På icaforsakring.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

Frågor och svar

Övrigt

Hur får jag återbetalda pengar insatta på mitt konto?

Svar:

Om du till exempel säljer ditt fordon eller din bostad och avslutar försäkringen kan det hända att vi behöver betala tillbaka pengar för försäkringsdagar som du redan hunnit betala för.

För att vi ska kunna betala ut pengar direkt till ditt konto behöver vi få ditt kontonummer innan försäkringen avslutas. Detta gäller även om du betalar din försäkring månadsvis via autogiro eller ICA-konto. Ring kundservice på 033-47 47 90, vardagar 8-20.

Har du inte meddelat kontonummer skickar vi en utbetalningsavi till din adress.

Behöver jag avsluta bilförsäkringen när jag säljer min bil?

Svar:

Nej, när du säljer din bil och skriver under ägarbyteshandlingarna slutar din bilförsäkring automatiskt att gälla. Från den stunden är det köparens försäkring som gäller, förutsatt att köpet har gått igenom.

Så snart Transportstyrelsen har registrerat ägarbyteshandlingarna får vi ett meddelande om att du inte längre står som ägare till bilen. Då avslutar vi din bilförsäkring och du betalar bara försäkringskostnaden till försäljningsdagen. Efter det upphör autogirodragningarna.

Om vi redan hunnit dra för dagar efter försäljningen, eller om du betalat med årsfaktura och sålt bilen innan årsförfallodagen, får du tillbaka pengar från oss.

Tänk på!
För att vi ska kunna betala ut pengarna direkt till ditt konto behöver vi få ditt kontonummer innan försäkringen avslutas. Läs mer här.

Behöver jag meddela när jag ställer av eller på mitt fordon?

Svar:

När du ställer av ditt fordon i Vägtrafikregistret får vi besked om detta från Transportstyrelsen och du behöver alltså inte kontakta oss.

Hel- och halvförsäkring
Har du halvförsäkring eller helförsäkring ändras den automatiskt till en avställningsförsäkring, som ger ett mer begränsat skydd och täcker bland annat brand, glasskada, stöld och rättsskydd. Avställningsförsäkringen gäller under resten av försäkringsperioden och förnyas sedan automatiskt.

När du väljer att ställa på fordonet igen ändras bilförsäkringen tillbaka till din tidigare omfattning, utan att du behöver göra något.

Trafikförsäkring
Har du enbart trafikförsäkring avslutar vi den i samband med att du ställer av ditt fordon och det kommer alltså vara oförsäkrat under avställningsperioden.

När du vill ställa på fordonet igen, kontakta kundservice på 033-47 47 90 för att teckna en ny försäkring.

Läs mer om hur du ställer av och ställa på fordon.

Kan jag som kund hos ICA Banken, se mina försäkringar hos dem?

Svar:

Ja, självklart! Om du är kund hos ICA Banken kan du se dina tecknade försäkringar hos ICA Försäkring både på ICA Bankens internetbank och i appen.