Frågor och svar

Övrigt

Var hittar jag servicekortet?

Svar:

Du kan läsa om hur servicekortet fungerar och ladda ner det här. Glöm inte att fylla i det inför resan!

› Servicekort – ditt resebevis vid utlandsresa

Behöver jag meddela er om jag flyttar?

Svar:

När du gör en flyttanmälan hos Skatteverket får vi automatiskt din nya folkbokföringsadress, utan att du behöver meddela oss. Har du en hem- eller husförsäkring hos oss som gäller din tidigare bostad behöver du kontakta oss för att ändra den. Ring kundservice på 033-47 47 90, vardagar 8-17:30. Vi kan hjälpa dig att räkna på en försäkring för ditt nya boende.

Behöver jag avsluta bilförsäkringen när jag säljer min bil?

Svar:

Nej, när du säljer din bil och skriver under ägarbyteshandlingarna slutar din bilförsäkring automatiskt att gälla. Från den stunden är det köparens försäkring som gäller, förutsatt att köpet har gått igenom.

Så snart Transportstyrelsen har registrerat ägarbyteshandlingarna får vi ett meddelande om att du inte längre står som ägare till bilen. Då avslutar vi din bilförsäkring och du betalar bara försäkringskostnaden till försäljningsdagen. Efter det upphör autogirodragningarna.

Om vi redan hunnit dra för dagar efter försäljningen, eller om du betalat med årsfaktura och sålt bilen innan årsförfallodagen, får du tillbaka pengar från oss.

Tänk på!
För att vi ska kunna betala ut pengarna direkt till ditt konto behöver vi få ditt kontonummer innan försäkringen avslutas. Läs mer här.

Behöver jag meddela när jag ställer av eller på mitt fordon?

Svar:

När du ställer av ditt fordon i Vägtrafikregistret får vi besked om detta från Transportstyrelsen och du behöver alltså inte kontakta oss.

Hel- och halvförsäkring
Har du halvförsäkring bil eller helförsäkring bil ändras den automatiskt till en avställningsförsäkring, som ger ett mer begränsat skydd och täcker bland annat brand, glasskada, stöld och rättsskydd. Avställningsförsäkringen gäller under resten av försäkringsperioden och förnyas sedan automatiskt.

När du väljer att ställa på fordonet igen ändras bilförsäkringen tillbaka till din tidigare omfattning, utan att du behöver göra något.

Trafikförsäkring
Har du enbart trafikförsäkring avslutar vi den i samband med att du ställer av ditt fordon och det kommer alltså vara oförsäkrat under avställningsperioden.

När du vill ställa på fordonet igen, kontakta kundservice på 033-47 47 90 för att teckna en ny försäkring.

Läs mer om hur du kan ställa av och ställa på bilen.

Kan jag som kund hos ICA Banken, se mina försäkringar hos dem?

Svar:

Ja, självklart! Om du är kund hos ICA Banken kan du se dina tecknade försäkringar hos ICA Försäkring både på ICA Bankens internetbank och i appen.