På icaforsakring.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-06-26

Sjukvård på resan - hur gör man?

Sjukvård på resan - hur gör man?
Sjukvård på resan - hur gör man? Sjukvård på resan - hur gör man?

Många svenskar vet inte vem de ska kontakta när de behöver vård utomlands utan frågar sig runt. Det kan leda till att du inte får rätt hjälp. Det hela är egentligen väldigt enkelt.

Har du din hemförsäkring hos oss på ICA Försäkring ska du kontakta SOS International så hjälper de dig att hitta rätt direkt.

SOS International

Ring +46 8 517 928 17
Öppet dygnet runt

Förutom att ringa SOS International är det några andra saker som är bra att tänka på. Till att börja med är det bra om du fyller i och skriver ut ett servicekort från vår hemsida och tar med dig på resan. Många vårdgivare vill se detta innan de hjälper dig för att se att du har en giltig försäkring.

Spara kvitton

En annan sak är att du alltid ska begära kvitto på utgifter du har i samband med att du söker vård för att få ersättning av oss i efterhand. I de allra flesta fall behöver du också få ett läkarintyg, se till att få ett sådant på engelska om det är möjligt.

Och helst av allt hoppas vi naturligtvis att du inte behöver använda den här informationen alls utan att du får en härlig resa utan tråkiga avbrott!

Trevlig sommar!

Fler nyheter


Mysig brasa i kaminen
Hus och hem 2017-09-19

Elda rätt i kamin och öppen spis

När hösten börjar smyga sig på ser många av oss fram emot mysiga kvällar framför brasan, medan andra eldar för att få värme i huset. Tyvärr är det också många bränder som startar kring eldstäder, men det finns sätt att minska riskerna. Vi har samlat några tips och råd hur du eldar säkert och effektivt, men också med omtanke om miljön.

› Så undviker du brand i eldstaden
Kackerlacka i köket
Hus och hem 2017-09-19

Hjälp, jag har skadedjur i köket!

Plötsligt en dag upptäcker du att det flyttat in objudna gäster hemma i köket. Då gäller det att agera, annars kan de snabbt bli många fler. Här lär du dig känna igen fem vanliga skadedjur. Du får också veta vad du kan göra för att bli av med dem.

› Läs mer
Vy över Barcelona
Hus och hem 2017-08-18

Terrordåd i Barcelona

Med anledning av händelserna i Barcelona vill vi ge information till dig som befinner dig i området eller planerar att resa dit.

› Läs mer
Person som håller i sin smartphone
Hus och hem 2017-08-17

Så skyddar du din mobiltelefon

Att skada eller tappa bort sin mobiltelefon är både tråkigt och dyrt, men det finns sätt att minska risken för att det händer. Här är några enkla saker att tänka på.

› Läs mer
Åskskydda hemelektroniken
Hus och hem 2017-06-05

Åskvarning – så skyddar du hemelektroniken

Sommaren är högsäsong för åskväder. Åska och blixtnedslag står varje år för en mängd skador på hus och hemelektronik, ofta på grund av överspänning i elkablarna. Vill du slippa oroa dig? Här får du veta hur du åskskyddar ditt hem och dina elprylar.

› Läs frågor och svar om åskskydd
Glöm inte att släcka ljusen
Hus och hem 2016-11-22

Risken för brand ökar för varje advent

I jultider plockar många fram sina adventsljusstakar som dekoreras fint med mossa och figurer. Mitt i allt detta adventsmys ser man tyvärr att bränder som orsakas av att man glömmer blåsa ut ljusen i framför allt adventsljusstakarna, ökar för varje advent.

› Säkra tips inför advent
Bra att veta inför stängningen av sommarstugan
Hus och hem 2016-10-06

Dags att stänga sommarstugan

Nu när hösten är på ingång och sveper in oss i en färgglad skrud av höstlöv är det dags att börja planera stängningen av sommarstugan inför vintern. Vi har samlat några tips för att den ska klara vintern på bästa möjliga sätt.

› Detta bör du göra när du stänger igen sommarstugan
Artikelbild
Hus och hem 2016-03-02

Har du en brandsläckare i köket?

Köket är den vanligaste startplatsen för bränder i hemmet och det är på spisen som branden oftast uppstår. Trots att 75 % känner till att de flesta bränderna startar i köket är det bara 15 % i Sverige som har en brandsläckare i köket.

› Läs våra tips för ett säkrare kök