Reseförsäkring Weekend

  Omfattande självriskskydd
  Ersättning för förlorade kontanter
  100 kr i ICA-bonus

Reseförsäkring Weekend har utgått 

Denna reseförsäkring går inte längre att köpa hos vår partner Europeiska ERV. Se gärna våra andra reseförsäkringar eller ring oss på 033-47 47 90, så hjälper vi dig att hitta rätt reseförsäkring för dig.

Du som just nu har vår weekend-försäkring eller har köpt en med startdatum längre fram påverkas inte av att det inte längre går att teckna den, utan din försäkring gäller enligt villkoren under den reseperiod du angivit. 

Utökat skydd för den korta resan

Att göra kortare weekendresor har blivit allt vanligare i takt med att resandet blivit billigare. Reseförsäkring Weekend är anpassad för just den här typen av resor och innehåller bland annat ersättning om du blir mer än tre timmar försenad till ditt resmål eller hem till Sverige.

Kompletterar hemförsäkringen

Försäkringen fungerar som en tillfällig förstärkning av din hemförsäkring, så att du får ett riktigt bra reseskydd för den korta resan – oavsett om du har ICAs hemförsäkring eller en hemförsäkring hos ett annat försäkringsbolag. Ska du åka på en längre resa än fem dagar har vi fler försäkringar att välja på.

› Jämför våra reseförsäkringar
› Se alla våra reseförsäkringar

Här är några exempel som inte brukar täckas av hemförsäkringen, men som ingår i Reseförsäkring Weekend:

Reseförsäkring där kontanter kan ersättas

På semesterresan har man ofta mer kontanter i plånboken än vanligt. Därför finns ett extra kontantskydd i försäkringen. Om du till exempel blir bestulen på din handväska under resan kan du få ersättning för själva väskan och dina tillhörigheter, men också för förlorade kontanter upp till 2 000 kr.

Förseningar på både utresan och hemresan

På en kortare resa kan tiden kännas extra värdefull. Med Reseförsäkring Weekend kan du få ersättning om du blir mer än tre timmar försenad till ditt resmål. Till skillnad från hemförsäkringen gäller skyddet också på hemresan.

Hyrbilsförsäkring

Blir din hyrda bil, moped eller vespa skadad kan du få ersättning för självrisken till uthyrningsfirman, eller reparationskostnaden. Försäkringen gäller både i Sverige och utomlands upp till max 25 000 kronor.

Bagageförsäkring

Du kan få ersättning för att köpa kläder och toalettsaker om bagaget blir försenat till semesterorten. Skyddet gäller direkt, utan karenstid.

Evakuering vid terrordåd eller naturkatastrof

Skulle semesterorten drabbas av naturkatastrof eller terrordåd tar försäkringen nödvändiga och skäliga merkostnader för att du ska kunna ta dig till en säkrare ort och ordna nytt boende.

Självriskskydd vid läkarvård

Om du får ersättning från hemförsäkringen för vårdkostnader på resan står reseförsäkringen för självrisken upp till 2 000 kronor.

Ny väska efter vägglussanering

Att få med sig vägglöss hem i bagaget kan vara en obehaglig avslutning på resan. Hemförsäkringen täcker saneringen, och som extra plåster på såren ger reseförsäkringen ersättning för att köpa en ny ryggsäck eller resväska.

Självriskskydd

Weekend kompletterar dels delar där du saknar skydd genom hemförsäkringen, men den kan också fungera som ett självriskskydd när din hemförsäkring ersätter en skada. Skulle något hända med din bil eller bostad där hemma under tiden du är borta, eller om du reser med egen bil som får en skada, gäller självriskskyddet även där. Läs mer om vad som ingår i Weekend.

Vem kan köpa reseförsäkring?

Reseförsäkring Weekend kan köpas av dig som är 18 år eller äldre och folkbokförd i Sverige eller Norge. Du kan också lägga till fler medresenärer i försäkringen, till exempel vänner eller barn. Försäkringen kan köpas för max fem dagar som ett komplement till din hemförsäkring. Om du har hemförsäkring hos oss eller hos ett annat försäkringsbolag spelar ingen roll.

Försäkringsgivare är Europeiske Rejseforsikring, AS CVR-nr 62940514 genom Europeiska ERV filial org nr 516410-9208.

Självrisker Reseförsäkring Weekend

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får stå för vid skadetillfället. Reseförsäkring Weekend gäller utan självrisk. 

Rättsskydd

10 % av den totala skadekostnaden, dock lägst 2.500 kronor. Vid överklagan gäller självrisken för varje instans.

Information om distans- och hemförsäljningslagen

För reseförsäkringar som tecknas genom ett distansavtal finns möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från det att försäkringen tecknats.

ICA Försäkring har Finansinspektionens tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet och agerar förmedlare av reseförsäkring.

Försäkringsgivaren (Europeiske Rejseforsikring genom Europeiska ERV filial) och försäkringsförmedlaren (ICA Försäkring) står under Finansinspektionens tillsyn.

› Särskild information enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

› Förhandsinformation avseende försäkringsdistribution och försäkringsförmedling

 

Villkor och blanketter

Läs igenom och spara ned informationen så har du tillgång till den när du behöver.

Europeiska ERV

ICAs reseförsäkringar erbjuds i samarbete med reseförsäkringsspecialisten Europeiska ERV.

100 kr i bonus på ICA när du köper reseförsäkring

Solhatt och sandalerNär du köper någon av våra reseförsäkringar för minst 300 kr får du automatiskt 100 kr insatta på ditt stammiskonto.*

› Läs mer om ICA-bonus på dina försäkringar

*) För att få ICA-bonus behöver du vara stammis på ICA. Är du inte det kan du bli ICA-stammis här eller ansöka om ICA Bankens kort här.

Tips för reseapoteket

Har du allt nödvändigt inför resan? Hitta produkterna du behöver i ditt reseapotek på Apotek Hjärtat.

Stammisrabatter

Som stammis på ICA får du fina rabatter på resor, nöjen, träning och underhållning. 

Se alla erbjudanden