På icaforsakring.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2018-02-05

Har du vuxit ur din hemförsäkring?

barn leker med dockhus
barn leker med dockhus
Hemförsäkring

Bo tryggare med ICAs hemförsäkring

Med ICA Försäkrings hemförsäkring har du ett bra skydd om olyckan skulle vara framme. Vi har flera olika typer av hemförsäkringar: hyresrätt och bostadsrätt, hus och villa, fritidshus samt student.

› Mer om våra hem- och husförsäkringar

ICA Försäkrings reseskydd topprankat i jämförelse

Tummen uppI Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelse av reseskyddet i hemförsäkringen ligger ICA Försäkring Plus på delad förstaplats. 

› Läs mer

Reser du mer än tidigare? Har du fått barn, byggt om eller flyttat? Anledningarna till att se över sin hem- eller husförsäkring kan vara många och det är extra viktigt när du befinner dig i en ny livssituation. Här är några bra tips och råd.

Även om vi på ICA Försäkring tänker mycket på trygghet och försäkringsskydd har vi förståelse för att det inte alltid är det första du tänker på. När saker och ting förändras i livet kan det ändå vara bra att se över din hemförsäkring. Behöver den uppdateras för att ge rätt skydd, eller vill du se dig om efter en bättre boendeförsäkring än den du har nu? Här är några bra tips och råd om vad du behöver tänka på.

Några tillfällen då du behöver kontakta försäkringsbolaget:

 • Fler i hushållet. Har du fått barn eller flyttat ihop med någon är det viktigt att se till att alla personer i hushållet finns med i försäkringen. Det här är tyvärr något många glömmer bort, vilket kan ställa till problem om något skulle hända.
 • Du flyttar. Flytta med din försäkring så att den gäller för den nya adressen där du är skriven.
 • Barnen flyttar ut. Det betyder färre personer i hushållet, vilket oftast ger en lägre kostnad. Ändra i din försäkring, men påminn också ditt utflyttade barn om att skaffa en egen hemförsäkring. Det finns till exempel extra förmånliga hemförsäkringar för studenter.
 • Tillbyggnad. Du har väl kommit ihåg lägga till din nya carport eller bastun som du byggde under sommaren, så att de omfattas av din försäkring?
 • Renovering och ombyggnad. Har du inrett vinden eller byggt ett till duschrum i källaren? Då behöver du se till att försäkringsbolaget får information om det.

När kan du byta och ändra?

Om ditt hem eller din familj förändras kan du när som helt ändra i din hem- och husförsäkring. Skulle du vilja byta försäkringsbolag kan du däremot bara göra det när det är dags för årsförnyelse.

Tänk på detta när du jämför och byter:

 • Jämför inte äpplen och päron. Tyvärr är inte alla försäkringar likadana, så det kan ibland vara svårt att jämföra vad man får, till exempel allrisk och bortaskydd. På Konsumenternas Försäkringsbyrå finns oberoende jämförelser av olika delar i hemförsäkringen.
 • Kolla vad som ingår – och inte. Vilket försäkringsskydd är viktigt för dig och vad förväntar du dig av din försäkring? Läs på så att du vet vad som gäller för den försäkring och nivå du väljer, så slipper du besviken när något händer och det är dags att utnyttja den.
 • Reseskydd. Har din hemförsäkring ett bra reseskydd behöver du oftast inte köpa till extra försäkringar för din resa, vilket kan löna sig i längden om du och din familj reser regelbundet.
 • Undvik glapp. När du byter, se till att matcha datumen så att din gamla och nya försäkring hänger ihop. Ett glapp på någon vecka kan ibland innebära problem i efterhand, och då framför allt när det gäller rättskyddet som ingår i hemförsäkringen.

Vill du byta till oss?

Här är några bra saker med ICAs hem- och husförsäkringar:

 • Allrisk ingår alltid. Du riskerar inte att stå utan drulleskydd.
 • Bästa reseskyddet. Det finns inget svenskt försäkringsbolag som har ett bättre reseskydd än vi, enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå.
 • Extra skydd för matvarorna. Om kylen eller frysen går sönder kan du få presentkort på ICA som ersättning – upp till 5 000 kr.
 • ICA-bonus på försäkringskostnaden. Det ger mer pengar över till god mat.
Hemförsäkring

Bo tryggare med ICAs hemförsäkring

Med ICA Försäkrings hemförsäkring har du ett bra skydd om olyckan skulle vara framme. Vi har flera olika typer av hemförsäkringar: hyresrätt och bostadsrätt, hus och villa, fritidshus samt student.

› Mer om våra hem- och husförsäkringar

ICA Försäkrings reseskydd topprankat i jämförelse

Tummen uppI Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelse av reseskyddet i hemförsäkringen ligger ICA Försäkring Plus på delad förstaplats. 

› Läs mer

Fler nyheter


En inbrottstjuv med en kofot
Hus och hem 2017-12-18

Inbrott i villan – så minskar du risken

Att drabbas av inbrott är ofta en värre upplevelse än man kan föreställa sig. Förutom att du blir av med värdefulla saker, så är känslan av att någon okänd gått omkring och rotat bland dina tillhörigheter kanske det svåraste. Som grädde på moset kanske alla lådor och garderober är tömda och allt är en enda röra. Här är tips på hur du gör det svårt för tjuvarna.

› Så minskar du inbrottsrisken
Ytterdörr på glänt
Hus och hem 2017-10-11

Varför ska jag köpa en säkerhetsdörr?

Bor du i en lägenhet kan en säkerhetsdörr vara en riktigt bra och till och med livsviktig investering.  Det kan ge mindre risk för inbrott, tystare lägenhet och ge ett framför allt betydligt bättre brandskydd.

› Läs om vilka krav som gäller
Mysig brasa i kaminen
Hus och hem 2017-09-19

Elda rätt i din eldstad

När hösten börjar smyga sig på ser många av oss fram emot mysiga kvällar framför brasan, medan andra eldar för att få värme i huset. Tyvärr är det också många bränder som startar kring eldstäder, men det finns sätt att minska riskerna. Vi har samlat några tips och råd hur du eldar säkert och effektivt, men också med omtanke om miljön.

› Så undviker du brand i eldstaden
Kackerlacka i köket
Hus och hem 2017-09-19

Skadedjur i köket? Så här blir du av med dem

Plötsligt en dag upptäcker du att det flyttat in objudna gäster hemma i köket. Då gäller det att agera, annars kan de snabbt bli många fler. Här lär du dig känna igen fem vanliga skadedjur. Du får också veta vad du kan göra för att bli av med ohyran.

› Läs mer
Sjukvård på resan - hur gör man?
Hus och hem 2017-06-26

Sjukvård utomlands – hur gör man?

Många svenskar vet inte vem de ska kontakta när de behöver vård utomlands utan frågar sig runt. Det kan leda till att du inte får rätt hjälp. Det hela är egentligen väldigt enkelt.

› Så gör du om du skadar dig på utlandsresan
Åskskydda hemelektroniken
Hus och hem 2017-06-05

Åskvarning – så skyddar du hemelektroniken

Sommaren är högsäsong för åskväder. Åska och blixtnedslag står varje år för en mängd skador på hus och hemelektronik, ofta på grund av överspänning i elkablarna. Vill du slippa oroa dig? Här får du veta hur du åskskyddar ditt hem och dina elprylar.

› Läs frågor och svar om åskskydd
Om det börjar brinna
Hus och hem 2017-05-27

Om det börjar brinna

Har du otur och det ändå börjar brinna, trots att du vidtagit alla åtgärder du kan för att förhindra en eld så kan du oftast släcka mindre bränder själv.

› Läs mer om hur du gör om det börjar brinna
Barnsäkerhet
Hus och hem 2017-05-22

Hur barnsäkrar jag mitt hem?

Många barn skadar sig i hemmet varje år helt i onödan, olycksfall som ganska enkelt skulle kunna undvikas. Små olyckor kommer att hända oavsett hur väl förberedd man än är, det är så livet är med barn. Däremot gäller det att se till att inte de små olyckorna blir allvarliga.

› Så barnsäkrar du ditt hem
Spisen är det vanligaste stället där en brand uppstår hemma
Hus och hem 2016-12-12

Nu är eld uti var spis

Precis som en av refrängerna antyder i den traditionella Staffansvisan, så är det på spisen de flesta bränder startar i våra hem. Detta kan lätt undvikas genom att man inte lämnar spisen obevakad när man lagar mar eller installerar en spisvakt.

› Mer hur du undviker och släcker en spisbrand
Glöm inte att släcka ljusen
Hus och hem 2016-11-22

Tänk på brandsäkerheten i advent

I jultider plockar många fram sina adventsljusstakar som dekoreras fint med mossa och figurer. Mitt i allt detta adventsmys ser man tyvärr att bränder som orsakas av att man glömmer blåsa ut ljusen i framför allt adventsljusstakarna, ökar för varje advent.

› Säkra tips inför advent
Bra att veta inför stängningen av sommarstugan
Hus och hem 2016-10-06

Dags att stänga sommarstugan

Nu när hösten är på ingång och sveper in oss i en färgglad skrud av höstlöv är det dags att börja planera stängningen av sommarstugan inför vintern. Vi har samlat några tips för att den ska klara vintern på bästa möjliga sätt.

› Detta bör du göra när du stänger igen sommarstugan
Artikelbild
Hus och hem 2016-03-02

Har du en brandsläckare i köket?

Köket är den vanligaste startplatsen för bränder i hemmet och det är på spisen som branden oftast uppstår. Trots att 75 % känner till att de flesta bränderna startar i köket är det bara 15 % i Sverige som har en brandsläckare i köket.

› Läs våra tips för ett säkrare kök
Studenthemförsäkring
Hus och hem 2016-02-16

Därför ska du som student ha en hemförsäkring

Att stå utan en hemförsäkring när olyckan slår till kan leda till en ekonomisk katastrof. Du behöver inte äga massor av dyra prylar för att motivera kostnaden för en hemförsäkring.

› Mer om vikten av att ha en hemförsäkring