


Grilla säkrare i naturen
Grilla lugnt 2016-05-27

Grilla säkrare i naturen

Sommarkvällar inbjuder såklart till grillning, oavsett väder, men det förutsätter också ansvar. Kolla så att det inte råder eldningsförbud, det innebär att all öppen eld är förbjuden.

› Läs mer om hur du grillar i det fria
Grilla säkrare med en gasolgrill
Grilla lugnt 2016-05-27

Grilla säkrare med gasolgrill

Det finns mycket att tänka på när du ska använda din gasolgrill i sommar. Självklart ska grillen placeras fritt, utan något som kan fatta eld i närheten.

› Mer om gasolgrill får du här
Barnvakta din grill
Grilla lugnt 2016-05-27

Barnvakta din grill

När sommaren och grillfester med nära och kära, stora och små, kommer, är det alltid bra att vara förberedd. Här kommer lite curlingtips till dig. Saker som är bra att tänka på.

› Läs mer om hur du grillar säkrare